Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky! Screening v 1.trimestru (v 13+1) mi vyšel negativně, dle ultrazvuku je miminko v pořádku, ale přesto mám 3× zvýšené HCG. Byla mi doporučena genetická konzultace. Zajímalo by mě, co vysoké HCG může znamenat, čím se zvyšuje a jaký je další postup po genetické konzultaci. Máte s tím některá zkušenosti? Děkuji za jakékoli info!
Ahoj, také jsem měla vysoké hodnoty HCG. Víš nějaké čísla?
Sice mi budou ostatní oponovat, ale i tak napíšu, co mi řekla Dr. Prý HCG zvyšuje Utrogestan. Tvrdila mi to paní doktorka, není to z mé hlavy.
A prý to také může znamenat Downův syndrom. Ale pokud dopadl UTZ dobře, tak by to mělo být v pořádku.
Screening ti vyšel negativně, takže si s tím nelam hlavu.
Ahoj, díky za útěchu, ale nervy pracujou na plný obrátky, to zná asi každá…HCG jsem měla 3,052 MoM, PAPP-P 0,668 MoM. Celou dobu mi je dobře, až se sama divím, jak dobře snáším těhotenství. Utrogestan jsem nikdy nebrala, jen mi MUDr. našla cysty na vaječníkách, tak uvažuju, jestli i to nemůže HCG zvýšit…Jak jsi dopadla ty s vysokým HCG? Na internetu jsem našla, že to může ukazovat i na špatně pracující placentu ![]()
TAky mě hrozili nádorem, molou, cysty mi žádné nenašli, tak pravděpodobně i ty cysty zvyšujou HCG, když se na to zaměřovali. Při screeningu měla Dr. problém najít nosní kost, tak měla podezření právě na DS, ale nakonec to snad bude taky dobré.
Já měla hodnoty 5,196 MoM, PAPP-A 1,167 MoM
Ahoj, já také měla vysoké HCG při screeningu v 1. trimestru (13+1). Ultrazvuk byl v naprostém pořádku, výsledek negativní po krevních odběrech upraveno na atypický screening, riziko DS 1:110. HCG jsem měla 6,054 MoM. Na genetice mě celkem vystrašili tak jsem se nechala zatlačit na odběr plodové vody, ale vysledky v naprostém pořádku, teď jsem ve 28tt. A proč to tak bylo nevím, Utrogestan jsem brala do 12 tydne (na genetice řekli, že vliv to nemělo), hodnoty jsem měla zvýšené i v prvním těhotenství a také vše v pořádku a ze začatku bylo těhotenství o 14 dní mladší a pak se to najednou srovnalo na den během 14 dnu a tak začali počítat dle poslední MS (možná to). Fakt nevim, po plodovce to už nikdo neřešil. Zajímavé je, že mi v den AMC odebrali krev (za tři týdny po prvním odběru) a HCG bylo v normálu. Nevím ale byla bych v klidu nelze usuzovat na nic z jedné hodnoty krve, když vše ostatní bylo v pořádku. Jsem přesvědčená, že tvé miminko je v naprostém pořádku ![]()
ahojky Rachel,
myslím, že i Kátě jsem psala do diskuse s problémem s vysokým HCG, moje kamarádka měla stejný problém, nakonec jí tedy n agenetice doporučili odběr plodovky, právě kvuli podezření na DS, ale u ní hodně špatně dopadly tripple testy - 1:2 na DS
screening v 1. tromestru měla negativní a po odběru plodovky jí potvrdili, že je její holčička úplně zdravá
![]()
Mám pocit, že jakmile nepasuješ do tabulek, lékaři děsně plaší…
Vím, že je to těžké, být v klidu, ale myslím, že to bude vpohodě, moc držím palečky!!! ![]()
Holky, díky moc za podporu! Ani nevíte, jak mi to pomáhá.Já byla do včerejška uplně klidná, všechno bylo v pořádku, že máme nosní kůstku a šíjové projasnění je taky OK jsem věděla užd od pátku od své MUDr., nějak jsem nepočítala s tím, že by nám kombinovaný screening mohla včera pokazit ta krev
Přes oběd skočím s výsledky za svojí MUDr. a uvidím, co mi na to řekne ona.
Tak doktorka řikala, že se nemám stresovat, že jde o kombinovaný test a duležité je, že jako celek dopadl negativně. Samotná hodnota HCG prý nemá žádnou výpovědní hodnotu. Víc mi prý řeknou, ale na té genetické konzultaci ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak jste dopadli na té genetické konzultaci a jak probíhala? Museli jste na odběr plodové vody? Mně vyšlo ve screeningu vše dobře, celkové riziko 1:620, jen hodnota hcg velmi vysoká 6,23 Mom. Za 14 dní mám jít na genetiku a mám hrozné nervy:-(
Zdravim, ja jsem byla ted ve stredu na odberu plodove vody mela jsem zvysene HCG 6,43mom a riziko 1:560 byla jsem na genetice kde mi doktor rekl, ze diky ukazkovemu ultrazvuku me neposle hned na odber plodove, ale vezme mi jeste jednu ampulku krve, kterou spoji s prvnim vysledkem krve screeningu hned na druhy den mi volal, ze vysledky vysly stejne s horsim vysledkem rizika 1:260 takze jsem zvolila odber plodove vody jsem jak na trni nemuzu na nic jineho myslet vzhledem k tomu ze vysledky budou az za 3 tydny.
Ahoj doll21, omlouvám se že vstupuju do konverzave, já jen že jsem byla také na plodovce, a volala jsem si dva dny po tom aspon pro předběžné výsledky, já bych se ty 3 týdny zbláznila, vše dopadlo v pořádku a tobě taky určitě dopadne vše na jedničku ![]()
Ahoj holky, minuly čtvrtek jsem byla na screeningu, 11+6tt. Vše ok na utz. Teď mi přišly výsledky od doktora. Screening negativni 1:17000 ale vzhledem k vysokému hcg(nenapsal mi hodnoty) doporučuje laboratoř genetickou kontrolu. Mám jit k dr až v pondělí a jsem z toho úplně na nervy už teď. Nějaké zkušenosti?
![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Mohly byste mi prosím poradit či uklidnit?
1. screening vysel negativní, vše v naprosté normě, hladila PaP, šíjové projasnění 1,1, nosní kůstka přitomna, riziko Down. s. 1:3000, ale kvůli opravdu vysoké hladině volné HCG (8 Mom), což mě děsí, mi byly doporučeny triple testy. Můžete mi prosím poradit, zda jste měla někdo podobné výsledky a dopadlo to dobře? Mám od včera hroznou depku, že to určitě nedopadne dobře… ![]()
Dobrý den mám vysoké HCG a pořád neklesá nejsem těhotná čistili mě si operace přes laparoskopie a nepomohlo nic nic nenašli a HCG mi furt stoupá čím to je? Chtějí mě zas operovat ale už se bojím