Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Iveta107 jj Balaton se da vlastne cely objet na kole. My si minule pujcili kola a kousek ho projeli, obcas nekde zastavili, je to pekna projizdka
Letos urcite taky vyrazime, ale pro zmenu na druhou stranu. Jen doufam, ze pujcuji i detskou sedacku ![]()
A ještě manžela by zajímalo jak je to u nich na dálnici, je zpoplatněná?
@Iveta107 platí se určitě a tuším že před nájezdem se zaplatí a nahlásí SPZ. nemají žádné dálniční známky. Ale to nevím jistě, zjistím v neděli. My jezdíme mimo dálnici ![]()
@jaaaanina jj pred 2 lety to tam tak bylo, zadne dalnicni znamky, jen se nahlasi SPZ a oni to zapisi do pocitace.
@jaaaanina zdravim. Vy jezdite kazdy rok? My byli jednpu jeste kdyz jsem byla bezdetna v Siofoku a pristi rok chceme taky k Balatonu. Newime jestli Siofok, pojedeme autem a hlavne kde se nejlepe ubytovat
Dobrý den, prosila bych dát nějaký tip k Balatonu.Za týden se chystáme s manželem na 4 dny do Maďarska. Jedeme do termálů BUK a Sarvar. Chtěli bychom podniknout 1-denní výlet k Balatonu. Já tam byla jako malé dítě, nic si z toho nepamatuji, manžel tam nikdy nebyl a chce se tam podívat. Co máme navštívit, popř. kde se vykoupat? Díky moc za rady
@smutná máma píše:
Dobrý den, prosila bych dát nějaký tip k Balatonu.Za týden se chystáme s manželem na 4 dny do Maďarska. Jedeme do termálů BUK a Sarvar. Chtěli bychom podniknout 1-denní výlet k Balatonu. Já tam byla jako malé dítě, nic si z toho nepamatuji, manžel tam nikdy nebyl a chce se tam podívat. Co máme navštívit, popř. kde se vykoupat? Díky moc za rady
tak pokud už v termálech budete, tak termály jako Hevíz ti radit nebudu, ale na výlech bych určitě zajela do Tihány, nahoru na kopec, je odsud nádhernej výhled na Balaton, je tam s podzemníka katakombama klášter a pěkná procházka a plno keramiky atd, protože je tam i takovej jakoby skanzen ze starých domečků, a vykoupala bych se dole pod Tihány v Balatonfuredu, což je kousíček, vpodstatě v bezprostřední blízkosti.
@smutná máma píše:
@kočička Evička Díky, už na to koukáme
budete určitě nadšení, já byla v Maďarsku asi tak 12 x po sobě a máme ho proježděný křížem krážem a tohle je fakt TOP 1 ze všeho nejlepší. Jo a vezmi si tam hodně peněz, protože tolik krásnejch věcí, co se tam prodává, to neodoláš, nádherná keramika, vyšívaný věci, levandule, čokoládové obchůdky a prostě plno super krásnejch věcí, úplně ti závidím. ![]()
@kočička Evička My jezdili se synem do Maďarska každoročně 3×, ale pouze tyto dvoje lázně. Teď vyrážíme sami, tak proto chceme zkusit ten Balaton.
A máš ještě nějaký další typ?
pokud jedete jen na jeden den tak mě toho moc nenapadá jakožto vyloženě na výlet. Ten Hevíz je taky moc pěknej, lázeňský město, jezero se sírou a termálem, ale když již v termálech budete, tak to Tihány je fakt nejlepší. Jsou i jiná místa, ale už ne tak atraktivní akrásná, alespoň my nic hezčího neobjevili. Jinak nahoru můžete jet i autem, i vláčkem z parkoviště dole u trajektu.
Také doporučuji Tihány, na jednodenní výlet super. Jinak letovisko Balatonfüred je moc hezké. ![]()
Pokud máte dítě, tak nedaleko je pěkná Zoo, ve Veszprému.