Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky přidávám se k vám mám 159 cm a moje váha před těhu 69kg tak doufám že před porodem nebudu na 100kg
měla sem při prvním těhu cukrovku a teď možná zase
tak uvidíme co výsledky
Já mám 155cm, rodila jsem 2×, první dcerku jako mrtvé miminko ve 41+1 3kg, takže ani žádná rotace a přirozená pomoc od miminka, porod 4,5 hodiny s epidurálem, ale jinak přirozeně bez nástřihu a jen 2 stehy. Druhá dcerka šla vyvolávaně před termínem, kvůli prvnímu porodu, 39+0 3,1kg, porod 3 hodiny, bez nástřihu bez poranění, na 3 zatlačení byla venku, 2 hodiny po porodu bych klidně rodila znovu
. Fakt se neboj, to je ta nejhorší příprava, těš se na miminko a zbytek zvládneš.
Tak ne každá drobná rodička zvládne porodit přirozeně.. Pokud máš všechny rozměry pánve menší, tak bych se před porodem nechala vyšetřit, jestli miminko pánví projde nebo ne.. Zkušený lékař by to měl poznat.. Já jsem taky malá a drobná a neporodila bych přirozeně ani náhodou.. To že, X drobných žen porodí v pohodě, neznamená že ty taky.. Takže bych si to pohlídala před porodem, ať tě pořádně vyšetří a uvidíš.. Lepší císař, než se pak X hodin trápit a skončit stejně na sekci, nebo zmasakrovaná přirozeným porodem.. U mě to odhalil primář, že mám ty vnitřní rozměry pánve, natolik malé, že bych neporodila ani kdybych se na hlavu stavěla.. Tak si to ohlídej.. ![]()
@eva.pass píše:
Je to asi divny dotaz, ale nejak neverim tomu ze me telo zvladne prirozeny porod. Merim 160 cm, normalne mam kolem 53 kg, ted 58.. mam o centimetr uzsi panev ve vsech 4 rozmerech.. nechci ze sebe delat Twiggy ale v okoli neni nikdo mensi kdo by rodil prirozene. Tady ano? A probehl porod rychle? Prvni syn rozeny cs mel normalni vahu, nebyl ani maly ani velky… ani nemam moc velkou silu.
Byla jsem na tom úplně stejně jako ty váha 52 kg (v těhotenství +- 60kg), výška 162cm no a úplně v pohodě. V porodnici mě ještě chválili jak jsem to pěkně zvládla na prvorodičku. Porod trval cca 3 hodiny.
Před 163cm/52kg, každé těhotenství + 20kg
první porod strašný, trval 17hod, malý šel vexem s obřím nástřihem (3050g/49cm), myslela jsem, že je to moje poslední hodinka
druhý porod jsem i tak chtěla přirozeně. Netrval ani 6 hod, malé poranění a vše v pořádu
dítko 4060g/53cm. A to mi každý tvrdil, že to je jen odhad, že mám hodně plodovky a JÁ mít 4kg dítě vážně nebudu ![]()
psychika udělá hodně, věř si a vše dopadne dobře ![]()
@Elin29 gyndar mi jen rekl ze uz se pozdeji panev nemeri, ze jen na zacatku 1.tehu. pak ze se pry prirozene roztahne ale uz se nekontroluje
moje kamosky jsou vsechny mohutnejsi a i tak mely co delat. Ja pocitala s druhym cs automaticky, ted dr.rika ze vzdy je lepsi prirozene, ale nevim jestli i v mem pripade no. A tve rozmery jsou jake ze bys to nedala?
Tak ja 160cm, pred porodem jsem vazila asi 61-62kg. Lekarka mi rekla, ze s ohledem na moji panev max do 3500kg to vidi na prirozeny porod. Bohuzel tolerance UTZ je +/- 10%. Ja mela plus (3820kg). Prenasela jsem, takze vyvolavani, i tak porod nepostupoval. Rodila jsem 2 dny, strasny, nakonec stejne sekce, mala se vracela. A to jsem se na porod tesila, cvicila s Aniballem, pila malinik a tak dál. Takze vyvracim i ty reci o psychice. Ted cekam druhe a i pres to bych rada rodila normalne, ale pokud vahovy odhad dosahne 3kg, jsem s doktorkou domluvena na sekci. Zazit znova takovy porod nehodlam.
Ahoj. Mam 160 cm a před otehotnenim jsem mela 60 kg. Bohuzel muj manzel ma 2 metry a 125 kilo. Kluk se mi tam seknul na 9cm a museli me řezat ![]()
@Maja 07 @petisimi95 diky za zkusenosti.. prave mam obavy ze by to u me dopadlo akutnim cs tak si rikam ze je lepsi jit rovnou na planovany. Manzel je taky kus chlapa, prvni syn mel porodni vahu v norme, pac jsem sla na cs 39+0, kdybych prenasela, kdo vi, kolik by vazil.
@eva.pass
Ja jsem prenasela 2 tydny byla jsem presne 42. tyden a malej mel 4140 gramu. Nechali me rodit normalne 12 hodin. Byla jsem na 9 cm 4 hodiny, mela tlacici kontrakce a uz jsem se dost trápila ![]()
Bylo to pres noc.. hned rano na ranni směnu priklusal doktor, všechny tam zpacifikoval a jela jsem na sál
a tam mi rekl, ze bych kluka normalne neporodila.
Takze fakt skvely ![]()
Ted se snažíme o druhé a muj gyndař rekl dopredu, ze vahově děti budou stejné a ze mi doporučuje další cs.
156cm a obě holky prirozene, oba porody podobně - cca 18hodin, nějaké siti, holky okolo 3kg.
Prý bych klidně zvládla ještě trochu větší.