DPP u více zaměstnavatelů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
DPP u vice zamestnavatelu
Holky mam dotaz pracuji v soucasnosti na DPP u jednoho zamestmnavatele ( pozn. k tomu pobiram RD) prijem cca max. 5000 mesicne. Ted jsem podepisovala novou smlouvu od 1.1.207 do 31.12.2017 na 300 hodin samozrejme. Jen ted se mi vyskytla vyhodnejsi nabidka s vetsi hodinovou sazbou u jineho zamestnavatele.
Ma otazka zni kdyz se rozhodnu nyni pracovat pro noveho zamestnavatele na DPP a u toho stareho skoncit. Co musim udelat? Jasne dohodnout se se soucasnym zamestavatelem na vypovedi (koukala jsem ze bud dohoda a nevo 15 dni od pisemneho doruceni ze?). Ruzove prohlaseni mam podepsane s tim ze uplatnuji slevu…tam bych tedy dopsala ze od 1.3. neuplatnuji ze a u noveho zamestnavatele zase podepsala ze od 1.3. uplatnuji slevu na dani.
Otazka dalsi ted mam u toho puvodniho odpracovano treba 100 hodin. A u toho noveho tedy mohu dalsich 300? Nebo se to scita a jen 200?
Predem dekuji za odpovedi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dpp je vždy jen na 300h / rok, ale spousta zaměstnavatelů to obchází
každý zaměstnavatel - 300h
lze mít podepsat pouze jediné růžové prohlášení
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Dpp je vždy jen na 300h / rok, ale spousta zaměstnavatelů to obchází
každý zaměstnavatel - 300h
lze mít podepsat pouze jediné růžové prohlášení
ano to vim ale jen pro jednoho zamestnavatele v mesici to bych dodrzela pro soucasneho leden-unor a pro noveho brezen-prosince
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 píše:
ano to vim ale jen pro jednoho zamestnavatele v mesici to bych dodrzela pro soucasneho leden-unor a pro noveho brezen-prosince
pokud jsi podepsala růžové potvrzení, tak se pak dohodni se zaměstnavatelem, že ho potřebuješ zrušit. ![]()
- Citovat
- Upravit
DPP smluv muzes mit u ruznych zamestnavatelu kolik chces. Prohlaseni muzes podepsat jen jedno, ale lze to rozdelit, napr. prvni jen leden-unor, druhy brezen-prosinec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blabla123 jj tohle vim to se jen dopise ve zmenach v tom ruoźovem prohlaseni.
Jde my spis o tech 300 hodin jak to je to nikde nemuzu dohledat. A s tou vypovedi kdyby nebyla dohoda…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 píše:
@blabla123 jj tohle vim to se jen dopise ve zmenach v tom ruoźovem prohlaseni.Jde my spis o tech 300 hodin jak to je to nikde nemuzu dohledat. A s tou vypovedi kdyby nebyla dohoda…
U každého máš 300 i kdybys měla 10 dohod, tak máš 10*300=3000h
- Citovat
- Upravit
Dohoda je na 300h a je jedno jestli je odpracujes všechny a nebo jen hodinu a už neprijdes. Zadna výpovědní doba tam není. Když řekneš zítra už nepřijdu tak ti musí proplatit co si odpracovala a tim to konci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na dohodu u nového zaměstnavatele můžeš odpracovat zase 300 hodin. U současného zaměstnavatele můžeš zrušit dohodu způsobem, který je uvedený v dohodě a nebo pokud tam není, tak můžeš dát výpověď s 15denní výpovědní lhůtou, která se počítá ode dne doručení druhé straně nebo se můžete dohodnout na ukončení k jakémukoliv dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Dohoda je na 300h a je jedno jestli je odpracujes všechny a nebo jen hodinu a už neprijdes. Zadna výpovědní doba tam není. Když řekneš zítra už nepřijdu tak ti musí proplatit co si odpracovala a tim to konci.
A na to jsi přišla jak? Dle zákoníku práce je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu pracovat na dvě DPP? - brzy ráno mám práci v jednom DPP a odpoledne mám možnost ještě jednu práci DPP? vadí to něčemu? děkuji.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Můžu pracovat na dvě DPP? - brzy ráno mám práci v jednom DPP a odpoledne mám možnost ještě jednu práci DPP? vadí to něčemu? děkuji.
Ano, můžeš. Pokud by to bylo u jednoho zaměstnavatele, tak max. do výše 300 hodin celkem za rok za obě DPP. Pokud je to u jiného zaměstnavatele, tak u každého do výše 300 hodin za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
A na to jsi přišla jak? Dle zákoníku práce je.
Omlouvám se za špatnou informaci, mas pravdu, pokud není možná dohoda tak výpověď s 15 denní lhůtou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste se zeptam kdyz dane budou podepsane 1.1.-28.2. a posledni vyplata od prvniho zamestnavatele bude proplacena 15.3..Bude zdanena ci nikoliv pac je to vyplata za unor jakoby. Tj. na DPP by byt zdanena nemela ze?
U noveho pak podepisu 1.3.-31.12 a tam uz ej to jasne nezdanene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 no ale ta výplata 15.3. je za únor, takže za dobu, kdy ten papír podepsaný máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit