Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem dceru pustila do klubu, když jí bylo 14 na koncert oblíbené skupiny, šla jsem jí doprovodit, kdyby chtěli občanku a oni jí vubec nekontrolovali, prošla jak nic
Ale byla takhle v klubu jen jednou…jinak by se mi to asi moc nelíbilo. Ještě má čas.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli můžou mít rodiče problém, když pustí svoje dítě 14 let do klubu? Jsem rodič a dcera na mě tlačí, že prý rodiče kamarádkám to dovolí, mám ještě syna a tomu je 16, toho ti nijak netahne, protoze se venuje na 100% fotballu
Záleží proč. Jestli na nějakou skupinu? Výjimečně? Doprovodit a vyzvednout. Jinak ne, má ještě fuuuru času. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli můžou mít rodiče problém, když pustí svoje dítě 14 let do klubu? Jsem rodič a dcera na mě tlačí, že prý rodiče kamarádkám to dovolí, mám ještě syna a tomu je 16, toho ti nijak netahne, protoze se venuje na 100% fotballu
Holka ze základky nemá v klubu co dělat. Taky jsem používala argument, že ostatní můžou, jen já ne, když jsem chtěla mámu na něco přemluvit.
Oblibeny argument moji maminky na tohle nalehani byl: ”A kdyz pujdou vsichni skocit z mostu, pujdes taky?” Jinak ve vetsine klubu, co jsem byla, chteli videt obcanky. Tak uz z toho bych usuzovala, ze tam minimalne do 15 nema dite co delat
Osobne bych ji nepustila. Na koncert jeste budiz s nejakou rozumnou dobou navratu, ale klubu jako takovych si uzije jeste dost.
@Afrikana píše:
Oblibeny argument moji maminky na tohle nalehani byl: ”A kdyz pujdou vsichni skocit z mostu, pujdes taky?” Jinak ve vetsine klubu, co jsem byla, chteli videt obcanky. Tak uz z toho bych usuzovala, ze tam minimalne do 15 nema dite co delatOsobne bych ji nepustila. Na koncert jeste budiz s nejakou rozumnou dobou navratu, ale klubu jako takovych si uzije jeste dost.
Některé kluby si hned u vstupu označují ty, kterým 18 už bylo a kterým ne, aby to pak měli jednodušší u baru.
Když nebude chlastat nebo dělat jiné vylomeniny, rodiče problém mít nebudou ![]()
@Anonymní píše:
Jaky je duvod?
Vystoupeni oblibene skupiny? Nebo jen nuda?
Jsi za dceru zodpovedna. Jakykoli prusvih = problemy s urady ![]()
Nepustila bych, myslím že na to má ještě času dost. Osobně doufám že u dcery to příjde tak v 16-17 letech.
Já bych ji nepustila. Nejmíň do patnácti tam nemá co dělat. Mně bylo 16 a chodívali jsme hrát šipky a billiard do jedné hospody. Při policejním zátahu mě stejně Policie odvezla domů, i když jsem žádný alkohol nenadýchala. Aby prý máma věděla, kde se jí dítě zdržuje po večerech.
Šla bych s ní, bud tohle nebo nic.To by tak hrálo se nechat někde tahat potom po sociálce.
Ve čtrnácti se nám s holkama ze třídy výjimečně podařilo rodiče hromadně ukecat, aby nás pustili na koncert (bylo to na Chinaski, kdyby to někoho zajímalo
) Odvezli nás přímo před klub a taky tam na nás hned po skončení čekali, na volnou zábavu po skončení koncertu už jsme měly zákaz. Takže takto možná ano, jinak ani náhodou, možná za dva roky ![]()
Ve čtrnácti opravdu ne. Obecně si myslím, že dítě do 18 let nemá večer po desáté co dělat venku někde v clubu/baru kde se hlavně konzumuje alkohol atd.
Koncert, kino a podobné akce když není další den škola klidně od patnácti, ale ne chodit chlastat.
Taky jsem byla věčně uražená, že ostatní můžou a já ne. Do maturity jsem musela být do 6 doma a bylo úplně jedno, jestli je pondělí nebo pátek. Žádný koncerty, žádné kluby, žádné přespávání u kamarádek a díky bohu za to. Teď když vidím v klubech 15leté holky sjetý na extázích, tak opravdu děkuji rodičům za drsnou výchovu. Nic mi neuteklo a za mě bych jí prostě nepustila.
Záleží jaký klub, v jakém městě a taky na povaze dcery a kamarádů. Já ve 14ti v nasem meste chodila do klubu a na diskoteku normalne. Je to male mesto (17tis obyv), vsichni se znaji. Vživote jsem nemela kocovinu, nezkousela jsem ani drogy kdome jednoho šluka trávy (už nikdy vic
). Kamaradi slušní. Nekdo se opil i v tech čtrnácti…kouřili, ale me se to hnusilo. Zalezi, jaka je tvoje dcera a lidé okolo ní. Ja si nikdy nenechaval napoj bez dohledu, v noci pro mě jezdila máma a pozdeji jsem spala u kamarádů treba uz v tech sestnacti.
Jsem ve věku, kdy ještě do klubů často chodím a když vidím, co tam ty malé holky vyvádí a jak snadné je pro pánské návštěvníky ty naivní telátka opít a někde ohnout, protože jsou odvařené z toho, že se s nimi baví starší kluci, tak bych si to hodně dobře rozmyslela. To musíš vědět ty, jaká je tvoje dcera. Jestli se nechá ovlivňovat ostatními a bude dělat kraviny, nebo jestli bude rozumná.
Na koncert bych pustila, ale za mě má ve 14 na kluby ještě dost a dost času.