Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj ,dívaly jste se?
já na to teď čučim a mám teda z toho takovej dvojí pocit. jako malá je krásná, ten porod mi přišel fajn, vtipnej, jak paní řekli hlavu na prsa a ona nevědela co má dětat - úplně jsem si vzpomněla na sebe, já taky furt nevěděla co po mně chcou.
noale - dostala spustu krásných věcí který mě tedy přijdou dost zbytečný - jasný krásný nový oblečení je supr, ale je to takový to „pozlátko“ není to důležitý.Třeba nadstandard - já byla ráda že jsem na normálním pokoji kde jsou maminky se stejnýma pocitama. Ona je furt sama a tam byla zase sama. (a taky mě zarazila ta váha na nadstandartu, to snad už není nikde..) Nebo ted jak byla překvapená že dostala kočár - když měla ze
y autosedačku se kterou přišla..já nevim..nemám to estě dodívaný, ale přijde mi to od maminky trochu kalkul. jako přilásím se a budu mít všechno na děcko. Přijde me zvláštní že byla v 7 mesicu neměla nic, ani perspektivu co bude až se dítě narodí..
(zatím jí teda nedělaly žásnou plastiku - predpokládám že to přide..)
tak jo, ted jsem to dodívala. Tak super dopadlo to dobře, paní tancovala nádherně asi tak 100krat lip než ta Kloubková (mmch kdo to je?).
tak snad se budou mit s malou fajn.
Jestli maminka chodí na emimi, třeba se ozve ![]()
tAKY JSEM NA TO KOUKALA.nĚJAKÉ EMOCE TO VE MĚ NEVZBUDILO
ALE VÁHU JSME NA POKOJI MĚLI TAKÉ A TO BYLA STARÁ PORODNICE KTEROU 14 DNÍ NA TO ZAVŘELY,ALE MĚ ZAS PŘIŠLO DIVNÝ PROČ TU MALOU VÁŽILA OBLEČENOU A I S PLÍNKOU
TO MĚ POBAVILO ![]()
TAKÉ JSEM NEPOCHOPILA PROČ SE JAKO NESTARALA A NIC SI NESEHNALA SAMA A NECHALA TO OSUDU.PROSTĚ NIC NEMĚLA A ČEKALA AŽ JÍ TO NĚKDO DÁ A STEJNÝ I S BYDLENÍM
.SNAD TET SE ALESPON O DÍTĚ POSTARÁ SAMA A NEBUDE ČEKAT AŽ JÍ NĚKDO POVEDE ZA RUČIČKU.
MALIČKÁ BYLA KRÁSNÁ A PŘEJU JIM OBĚMA DO ŽIVOTA JEN TO NEJ NEJ NEJ
OMLOUVÁM SE ZA CAPS LOCK TET JSEM SI TOHO VŠIMLA A JSEM LÍNÁ TO PŘEPISOVAT
Jinak pokud jde o ty plastické operace tak to vždy hned přepnu.nepřijde mi to jako druhá šance někoho přeoperovat a udělat z něho někoho jiného
Kamča.dalmatinka píše:OMLOUVÁM SE ZA CAPS LOCK TET JSEM SI TOHO VŠIMLA A JSEM LÍNÁ TO PŘEPISOVAT
Ty už zase nevidíš?
![]()
kamčo vážila oblečenou před kojením a po kojení. aby viděla ten rozdíl..to je jedno jesi je voblečená nebo vyslečená - jde o to aby videla jesi vypila 50,60,80 nebo taky nic. My to delaly taky tak..
taky me trochu zarazilo, že díte plánovala. Já teda nepostřehla zda ji mlátil i předtím nebo a byla tehotna. Jak s někým takovým může člověk plánovat dítě, společnou budoucnost - nevím. Jestli se miminko proste přihodilo
tak neměla říkat že to plánovala
ale nevím..
Tak ja si dovolim lehce nesouhlasit ![]()
Ten dil se mi moc libil, hlavne ten porod, ten me rozbrecel ![]()
Ja osobne jsem z vybavicky taky jeste v sedmym mesici nemela skoro nic. Shanela jsem veci fakt az tak ty posledni dva mesice, proste jsem proad mela tak nejak v hlave, ze je jeste spousta casu.....
Taky moc dobre vim, jaky to je, byt na decko sama. Sice jsem jeste pred porodem pritele mela, ale bez prace, zilo se jen z matersky, a fakt jsem doufala, ze mi nekdo neco na maleho da (nakonec si ale pritel praci nasel a bylo to vpohode - nez nas teda opustil).
Druhou sanci jsem od zacatku nesledovala prave proto, ze me tam iritovalo to, ze tem lidem nakoupej vsechno, co si prejou, a jeste jim zaplatej plastiku
V tomhle dilu jsem se ale dokazala do te holky docela vzit, takze ji chapu. A mile me prekvapilo, ze se plastika nekonala
![]()
On si to asi umi malokdo predstavit, jakej je to napor na nervy, byt v tehotenstvi uplne sama. Navic ta holka rekla do kamery, ze ted uz konecne vi, ze se nema bat jen o sebe, ale ze uz se boji i o holcicku - to, kdyz ji nova vzala na ten ultrazvuk hned zezacatku. Takze vlastne az v tu chvili teprve asi zacala chapat, ze vlastne bude brzy rodit a ze uz neni tak uplne sama.
Ostatni dily se mi fakt nelibili, ale tenhle jo, a drzim ty holcine i jeji holcicce palce ![]()
janac píše:ale ona tam tohle vysvetlovala taky, a ja jsem to pochopila. Planovala to, protoze chtela miminko a protoze mela pritele rada takovou tou „zaslepenou“ laskou, neuvedomovala si, co je zac, otevreli se ji oci az dlouho potom a sama tvrdila, ze v teto chvili si uvedomuje, jak byla slepa.
taky me trochu zarazilo, že díte plánovala. Já teda nepostřehla zda ji mlátil i předtím nebo a byla tehotna. Jak s někým takovým může člověk plánovat dítě, společnou budoucnost - nevím. Jestli se miminko proste přihodilotak neměla říkat že to plánovala
ale nevím..
Ono se strasne snadno nekoho odsuzuje. Kdybych to sama nezazila, asi bych si o ni rekla, ze musi bejt uplne blba. Ale ja vim, jak je to strasne snadny, naletet takovymu hajzlovi.
já taky vše nakupovala až v 8 měsíci, páč jsem stále měla strach, že se něco může přihodit a já to tím přivolám. Otěhotněla jsem až po 5 letech , takže o to více jsem se o mimi bála. Takže né každá začínáme nakupovat už v prvních měsících těhotenství.
dany :no ale vidíš zvládla jsi to sama a nešla dělat bulíky do televize..já to nemyslím špatně, jen mi to přišlo lehce „nestandartní“..
neodsuzuju..jen se divím. Ale máš pravdu, ti chlapi nam nekdy pekne zamotají hlavu..ale zase ty děti za to přece stojí.
Já to neviděla, ale taky jsem nebyla vždycky zodpovědná.
Ne, že bych měla partnery, kteří by se nestarali o svoje děti, ale otěhotněla jsem s přítelem, kterého jsem znala měsíc a byla jsem vdaná! (ačkoliv manželství dávno nefungovalo). Byla jsem „jenom“ šíleně zamilovaná. To, že si my dva nemůžeme nikdy rozumět, že se budeme jenom psychicky ničit se naplno projevilo až když opadla ta „chemická“ vášeň.
Přesto jsme spolu byli 12 let, protože (a za tím si stojím), syn by to dřív nepochopil a ublížilo by mu to víc. On byl na svém otci psychicky těžce závislý a bylo to tak i naopak. Až když rozumově mohl sám vyhodnotit, že všem bude líp, když spolu nebudem, stalo se. A přesto partner dělal s rozchodem problémy, ačkoliv mi už několik let tvrdil, jak mě nenávidí.
Kolikrát jsem až vyjukaná, přijde mi, podle příspěvků, že 99% maminek je naprosto zodpovědných, od rána do večera jen řeší, jakou správnou výživu a plínu použít, do jakého mateřského centra zajít.
To já jsem vždycky v tom mateřství byla takovej flink. Ale rozhodně je miluju a relativně se vychovaly tak, že se i povedly
![]()
janac píše:no, tak uprimne, myslim, ze v kazdem, kdo se do toho poradu prihlasil, musi bejt trosicku vycuranost. Ta ucast v poradu je jako vyhrat v loterii, podle me. Kdybych o nem vedela driv a nestydela se, klidne bych se taky prihlasila
dany :no ale vidíš zvládla jsi to sama a nešla dělat bulíky do televize..já to nemyslím špatně, jen mi to přišlo lehce „nestandartní“..
neodsuzuju..jen se divím. Ale máš pravdu, ti chlapi nam nekdy pekne zamotají hlavu..ale zase ty děti za to přece stojí.
Danylea píše:janac píše:no, tak uprimne, myslim, ze v kazdem, kdo se do toho poradu prihlasil, musi bejt trosicku vycuranost. Ta ucast v poradu je jako vyhrat v loterii, podle me. Kdybych o nem vedela driv a nestydela se, klidne bych se taky prihlasila
neodsuzuju..jen se divím. Ale máš pravdu, ti chlapi nam nekdy pekne zamotají hlavu..ale zase ty děti za to přece stojí.a to jen z ciste vychcanosti, protoze by me to vsechno nestalo takovy usili, jako ted, vsichni by me litovali, a jeste by ze me byla tak trochu celebrita
Nechala bych si zaplatit veci pro maleho, odsat tuk a tak podobne
Ale ja tohle proste nemam v povaze, nechci se zviditelnovat ani se pred celym narodem prezentovat jako desnej chudak… Ale chapu to, a neodsuzuju.
fak sem se zasmála
Duant : nemyslím si, ze by každý byl zodpovedny. Ja taky otehotnela po mesici chození s chlapíkem .Pak ale potratila a ted mam marticka..S tim samym..a jsem stastna ale to je vicemene nahoda ci osud - mohlo to byt klidne i jinak..
mi jen prislo že to jako zduraznovala - že je dítě plánované..
janac píše:já samozřejmě taky mimi vážila ale pokud má dítě plínu a zrovna se vyčurá tak je to skreslený.správné měření má bejt při uplně svlečeném miminku ale zde o to nešlo
kamčo vážila oblečenou před kojením a po kojení. aby viděla ten rozdíl..to je jedno jesi je voblečená nebo vyslečená - jde o to aby videla jesi vypila 50,60,80 nebo taky nic. My to delaly taky tak..
taky me trochu zarazilo, že díte plánovala. Já teda nepostřehla zda ji mlátil i předtím nebo a byla tehotna. Jak s někým takovým může člověk plánovat dítě, společnou budoucnost - nevím. Jestli se miminko proste přihodilotak neměla říkat že to plánovala
ale nevím..
DuantNefret píše:vidimKamča.dalmatinka píše:OMLOUVÁM SE ZA CAPS LOCK TET JSEM SI TOHO VŠIMLA A JSEM LÍNÁ TO PŘEPISOVATTy už zase nevidíš?![]()