Dracena hnědne a padají jí listy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
4.2.12 22:16
Raduš.ka44 píše:
My ji máme kousek od rozpálenýho topení a je v pohodě, takže si nemyslím, že by to bylo suchem a teplem. Nepřeléváš ji? Stačí ji zalévat jednou za 14 dní. Nám dřív tohle dělala, když jsem ji zalévali často, než nám v květinářství řekli, že je to špatně. Teď ji pro změnu občas zapomenu zalít dlouho, tak pak opadává suchem.

Zalévám ji tak jednou týdně a jednou až dvakrát rosím..no manžel už taky říkal, že si myslí,že je přelitá ale zase tak často nezalévám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.2.12 10:09

Ahoj, tak já jsem Vám to vyfotila.Mám takhle 3 Draceny v jednom květináči a teď mi raší další.Tedy nevím zda vyroste nebo ne,ale zatím mi by jí bylo líto kdyby ne.Jen nevím co mám dělat,zda ji po nějaké době , až povyroste šetrně vydloubnout, nebo jí tam nechat.Bojím se , že bude mít kořínky společně s tou u které vyrostla.Jinak teď ji listy nepadají,ale četla jsem , že pokud padají i nahoře ,potřebuje přesadit a přidat i písek.V zimě nehnojit a zalévat 1× za 14 dní.Má období, kdy jako by staré listy musí pryč a když jich není víc jak 8 denně,je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.2.12 13:36
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
My ji máme kousek od rozpálenýho topení a je v pohodě, takže si nemyslím, že by to bylo suchem a teplem. Nepřeléváš ji? Stačí ji zalévat jednou za 14 dní. Nám dřív tohle dělala, když jsem ji zalévali často, než nám v květinářství řekli, že je to špatně. Teď ji pro změnu občas zapomenu zalít dlouho, tak pak opadává suchem.
Zalévám ji tak jednou týdně a jednou až dvakrát rosím..no manžel už taky říkal, že si myslí,že je přelitá ale zase tak často nezalévám..

Já třeba nerosím vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.2.12 21:30
Raduš.ka44 píše:
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
Já třeba nerosím vůbec…

já jsem právě četla, že má ráda vlhko a ře by se měla rosit, tak rosím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
6.2.12 22:07
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
Já třeba nerosím vůbec…

My máme jednu v terárku, kde se rosí denně, druhou kousek od topení, tu nerosím vůbec a oběma se daří dobře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.2.12 22:48
Raduš.ka44 píše:
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
janule7 píše:
Raduš.ka44 píše:
Já třeba nerosím vůbec…
My máme jednu v terárku, kde se rosí denně, druhou kousek od topení, tu nerosím vůbec a oběma se daří dobře. :palec:

Je pravda, že ze začátku jsem ji taky nerosila a dařilo se jí taky dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.2.12 19:40

Ahoj , dracena hlavně nesnáší přelití. Takže vetšinou ty listy padají důsledkem té vody. Je lepší zalévat až si " o to řekne" to znamená když sou trochu svěsené. Když sem tam spadne lístek tak to nevadí , ale ta voda je pro ní fatální!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.12.12 11:39

Dracena, roste křivě

Je možné k ní dát nějakou tyčku (jako k rajčatům)? nebo je to na nic. Nedavno jsem ji zasadila, dostala jsem větvičky, pěkně se chytli, už i vyrůstají nové listy, ale jedna byla křivá. Dá se s tím něco udělat? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
19.12.12 12:10

V prirode bohuzel neni nic symetricke :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mafeska
24.1.13 14:44

Zkusím obnovit téma.
Máte někdo radu? Mám také dracenu a poslední dobou ji hnědnou listy ale ne ty staré ale hned nové už jak se rozvine poupě s novými listy jsou hnědé. Staré listy jsou krásné zdravé. Nevíte někdo čím to je a jak tomu můžu zabránit. Je to má oblíbená kytka.

• Citovat
  • Upravit
930
26.1.13 12:51

Měla jsme u draceny stejný problém. Takže jsem jí přesadila a zjistila, že je úplně ulitá :( Kamarádka mi poradila, at jí ustříhnu skoro u květináče…takže jsem odřízla skoro celý kmínek. Prý by měla obrazit.No,zatím nic…Takže mám obavy že jsem milou dracenu zahubila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mafeska
26.1.13 14:39
@Korrrinka píše:
Měla jsme u draceny stejný problém. Takže jsem jí přesadila a zjistila, že je úplně ulitá :( Kamarádka mi poradila, at jí ustříhnu skoro u květináče…takže jsem odřízla skoro celý kmínek. Prý by měla obrazit.No,zatím nic…Takže mám obavy že jsem milou dracenu zahubila.

takže myslíš že jí mám zkusit přesadit a málo zalívat? zalévám 1× týdně.

• Citovat
  • Upravit
930
26.1.13 14:43
@Mafeska píše:
takže myslíš že jí mám zkusit přesadit a málo zalívat? zalévám 1× týdně.

no, já jí měla ulitou.zkus jí přesadit a uvidíš.

Příspěvek upraven 26.01.13 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mafeska
26.1.13 14:44
@Korrrinka píše:
no, já jí měla utitou.zkus jí přesadit a uvidíš.

zkusim a uvidim, děkuju. je mi jí docela líto, u mě se daří jen orchidejím

• Citovat
  • Upravit
930
26.1.13 14:51
@Mafeska píše:
zkusim a uvidim, děkuju. je mi jí docela líto, u mě se daří jen orchidejím

Mě orchidej odkvetla a zatím nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek