Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dnes nám neurolog řekl, ze náš malý ma vysokou dráždivost, navíc musíme chodit na vojtovku, jelikož pořád točí hlavu jen k pravé straně. A když mu jí chtěla pretocit tak byl amok. K té dráždivosti co pomáhá? Kdy to přejde??? Mám se oběsit teď nebo ještě počkat
. Mame příští týden tři měsíce a každý den se prorve celým dnem????
Já teda dráždivé děti neměla, ale co vim, tak pomaha zavinování a poloha v klubíčku. Zkusila bych šátek, jetli si zvykne a vydržet no…všichni z toho vyrostou ![]()
@sebjan píše:
Ahoj holky,
dnes nám neurolog řekl, ze náš malý ma vysokou dráždivost, navíc musíme chodit na vojtovku, jelikož pořád točí hlavu jen k pravé straně. A když mu jí chtěla pretocit tak byl amok. K té dráždivosti co pomáhá? Kdy to přejde??? Mám se oběsit teď nebo ještě počkat. Mame příští týden tři měsíce a každý den se prorve celým dnem????
To je, jak kdybych to psala ja pred 2 lety. Take jsme meli Vojtovku + diagnozu vysoke drazdivosti + neustale jen rval, rval, rval. Malicko se to zlepsilo v tech 3 mesicich, v 5 mesicich uz to „celkem slo“. Pak velky pokrok byl, kdyz se naucil plazit, coz bylo asi v 7 mesicich a rekla bych, ze uplne se to zlomilo, jak zacal chodit (u nas ve 14 mesicich). Ale od tech 5 mesicu se ten den dal uz prezit a nezblaznit se.
Ted jsou synovi 2 roky a 4 mesice a je to s nim narocne, casto se vzteka, nektere dny jsou lepsi, jine horsi… Ale v porovnani s temi zacatky je to pohoda!
Vzpominam si, jak mi vsichni u syna rikali, ze miminko je pohoda, „jen pockej, az zacne…“ (…lezt, stat, chodit…). U nas se mi s kazdym vyvojovym krokem ulevilo.
PS - ted mam druhe dite a je od zacatku hodne. Ja az nemuzu uverit, ze si 3 mesicni dite vydrzi treba pul hodiny hrat. To se mi s prvnim nestalo snad nikdy ![]()
PS2 - Vojtovku jsem po 2 mesicich na revers ukoncila a zacala s Bobath terapii, jinak bych asi skoncila v blazinci. Sousedka na nas dokonce chtela volat socialku, proc to nase dite porad rve.
Příspěvek upraven 07.06.18 v 23:03
@sebjan píše:
Ahoj holky,
dnes nám neurolog řekl, ze náš malý ma vysokou dráždivost, navíc musíme chodit na vojtovku, jelikož pořád točí hlavu jen k pravé straně. A když mu jí chtěla pretocit tak byl amok. K té dráždivosti co pomáhá? Kdy to přejde??? Mám se oběsit teď nebo ještě počkat. Mame příští týden tři měsíce a každý den se prorve celým dnem????
u nas bylo to stejny. Brecela od rana do vecera a vydrzelo ji to pekne dlouho. Hlavu tocila jenom na jednu stranu, paseni konicku byl pokazde rev jako bych ji nohu rezala. Ve spani taky lezela vzdy jenom na jedne strane. Dodnes ma hlavicku trosku placatou na jedne strane.
Vse se samo casem vyresilo, na 5m uz pasla konicky jako profik a nekdy kolem 8m prestala rycet cely den a rycela uz jenom pul dne.
Pomuze az z toho vyroste. Kazdym rokem to bude lepsi. Tak ve dvou letech se syn celkem uklidnil. Davala jsem mu pyridoxin, ale nijak zvlast nepomahal
Nám dost ulevila právě vojtovka. Malej se vyrval při cvičení a pak odpadl. Nám odpadlo uspavani v náručí a nekonečné hojdani. Ale pořád je to vztekloun, který si v 5m umí hrát tak minutu.. vyroste z toho, o to se nebojim.
@Limi123 ja se upřímně divím, ze tady ještě nebyla socilka, protože on rve jak by jsme ho vrazdili. Upřímně další dítě nechci ani vidět
. Každý den je jak noční můra stále dokola, doma řev, venku řev. Každý obchod probehnu jak na závodech, protože jen tam vlezu řve
. Snažím se na nehnej neprenaset svou frustraci z něj, takže bulim po večerech
. A modlim se, ať už ho to přejde
@Limi123 píše:
To je, jak kdybych to psala ja pred 2 lety. Take jsme meli Vojtovku + diagnozu vysoke drazdivosti + neustale jen rval, rval, rval. Malicko se to zlepsilo v tech 3 mesicich, v 5 mesicich uz to „celkem slo“. Pak velky pokrok byl, kdyz se naucil plazit, coz bylo asi v 7 mesicich a rekla bych, ze uplne se to zlomilo, jak zacal chodit (u nas ve 14 mesicich). Ale od tech 5 mesicu se ten den dal uz prezit a nezblaznit se.Ted jsou synovi 2 roky a 4 mesice a je to s nim narocne, casto se vzteka, nektere dny jsou lepsi, jine horsi… Ale v porovnani s temi zacatky je to pohoda!
Vzpominam si, jak mi vsichni u syna rikali, ze miminko je pohoda, „jen pockej, az zacne…“ (…lezt, stat, chodit…). U nas se mi s kazdym vyvojovym krokem ulevilo.
PS - ted mam druhe dite a je to andilek. Ja az nemuzu uverit, ze si 3 mesicni dite vydrzi treba pul hodiny hrat. To se mi s prvnim nestalo snad nikdy
PS2 - Vojtovku jsem po 2 mesicich na revers ukoncila a zacala s Bobath terapii, jinak bych asi skoncila v blazinci. Sousedka na nas dokonce chtela volat socialku, proc to nase dite porad rve.
Příspěvek upraven 07.06.18 v 20:53
Jj, pravda. Syn rval do 8 m nez se rozlezl, taky mu vyrostlo do te doby 8 zubu. Jen rval a rval. Super postrehy, kazdy mi rikal, ze kazde miminko prece place nez poznali to nase
Jak se rozchodil, byl zlaty.
Ted rocni. Od narozeni hodna do 10m, od te doby rostou zuby a to je teda maso
No nevim, co bylo lepsi ![]()
Moje dráždivé mimčo to nepřešlo nikdy, už je z něj dráždivý/podrážděný puberťák ![]()
@sebjan Jeste se neves, u nas se to zlepsilo s lezenim trochu, s chozenim jeste vic. Ale teda hned to nebude. Satek taky pomahal, ale musela jsem s nim chodit, aspon mel clovek brzy peknou figuru.
Cvičit, polohovat na bok při usínání - prostě na tu druhou stranu, nosit - v nosítku, šátku. Taky jsme cvičili pár cviků vojtovky a v pohodě, ale dítě je v 1,5 roce stejně furt hyperaktivní, tak čekám kdy ho to přejde…
@Petussska polohujeme ale nepomáhá, kdo ví, jestli celkově nemá ten krk blokly, jelikož jsem ho měla KP a hlavu zaklinenou pod zebry. A dělá to vlastne od narození. A řve nebo je prostě akční?