Dovolená Turecko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
12.7.06 12:16

Dovolená Turecko

AHoj maminky. Nemáte nějaký dobrý tip na hotel v Turecku.Chtěli bychom s malou (20 měsíců) letět k moři samo s all inclusive pobytem. Chceme až tak přelom srpen/září. Díky za tipy. Hanula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5798
12.7.06 12:57

Ahoj Hanulo,

před 14 dny jsme se vrátili z Turecké riviéry, byli jsme strašně spokojení, v rámci AI - perfektní jídlo, servis i hotel. Náš hotel ti ale nedoporučím, pro malou by tam asi nebylo koupání - vstup do vody hodně, ale opravdu hodně kamenitý. Byli jsme kousek od Alanye a projeli pobřeží - zdálo se mi, že hotely na pláži to tak měly téměř všechny a veřejné - písečné - pláže byly strašně narvaný (to nemam ráda).

Takže jen rada - hlavně se ptej na druh pláže a pokud bude psáno, že jsou částečně skalnaté výběžky, tak radši nebrat (i když říkam, nám to nevadilo, ale ještě nemáme prcka).

A ještě bych možná (vzhledem k malé) doporučovala jet později. Na přelomu sprna/září tam bývají 40ti i více stupňová vedra, to je k nepřežití. My teď měli kolem 36 a měli jsme co dělat.

Pokud najdeš nějaký hotel, doporučuji prověřit např. na stránkách www.holidaycheck.de!! Určitě se to vyplatí.

Hezkou dovolenou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
12.7.06 13:49

Já také bohužel hotel nedoporučím,nemám děti a tak neposoudím co je vhodné!
ale mohu doproučit letovisko.
Byli jsme v Bodrumu-hezké,ale pláže byli uměle vytvořené,ale zase klidné moře (zátoka) a mírný vstup.
Pak jsem byli v Antalyi,také pěkné,ale v porovnání s Alanyí to nebylo takové. Z Alanye jsme byli unešeni,ale zase my tam hledali zábavu a to vy spíš klid,že!
Takže doporučuji Side. Byli jsme tam na výletě a naprosto nás to tam nadchlo. Je stará a nová část. Já doporučuji tu starou. Jsou tam krásné pláže,moře. Božský klid )přesně pro děti) a zároveň je tam kam zajít do hospůdky nebo na památky (anitické město).
Prostě vše po ruce. Nadchlo nás to tam a rozhodně pojedeme s prckem příště tam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.7.06 14:50

Holky, díky za tipy. Ano, je pravda, že asi budeme vyhledávat hotely vhodné pro děti, aby tam měla malá vyžití a písečné nebo kamínkové pláže. A taky večer více klidu, i když malá spává dobře. Taky bychom rádi nějakou lokalitu, kam se dá zajít na prochajdu, do kavárny apod.

SLuníčko - takže Side? Já se zaměřovala na Alanyi, prý je tam hezky. Tak se zkusím dívat po Side a hotelech tam. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.7.06 15:13

Taky je hezky v Kemeru. Ale osobně jsem tam nebyla, byli tam rodiče. Tak zkus mrknout i na tuto lokalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
12.7.06 16:01

My byly v Turecky pred 14 dni prave v Alanay, bylo tam super! Teda hotel nic extra, malinkate pokojicky a pidi koupelna … to byl hotel Parador. Ovsem jidlo, personal, bazenek u hotelu skvele! Plaz pres silnici, t.j. fakt kousicek, akurat ta silnice byla dosti v provozu, takze hlavne troubici busy docela rusili pokud jste na to citlivejsi … mne to vadilo snad jenom jeden den, pak uz to bylo ok. Navic tam byla klimatizace, takze jsme zjistily, ze jakmile zavreme balkon, neni nic slyset a je v pokoji prijemneji:-))) Malych deti tam bylo docela dost. Plaz byla pisecno kamenita a musely jsme vybirat usek, kde se rozlozit, nebot nekde byl vstup do more opravdu pres kus skaly, t.j. docela o hubu. Ani vstup pres drobne kameny nebyl moc prijemny, ale Nice to bylo sumafuk, ve vode byla s nami a jinak si hrala na pisku, ktery zacinal hned pri vystupu z more … i kdyz i pro tu vodu do more si zasla po kamenech bez problemu.
Z bazenku byla totalne nadsena a ja taky, byla to prijemna zmena. Tech hotelu je tam spousta, vim ze vedle nas byly hotely Gold a potom MyAtap … oba meli All Inclusive … oba meli bazeny a vypadali v poho, pokoje nemohu posoudit. My meli polopenzi, ale uplne to stacilo, i tak jsme si prizrali nejake to kilo:-))) Male obchudky na koupi vody a neceho maleho na poledne tam jsou vsude v okoli, navic v centru Alanay bylo i kus historie … hrad, pristav, hradby, atd. … krasny vylet jsme si udelaly lodickou z toho pristavu na zadost Niky (ma 3.5roku).

Upozornuji vsak, ze je tam silene teplo a vlhko, doprava do Alanay z letiste Antalay je cca 3h (128km) a slunce zhave jako uhlik:-))) Jenom upozornuji kvuli cestovani s prckem, ze se musi pocitat s delsi dopravou…

Jinak misto to bylo hezke, jenom bych brala asi jiny hotel s vetsi koupelnou (ta nase byla cca 1×1m a z toho sprchach cca 0.5×0.5m a nedalo se vysprchovat bez vyplaveni cele koupelny:-))))

Hezky vyber dovolene

Sulda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
12.7.06 18:07

Ahojky.My byli v Turecku před dvěma lety v hotelu Mirador v letovisku Alanya.Měli jsme sebou 4letou dceru a bylo to super.Měli jsme all inclusive.Jídlo i služby super.Pokoje jako všude jinde na hotelu.Pláž čistá a hned u hotelu.Lehátka i slunečníky zdarma.Můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
13.7.06 21:11

Ahojky, já letím s malým příští týden na tureckou riviéru do hotelu Oleander. Nevím jaké máš požadavky, hlavně po finanční stránce. Tohle je 5 hvězdičkovej hotel all inclusive, pláž je hned u hotelu, krásnej velkej bazén a jsou tam jídla i pro děti. Od letiště je to 70 minut autobusem, ale lze objednat i letištní taxi a to tam jsi za 30 minut. Jen mám strach z těch veder, snad to malej zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
13.7.06 21:14

ještě jsem zapomněla napsat, že hned u hotelu je krásná promenáda s obchody a kavárnami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
13.7.06 22:09

Derido, díky. Tak pak dej vědět jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
14.7.06 11:38

Derido, ještě - od jaké CK jedeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.7.06 17:32

Tak nakonec jedem sem:http://www.brenna.cz/…astalia.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.8.06 10:52

Ahojky

Ahojky holky,
právě řeším taky dovolenou a cheme Turecko, nechci otevírat novou diskuzi, proto píši do této.

HAnulko, tato ck vypadá solidně, máš na ní nějaké reference a v jakém termínu jedete?

HOLKY ,MÁTE LI NĚJAKÉ NOVÉ ZKUŠENOSTI ,RAˇDTE PROSÍM, JSEM Z TOHO VÝBĚRU NĚJAKÁ ZMATENÁ.

moc díky Lime

PS: chceme jet na začátku září a mít all.incl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.8.06 19:09

Lime - jedeme 6.9.-16.9. Letíme z Brna a ta CK je solidní.Mám 21 měsíční dcerku,tak jsem zvědavá jak to zvládneme.Požádali jsme si ve smlouvě o sezení v letadle vepředu, prý se to tak s malými dětmi dělá, jsem zvědavá zda nám bude vyhověno.Až k letadlu můžu s golfkama,pak si je vezme letuška a pak mi je při vystupování zase dá.Ať malou nemusíme tahat při odbavování. Hotel je v předešlém odkazu, je to s AI,samozřejmě,naše malá musí totiž pořád jíst a pít.H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
5.8.06 21:35

ahojky Hanulko

Máme 19 měs dcerku, zaslala jsem ti soukromou zprávu :-))))

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario