Dracena hnědne a padají jí listy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mafeska
26.1.13 14:59
@Korrrinka píše:
Mě orchidej odkvetla a zatím nic. :nevim:

mně jedna vykvetla až po roce, když jsem jí dostala byla krásná, opadala a další rok vyrostly šlahouny který mi vykvetly.

• Citovat
  • Upravit
6.2.13 08:26

Dracena hlavně nemá rádá přílišné teplo, pak jí vadí přelití, raději jí držet skoro suchou a pak je taky hodně náchylná na průvan a to hlavně v zimě, když je v místnosti vytopeno a průvan je studený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
4.8.14 13:42

Ahoj holky potřebuji poradit… Mám doma dracenu, kterou jsem na 90% přelila… Květině se začalo špatně dařit, přesadila jsem ji do suché hlíny, ale je to pořád zlé. Z jednoho šlahounu už shodila všechny listy, takže mi z hlíny trčí jen holá tyčka. Mám tu tyčku nechat v té hlíně a čekat, anebo ji mám vytáhnout a rovnou vyhodit? Horní šlahoun je krásný - košatý, ale ten spodní to je bída… Zkuste se mrknout na fotky… Ta poslední fotka je nová rostlinka, která mi roste z hlíny - mám ji přesadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
4.8.14 13:46

Tu novou bych tam ještě chvilku nechala, přesazovala jsem až když byla trochu větší, pokud jde tamten šlahoun vytáhnout, je uhnilý, tudíž k ničemu (tak ho vytáhněte) jinak ten horní je super :pankac:

• Citovat
  • Upravit
531
4.8.14 13:49

@LuMiTa já nevím jestli je uhnilý :oops: ale asi jo - smrdí jak hřiby :(, ale kořeny má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
4.8.14 13:59
@Druby píše:
@LuMiTa já nevím jestli je uhnilý :oops: ale asi jo - smrdí jak hřiby :(, ale kořeny má

zkuste zatáhnout, poud půjde vytáhnout je kapůt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
531
4.8.14 14:01

Tahám a nic :mrgreen: Znamená to, že ještě žije? :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.08.14 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
4.8.14 15:11
@Druby píše:
Tahám a nic :mrgreen: Znamená to, že ještě žije? :mrgreen:Příspěvek upraven 04.08.14 v 14:03
řekla bych že ano, nechte to tam a uvidíte :-/ mě jednou vyrazil jakoby odjinud jiný(další) ;)
  • Citovat
  • Upravit
531
4.8.14 15:16

@LuMiTa teď už je to jedno, tyčku jsem vytáhla, kořeny sice měla, ale krátké - max. 5-10cm a hrozně smrděla, jako kdyby hřibami, takže asi uhnívala. A ještě jeden dotaz - ta malá rostlinka co roste z hlíny - jak se tam vzala? 8o to jako jednou, třeba za 10 let bude mít taky kmen, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
4.8.14 19:46
@Druby píše:
@LuMiTa teď už je to jedno, tyčku jsem vytáhla, kořeny sice měla, ale krátké - max. 5-10cm a hrozně smrděla, jako kdyby hřibami, takže asi uhnívala. A ještě jeden dotaz - ta malá rostlinka co roste z hlíny - jak se tam vzala? 8o to jako jednou, třeba za 10 let bude mít taky kmen, jo?

no mít kmen by mněla ale asi až za dlouho, já jí přesazovala cca 3/4 roku a je pořád celá zelená, dala sjem jí mamině 8)

• Citovat
  • Upravit
41
29.7.15 20:17

Lidičky, potřebuju pomoct, nemohu se někde dočíst a zjistit co je tohle za chorobu, jukněte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.7.15 20:43

@Andy1990 Ahoj,v tomhle stadiu ji uz asi bohuzel nezachranis.Je prelita a nejspis byla v pruvanu a nebo je ji proste zima. Muzes ji jeste zkusit presadit, tzn. vytahnout, ocistit koreny, ty uhnile nebo spatne idstranit a dat do noveho substratu a hned nezalivat, mozna se ti ji podari zachranit, podle toho jak ma tuhy korinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.7.15 21:00

:zed: :zed: :zed: to snad néé, a nepomohlo by jí dát tekuté hnojivo pro pokojové rostliny? ten průvan je dost možný, zkusím jí dát jinam a dát jí novou hlínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
29.7.15 21:26

@Andy1990 tento klacek už nezachráníš :hug:
a nemáš tam vlnatého červce nebo jen špatně nafoceno přijde mi to jak chomáčky, jinak je ulitá přesdit do normální zeminy tohle je jen cestovní substrát samé kokosové vlákno co nacucá vodu skoro žádné živiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.7.15 21:54

@Andy1990 Hnojivo ted opravdu ne, jedine co se da ted opravdu udelat je ze ji presadis a jak rika barabasek tak kup kvalitni substrat, ale opravdu neverim ze se jeste zachrani, v tomhle stadiu bude do zitra opadana uplne, to uz pak jde hodne rychle, no ale treba se mylim, treba se vzpamatuje a jestli ma i nejakeho skudce tak to uz je uplne spatne.No uvidis, jak rikam pokud do zitra vydrzi tak zkus presadit a nebo si budes asi muset koupit novou. Hlavne moc nezalivej a dej ji nekde kde je stala teplota a ne pruvan na to jsou choulostive.Tak hodne stesti a pisni jak to dopadlo, sama jsem zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí