Dracena hnědne a padají jí listy

12
4.2.12 17:09

Dracena prosím poradíte..

Nejprve mi u Draceny začly hnědnout a schnout špičky a te ji začaly opadávat listy :,( ..Nevím co s ní tak bych byla ráda kdyby něko poradil..Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pekulína
4.2.12 17:11

mě tohle dělá teď taky..........u nás je to tedy tím jak se hodně topí a je tady suchý vzduch.......snažím se jí rosit, ale moc to nepomáhá.........už se nemůžu dočkat až bude teplo a nebude se topit........u nás dracena přes zimu vždycky hrozně trpí......

• Citovat
  • Upravit
18357
4.2.12 17:13

dracena ma mit nejakych snad 18 stupnu, proste ji je na suchech vzduchu vedro, zkus rosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.2.12 17:15

Právě, že mě to zaráží byla v pohodě a ted najednou tohle..Zaráží mě ale že stále vyhazuje nové listy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.2.12 17:17

Rosím tak jednou až dvakrát do týdne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.2.12 17:50

dracena ma jednou za cas, cca 2-3 roky obdobi, kdyz se zbavuje listi, proto to schne a pada.
Me takhle zacala opadavat dracena, kterou mam uz 7let pred cca 3lety a ja jsem byla nestastna, jsem to obrecela, dracene padalo denne tak 15listi, za mesic se to zastavilo a byl klid. Mensi zacala opadavat v prosinci, trvalo to 3 tydny, krasne proridla a zvedla se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
4.2.12 19:32

:think: Draceny jsou jediné kytky,které přežijí moji „péči“,jsou nezničitelné navzdory obdobím sucha,které tady občas vládnou.Trochu listy padaly snad jen 2×,když je měsíc nikdo nezalil a pak moc najednou,a jednou,když jednu prcek vykořenil,ostatní děti ji tam jako nenápadně strčili zpátky,ale měla kořen zlomený…tak než se zahojila,opadala a znovu vyrašila.Mamce teda opadla taky jednou trochu,protože ji přehnojila,spálila jí kořínky,nebo tak něco…Jinak nevím,ale mám pocit,že vydrží fakt všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
4.2.12 19:35

ahoj, taky moji Dracence padají listy.Ze začátku jsem z toho byla docela nešťastná,mám tři ve velkém květináči.Byla jsem bezradná,ale najednou to přestalo a od jedné teď vyrůstá nový výhonek ,dole od kořenů.Nevím zda to mám pak nějak vydloubnout nebo to tam nechat, neboť si myslím, že se tam na výšku už nevejde.Nevíte radu, zda to jde odebrat aniž bych ublížila oběma kytkám?Zatím to má cca 5cm,ale roste to docela rychle. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.2.12 20:15

Ty menší spodní výhony už mají jen pár listů tak myslím,že budou brzy úplně holé.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.2.12 20:20
janule7 píše:
Ty menší spodní výhony už mají jen pár listů tak myslím,že budou brzy úplně holé.. :,(

Tak samozrejme to musis chapat, ze rostlina pokud roste, tak potrebuji silu na nove listy, proto ty listy padaji, ja mam dracenu, ktere je stejne vysoka jako ja - 168cm a do 2/3 je uplne hola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.2.12 20:37
Taminka píše:
janule7 píše:
Ty menší spodní výhony už mají jen pár listů tak myslím,že budou brzy úplně holé.. :,(
Tak samozrejme to musis chapat, ze rostlina pokud roste, tak potrebuji silu na nove listy, proto ty listy padaji, ja mam dracenu, ktere je stejne vysoka jako ja - 168cm a do 2/3 je uplne hola.

Ta moje je taky tak vysoká..Toho se právě bojím, že mi pak zůstane úplně holá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.2.12 21:21
janule7 píše:
Taminka píše:
janule7 píše:
Tak samozrejme to musis chapat, ze rostlina pokud roste, tak potrebuji silu na nove listy, proto ty listy padaji, ja mam dracenu, ktere je stejne vysoka jako ja - 168cm a do 2/3 je uplne hola.
Ta moje je taky tak vysoká..Toho se právě bojím, že mi pak zůstane úplně holá..

No moje prave mela vsude listy, ale jak tenkrat zacala opadavat, tak to opadlo vsechno, takze ted jsou listy az od 85cm. Vypada to hodne hole, takze tam mam neco naaranzovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.2.12 21:37

My ji máme kousek od rozpálenýho topení a je v pohodě, takže si nemyslím, že by to bylo suchem a teplem. Nepřeléváš ji? Stačí ji zalévat jednou za 14 dní. Nám dřív tohle dělala, když jsem ji zalévali často, než nám v květinářství řekli, že je to špatně. Teď ji pro změnu občas zapomenu zalít dlouho, tak pak opadává suchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.2.12 21:38
Taminka píše:
janule7 píše:
Taminka píše:
janule7 píše:
No moje prave mela vsude listy, ale jak tenkrat zacala opadavat, tak to opadlo vsechno, takze ted jsou listy az od 85cm. Vypada to hodne hole, takze tam mam neco naaranzovano.

No na těch horních růžicích, to zatím tolik neopadává ale ty spodní, to je děs.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
4.2.12 22:16
janule7 píše:
Taminka píše:
janule7 píše:
Taminka píše:
janule7 píše:
No na těch horních růžicích, to zatím tolik neopadává ale ty spodní, to je děs.. :(

neboj, prestane to, ma proste tohle obdobi a pak bude klid na par let.

Příspěvek upraven 04.02.12 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box