Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky přemýšlíme o dovolené v chorvatsku zhruba za měsíc, jsem teď ve 30 týdnu těhotenství. byla jste některá v takhle pokročilém stavu u moře? a někdě jsem četla, že pojištovny nechtějí po 6 měsící těhule na dovču pojistit je to pravda? diky za odpovědi
lovelytelle píše:
Ahoj holky přemýšlíme o dovolené v chorvatsku zhruba za měsíc, jsem teď ve 30 týdnu těhotenství. byla jste některá v takhle pokročilém stavu u moře? a někdě jsem četla, že pojištovny nechtějí po 6 měsící těhule na dovču pojistit je to pravda? diky za odpovědi
Kazda pojistovna to ma ruzne, ale ve vyssim stadiu je to problem. Bud te nepojisti vubec nebo cestovni pojisteni treba i sezenes, ale nebude se vztahovat na NIC co souvisi (byt i vzdalene) s tehotenstvim.
Ahoj, co se týče pojištění je to takto:
**Allianz do 26. týdne
AXA do 26. týdne Česká pojišťovna do 6. měsíce ČSOB Pojišťovna do 6. měsíce
Evropská cestovní poj. do 7. měsíce
Generali do 24. týdne
Komerční poj. do 24. týdne
Kooperativa do 28. týdne
Pojišťovna VZP neomezuje
Triglav do 26. týdne
Uniqa do 6. týdne
A zda j**et, to ti neporadím, zřejmě bych se domluvila s tvým gynekologem, zda ti to doporučí, zda těhotenství probíhá bez problémů atd. Taky bych si zjistila, kde je v místě pobytu nejbližší nemocnice apod. ![]()
Katka
No být tebou tak to nechám až na příští rok. Podle mě už jsi fakt „hodně“ těhotná
No zvaž to.
a nevíte jak je to s oborou zdravotní pojištovnou? zrovna ve středu jsem byla na kontrole ,ale přítel s tim přisel včera. Zkusim se gynekologa na to zeptat jestli mi to doporučí
ahoj, taky chceme jet do chorvatska ale az tam pojedem tak budu asi v 23tt a nevim jesti to vubec doktorce rikat, pry to nemaji radi tak nevim… a i kdyz je to v pohode v 5 mesici jet k mori tak si taky nejsem jista, clovek nikdy nevi..tak jeste uvidim jestli nekam vubec pojedem.
Ahoj být tebou tak jedu možná po ČR a moře nechám až na příští rok.Já tu odvahu nemám. Už jsi fakt „hodně“ těhotná.
musím si to poradne rozmyslet, myslela jsem ,že letos ani nikam nepojedeme
Zakladatelko, myslím, že dovolená u moře ti rozhodně neublíží ani v tomto pokročilém stavu, naopak by sis mohla pěkně odpočinout…
ALE pokud bys tam náhodou předčasně porodila, tak ti to nezaplatí nikdo a bude vás to stát částku jako menší dům.
(no ale zase byste přesně věděli, kolik stálo vaše dítě
)
Jj, taky se přikláním k tomu raději nejezdit. Náhoda je blbec a nikdy nevíš, za ty nervíky by to nestálo ![]()
U nás je taky krásně ![]()
V Chorvatsku plati ceske zdravotni pojisteni, ale pokryje pouze zakladni naklady a je tam, co si pamatuju, nejaka spoluucast. Takze kdyby neco tak velike statni nemocnice te vezmou. S cestovnim pojisteni v pripade jakychkoliv komplikaci naprosto nepocitej. I kdyz to P VZP neomezuje tak prezkoumava jako cert. (a poradne si precti pojistne podminky)
lovelytelle píše:
a nevíte jak je to s oborou zdravotní pojištovnou? zrovna ve středu jsem byla na kontrole ,ale přítel s tim přisel včera. Zkusim se gynekologa na to zeptat jestli mi to doporučí
OZP pojistuje do 26tt-teda pokud se to letos nemenilo..
34tt je uz dost na dlouhe cestovani, bude tam vedro-abys to spis neprotrpela nez si uzila ![]()
Urcite se zeptej sveho dr.na jeho nazor, ne vsichni striktne zakazuji, moje dr.me to naopak vrele doporucila-ale teda byla jsem ve 25t, coz je podstatny rozdil!
jsem ráda že jsem na tuto diskusi narazila…chtěli by jsme jed s přítelem v září do Chorvatska na svatební cestu…to budu cca 19tt…musí se domluvit s mojí dr pač máme miminko po IVF a nechtěla bych tím něco pokazit.
Ahojte,
letos chceme jet k mori a bude to nase prvni spolecna dovolena s detma, mame male deti 2 a 3/5roky tak sme vybrali do Chorvatsko, misto Šibenik, hotel bud NIKO, IVAN nebo JAKOV, mate s tim zkusenost a budu moc rada za informace, dekuji moc…