Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sladke-mameni určitě budeme, dnes jsme byli na první konzultaci tak ho jen pozorovala a psala si. Byla docela překvapená z toho cirkusu co umí. Říkala něco, ze ani ty reflexy nemá moc dobré, ale je to těžké podle mě u něj posoudit. V amoku nereaguje na nic,,takže určitě ji nebude reagovat na pinknuti do prstu na noze nebo nějaké poklepani kladiveckem do kolinka když řve jak pominuty až je celý rudý
@Limi123 zkouším to stále, ale moc se mu nechce, hlavě když ho dam na bříško tak okamžitě otočí hlavu na preferovanou stranu. Můžu mu na druhé sustit hrackama a nezájmem, celého jsem ho otočila v postýlce, láhev mu taky dávám z méně preferovane strany. Někdy mi přijde, ze mu tam ta hlava prostě nejde dát, jako by to měl blokle a nebo ma už od dělohy třeba zkrácené svaly. Nemohl se tam hýbat, takže stále ve stejné pozici.
@sebjan píše:
@Limi123 zkouším to stále, ale moc se mu nechce, hlavě když ho dam na bříško tak okamžitě otočí hlavu na preferovanou stranu. Můžu mu na druhé sustit hrackama a nezájmem, celého jsem ho otočila v postýlce, láhev mu taky dávám z méně preferovane strany. Někdy mi přijde, ze mu tam ta hlava prostě nejde dát, jako by to měl blokle a nebo ma už od dělohy třeba zkrácené svaly. Nemohl se tam hýbat, takže stále ve stejné pozici.
Hm, tak to je mozne, ze to ma blokle. Jestli ani nevis, jestli tu hlavu muze dat na tu druhou stranu. Tak to je Vojtovka pak na miste. Tak to preju pevne nervy
Zkus ho nosit na leve ruce, kdyz preferuje pravou stranu.
@Hobitka píše:
@sebjan Prvni byla akutni sekce, pak dve planovane.
U nas 2 planovane sekce. Mela jsi u toho prvniho ditete vic stresu v tehotenstvi, nez u tech dalsich? Ja ano, od zacatku jsem mela strach, ze o syna prijdu a navic jsem prodelala v tehotenstvi embolii. Tak si rikam, jestli to nemohlo byt tim…?
@Limi123 Ani nevim, trochu kvuli disertaci, jestli to klapne, ale zadny extrem. Spis se pak zkomplikoval ten porod, no.
Tak ja rodila prirozene a az se malemu chtelo. Zadna komplikace. Tudiz z porodu to nebylo. Ale je nemazlivy, satek nesnasel, je dost citlivka, vseho se boji. Byl slabsi trochu hypotonicky. Dcera teda dost hypotonicka, asymetricka, klidna, ale vojtovka ji vytacela do ruda a hlavne teda moc nenapravila a to jsem ji fakt cvicila. Fyzio mi ale ukazala dobry trik. Na konickach jsem ji proste pred hlavu na prefer stranu postavila tesne pred oci cernou knizku. Zdrave dite pry bude hledat svetlo. To jedine ji prinutilo koukat na druhou stranu.
@Hobitka a jakto na tom byla prosim tě vyvojove? KdyzNebo dokázala tak hodně casu proplakat tak dlouho
@sebjan a zkousela si to s tou knizkou, opravdu zustane koukat do cerne knizky nez aby se otocil? Najdi si kiss syndrom.
Jo já mu tam dávala i ruku, zkoušela jsem ve tmě mu svítit na druhou stranu a jeho to zaujme né že né. Ale jakoby se tam prostě nemohl otočit, mě to prostě příjde jako by to měl bloklé, jako když já nemůžu otočit krk i když chci. Protože jde vidět, že to prostě zkouší
Teď si to pročítám jenže jak někoho přinutit a najít kdo tomu rozumí ![]()
@e008 píše:
Tak ja rodila prirozene a az se malemu chtelo. Zadna komplikace. Tudiz z porodu to nebylo. Ale je nemazlivy, satek nesnasel, je dost citlivka, vseho se boji. Byl slabsi trochu hypotonicky. Dcera teda dost hypotonicka, asymetricka, klidna, ale vojtovka ji vytacela do ruda a hlavne teda moc nenapravila a to jsem ji fakt cvicila. Fyzio mi ale ukazala dobry trik. Na konickach jsem ji proste pred hlavu na prefer stranu postavila tesne pred oci cernou knizku. Zdrave dite pry bude hledat svetlo. To jedine ji prinutilo koukat na druhou stranu.
u nas jsem mela pocit, ze duvod proc vytrvale drzi hlavu jenom na jedne strane a rve u toho jako pavian je fyzickeho razu. Ten krik podle mne taky nebyl jen tak, myslim si, ze ji to bolelo. At uz to bylo cokoliv, samo se to poddalo po case a ted je z ni zdrava holcicka.