Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak obnovuju diskuzi. Koukáme se po dovolené u Balatonu a to v Tihany v hotelu. Máme tři dětičky a nejmladší bude mít 1,5 roku a nejstarší 7 let. Je to tam vhodné pro rakhle malé dětičky a užijí si to tam, kdy je vhodné o prázdninách jet kvůli počasí. Nejmladší má atopický ekzém, bude to vhodné na koupání? Ještě se rozhodujeme nad Chorvatskem, ale kvůli vzdálenosti asi Maďarsko.
@nataluska byli jsme nakonec loni v září - Tihany (celkově je to tam malé a mrtvé..) po přejetí trajektem hezké pláže pro děcka, voda dobrá, ale musíte jet v sezónu!!! my tam neměli ani nohu - nebylo se kde najíst, vyčůrat, prostě město duchů ať jsme po pobřeží stavili kdekoliv. Kdybych si měla vybrat, jela bych do Chorvatska, tam se mi líbilo víc. Ale zas na Balatonu koupačka pro děcka skvělá - opravdu jdeš do vody třeba 300m a voda po prsa. Spíš jsem byla nachozená než naplavaná
ale jako kulturní vyžití nebo památky, to spíš ne. Navíc všechno neskutečně předražené (na to, že je to Maďarsko) ![]()
@verulicek právě že váháme. Do Tihany nějakých 370 km od nás a do Chorvatska nějakých 1200km, protože já mám kamarádku v Orebiči na poloostrově Pelješac, takže by jsme jeli tam. Když byl nejstarší dcerce rok a půl, tak jsme tam byli, ale cesta se docela dala, teď už pojedou tři dítka a nejmladší bude mít právě rok a půl. No ještě uvidíme, díky za info.
@nataluska no moc jsem neporadila. jako s dětma koupání dobré, nějaká ta vycházka, ale celkově tam bylo málo míst, kde se dalo posedět a tím, že jsem měla mimčo teprv v bříšku jsme se tam už potom nudili. a to jsme jeli jen na 3 noci.
@verulicek chceme jet na týden. Nejmladší ma atopický ekzém, tak zřejmě vyhraje Chorvatsko. S kamarádkou se vídáme jednu návštěvu za rok, když přijede s dětma do čech k rodičům a tím, že má ona sama 4 dítka ve věku našich si tam i spolu vyhrají a kdyby něco, tak i pomůže.
@nataluska tak to bych brala to chorvatsko
já byla jen na makarské a ten mořský vzduch dělá svoje. jestli jedete na týden, určitě se to vyplatí ![]()
@verulicek tak je rozhodnuto a na přelomu července a srpna jedeme do orebiče do Chorvatska. Sice je to pořádný kus, ale kamarádka nám nabídla pěknou cenu za apartmán, takže je vše vyřešené. snad zabere i moře na ekzém.
Ahoj, chceme v létě s dětmi na Balaton, nemá někdo přímo tip na nějaké ubytování, kemp do chatky, nebo nějaké apartmány blízko vody. Já hledám na internetu každý den, ale stále nic ideálního nenacházím a jak je to s placením s dětmi nikde nic nepíšou. Takže jestli někdo může nějaké místo doporučit a cenu ![]()
Před necelými sedmi lety jsme byli v kempu Vadvirág v bungalovech. Když to dáš na titulní stránce www.balatontourist.hu do vyhledávání, najde ti to (stránky jsou i v češtině). Ubytování naprosto super, dvě ložnice po dvou lůžkách, obvák, sociálka, kuchyňka. Platilo se za bungalov bez ohledu na složení osazenstva, jen rekreační oplatek se platí jen za dospělé. Kemp je hned u jezera, má soukromou pláž, vyčištěné dno od rostlin, do vody se chodí po molech. Je hodně dlouho mělko, pro děti ideální. Teď jsem koukala, že tam mají nové hřiště a bazén pro děti, kolem vede cyklostezka. V kempu je obchod, asi kilák městečko s Intersparem. O kemp se vzorně starali, neustále hrabali těch pár kousků listí a vynášeli popeplnice, i když byly poloprázdné. Teď už nám holky vyrostly, tak se tam chystáme znovu, uvidíme, jestli už letos, nebo za rok.
Ano tam už jsem několikrát koukala, na těch stránkách je toho spousty, ale nevím jak ty ceny, nejprve jsem myslela, že to jsou částky v korunách a je tam poz. že jsou v jejich měně tak teď babo rad kolik to vlastně stojí ![]()
@Iveta107 Na internetu najdeš kalkulačky na převod měn, pak už je v cenách jasno.
Jinak tady je to v sezoně cca 10.000 Kč za bungalov za týden a mimo sezonu, tedy od přelomu srpna a září cca 5000 za bungalov a týden. Tedy u těch levnějších, kde jsme byli my.
Zdravím, také jsme navštívili kemp Vadvirag a nemůžeme si vynachválit. Byli jsme tam již celkem 3×, dvakrát pod stanem, jednou v chatce. Spokojenost velká. Letos jedeme zas - tentokrát s karavanem
.
Krásná hřiště, všude čisto, záchody a umývárky naprosto vzorně uklizené neustále… Děti byli nadšené z koupání v bazénu i v balatonu. (máme 2 kluky, prvně jsme tam byly když byl jednomu rok a druhému čtyři) V kempu také byla půjčovna různých vozítek, obchůdek,2× občerstvení, tenis, minigolf, je tam taky tobogan ale ten naposled neměli v provozu) a poměrně blízko je městečko Balatonlelle (snad jsem to napsala správně), kde je krásný malý přístav, centrum s mnoha obchůdky, kavárnami, restauracemi… také je tam zábavný park s atrakcemi pro děti…na druhou stranu od kempu je zas (asi 2km) městečko s novým bazénem, takový malý aquapark…jsou tam bazény, skluzavky, vířivky.. a je to s výhledem na balaton takže nádherné prostředí.. Je pravda že mimo sezonu tam není moc živo, také jsme tam tak byly a krámy třeba mají jinou otvír. dobu, zábavní parky nemají otevřeno nebo jen o víkendech a tak.. ale v sezoně to je jiné…
Tak ať dobře vyberete a dovolená se líbí
Drahuš
A co počasí mimo sezonu je tam ještě teplo na koupání, konec června a začátek září?
No my tam byli jednou v červnu prvních 14 dní. A to tylo na koupání jen pár dní, což nám nevadilo, my rádi i procházky a výlety, až koncem našeho pobytu začaly být pařáky… je to loterie, ale stále větší pravděpodobnost že bude hezky tam než tady… vždy když jsme tam přijeli tady bylo hnusně a tam jsme dojeli a byl ten rozdíl znát. A ještě jsem zapoměla k cenám, jsou tam příznivé, ať už jde o potraviny, posezení v restauracích, nebo ubytování, třeba v itálii jsme si tolik neužívali ![]()
Drahuš
Holky, zdravím… ![]()
Nějaké nové poznatky k hledání a plánování letošní dovolené u Balatonu v Maďarsku?
Mě zajímá ještě jedna skutečnost a to zda je možné nějak tam fungovat bez znalosti jejich jazyka?
Jsme starší ročníky a tak nevím, jestli nebudem muset přemluvit 21-letou dceru, aby jela s námi, pro komunikaci v angličtině, protože ani tu neovládáme.
@jaaaanina prosím, pokud bych měla nějaký dotaz při pátrání po dovolené u Balatonu, můžu se na Vás obrátit v této diskusi…
?