Dítě s vysokou dráždivostí - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.11.23 13:52
@MartinaKindl333 píše:
@Limi123 a jako malé miminko řvalo taky pořád nebo byly dny/aktivity co nevadily?

Já už nevím, mně přišlo, že pořád, kromě toho, když se kojil, nebo když jel venku v kočárku. Sousedka na nás chtěla volat sociálku. Občas třeba 5 minut nebrečel v houpátku nebo tak… Ale mám videa, kde nebrečí, takže úplně pořád to asi nebylo ;-)

• Citovat
  • Upravit
16.11.23 14:16

Já si nevím rady. Malá má sice bolesti břicha ale nemůže je mít pořád. Jsou špatné dny a pak ty horší ještě. Nebyl den co by neplakala a jsou ji dva měsíce. Někdy je to lepší ale lepší je u nás že řve 3h denně a ne více… ve vaně je v klidu aspoň a aspoň spí v noci. Jinak i málo spí. Pak je třeba chvilku v klidu na břiše, ale kope nohama a máchá rukama jako kdyby měla moc energie. Směje se a cvak, řev jak kdybych ji řezala nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.23 14:21
@MartinaKindl333 píše:
Já si nevím rady. Malá má sice bolesti břicha ale nemůže je mít pořád. Jsou špatné dny a pak ty horší ještě. Nebyl den co by neplakala a jsou ji dva měsíce. Někdy je to lepší ale lepší je u nás že řve 3h denně a ne více… ve vaně je v klidu aspoň a aspoň spí v noci. Jinak i málo spí. Pak je třeba chvilku v klidu na břiše, ale kope nohama a máchá rukama jako kdyby měla moc energie. Směje se a cvak, řev jak kdybych ji řezala nohu.

3h denně a v noci spí? Jako vím, že je to náročné, ale v porovnání s mým starším se máte krásně ;-)

Neboj, bude líp!

• Citovat
  • Upravit
66
16.11.23 14:24

@MartinaKindl333 no, vyrostl z toho :D. Má už skoro šest je trochu hyperakční ale nic hrozného. Ale řval celkem dlouho, postupně to odeznívalo až to tak nějak přestalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.11.23 14:26
@MartinaKindl333 píše:
Já si nevím rady. Malá má sice bolesti břicha ale nemůže je mít pořád. Jsou špatné dny a pak ty horší ještě. Nebyl den co by neplakala a jsou ji dva měsíce. Někdy je to lepší ale lepší je u nás že řve 3h denně a ne více… ve vaně je v klidu aspoň a aspoň spí v noci. Jinak i málo spí. Pak je třeba chvilku v klidu na břiše, ale kope nohama a máchá rukama jako kdyby měla moc energie. Směje se a cvak, řev jak kdybych ji řezala nohu.

hele u nás taky buď spal a nebo řval. V kočáru byl relativně v klidu. Nachodila jsem tak tisíc km. Pomáhal taky bílý šum, rád ležel v péřové peřince tam jakoby zapadl a byl spokojený. A taky se dost často budil vlastními pohyby, takže měl rád když byl v peřince zabalený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.23 14:33
@MartinaKindl333 píše:

Zkousela jsi vysadit uplne vsechny kapky co davas vcetne decka…?

Jinak uplne neporadim, jen bych u techto deti hodne hodne odlozila ockovani, at ten nervovy system nedorazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 15:00

@Lucie_Sx zkoušela.
Jak nedorazim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 15:00

@sebjan a do kdy peosim cca řval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina20102023
16.11.23 20:57

@MartinaKindl333
Dobrý večer, jsem mamkou poprvé a synovi bude 7 týdnu, neustále plakal, když třeba usnul na hodinu, budil se i dřív před krmenim, v kočárku se mu líbilo, po koupání šílený, ručičky v pěsti, natahoval se do luku, někdy vypadal jak když vymitaji ďábla, dělal to i přes den, škube sebou, nebo hází rucickama, sklon víceméně na jednu stranu, ale za zvuky a obrázky otacel hlavu na obě, dnes se potvrdil hypertonus 😞

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
16.11.23 21:06
@MartinaKindl333 píše:

To, co popisuješ, je ale úplně normální u dítěte, co má koliku, že proste řve a řve :nevim: musíš to prostě vydržet. Teď ti každej den přijde nesnesitelnej, dlouhej, zoufalej, ale čím dýl bude dítě na světě, tim ti to období bude připadat relativně kratší. To je jednoduchá matika 😀

• Citovat
  • Upravit
16.11.23 21:18

@Tosidelassrandu je to tedy kolika jo? Já nevím ani jak ji poznám, i když plyny má, byla na sonu břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 21:19

@Martina20102023 dobrý večer děkuji za příspěvek. Kdo potvrdil hypertonus?
Mně doktor nic neřekl a fyzioterapeut mi řekl, že nic hypertonického u ni nevidí. Ručičky v pěst má, ale prý je to v tomto věku ok. Do luku se neprohýbá a hlavičku nyní dává na obě strany, tak nevím. A co vám prosím poradil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.11.23 21:52
@MartinaKindl333 píše:
@sebjan a do kdy peosim cca řval?

No těch osm měsíců cca, ale každé dítě je jiné. Nejvíc pomohlo, ze už jsem to pak přestala řešit 😂. Už jsem to nechala být 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.11.23 21:55
@MartinaKindl333 píše:
@Tosidelassrandu je to tedy kolika jo? Já nevím ani jak ji poznám, i když plyny má, byla na sonu břicha.

Vyroste z toho neboj. Vim, ze ti přijde každý den nekonečný, dlouhý a depresivní. Ale přejde to. Zkus ji pouštět bílý šum, nahrivat bříško a přejde to. A pokud se například budí vlastními pohyby dej ji peřinku a nebo ji porid perovou perinu😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.23 22:07

@sebjan masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat