Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak už vím co to je, je to vlnatý červec. No to co jsem vyfotila jde do háje, celé prožrané, to nelze zachránit, ale musím se pokusit zachránit zbytek kytky, tam jsou zatím jen chomáčky
Já to s ní neumím, taky mi hnědnou špičky, víc a víc, pak padají listy, rosím, hnojím hnojivem pro zelené rostliny dle návodu, nemám průvan a jsou v místnosti, v zimě, kde netopím, takže 16-18 stupňů, ale to mi dělá i v létě, přímě slunce nemám, zalévám tak, aby nebyla přemokřená, to zkouším na dřevné tyčce, zda zůstane sušší. Nemám ji už ráda, asi půjde z domu, mám ji 7¨let a jsou to klacky, na vrcholu dlouhé zelené úzké lístky.
@millene píše:
Já to s ní neumím, taky mi hnědnou špičky, víc a víc, pak padají listy, rosím, hnojím hnojivem pro zelené rostliny dle návodu, nemám průvan a jsou v místnosti, v zimě, kde netopím, takže 16-18 stupňů, ale to mi dělá i v létě, přímě slunce nemám, zalévám tak, aby nebyla přemokřená, to zkouším na dřevné tyčce, zda zůstane sušší. Nemám ji už ráda, asi půjde z domu, mám ji 7¨let a jsou to klacky, na vrcholu dlouhé zelené úzké lístky.
To je taky otazka cim to hnojite a jak casto. V jakych podminkach pestujete.
Ahoj, nejsem uplne na kytky bohuzel
ale mam dracenu, darovanou, darilo se ji dobre, ale musela jsem ji přestěhovat (je ted ve vysce) a zacaly ji padat listy (zeleny). Da se to jeste nejak zachranit a jak?
Mě hnědnou a padají listy, když má málo vody, protože ji musím mít chudinku u topení…
Dracena nemá ráda změny. Takže ji vezmi, osprchuj, ostříhej hnědnoucí listy a počkej až se vzpamatuje. Nemá moc ráda suchý vzduch, tak ji můžeš rosit - tak obden a jednou za tři dny zalít tak, aby v misce nestála voda, ale substrát byl mokrý.
@Ou píše:
@Ananas123456Dracena nemá ráda změny. Takže ji vezmi, osprchuj, ostříhej hnědnoucí listy a počkej až se vzpamatuje. Nemá moc ráda suchý vzduch, tak ji můžeš rosit - tak obden a jednou za tři dny zalít tak, aby v misce nestála voda, ale substrát byl mokrý.
Dekuju. Pna nema zadny hnedy listy
Ahoj, potřebovala bych poradit s dracenou. Uschly jí nově narostlé listy uprostřed, ostatní se svěšují a opadávají. Stojí na okně, takže by světla měla mít dost, zalívám ji tak akorát, suché konce nemá. Jsem z toho docela nešťastná, protože mám dvě a ani jedné se tu v bytě (změnili jsme bydliště) nějak moc nedaří
Můžu jí nějak pomoct nebo proč jí nové listy zesychají? Díky