Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím vespolek!
Je toho na mne moc a potřebuji se asi vypsat, nezlobte se a prosím reagujte.
Můj muž byl ve vztazích přede mnou věrný, naopak byl sám podveden a vždy měl vůči nevěře velmi negativní postoj. Pochází z křesťanského prostředí, kde se rodina velmi cení. Proto jsem ho nikdy nijak nepodezírala, absolutně jsem mu věřila a volnosti měl vždy hojně. Jsme spolu 15 let, manželé jsme 6 let a máme dvě malé dcerky. Plánovali jsme děti tři. Mí přátelé se vždy vůči němu vyjadřovali velmi hezky a tvrdili, jak mne miluje. Já sama jsem si vždy milovaná připadala. Tedy do narození první dcery, tam se začal chovat zhruba dva roky citově chladně a pánovitě, nikdy dřív jsem to u něj nezažila. Dokonce jsem se o tom i bavila s přítelkyní a pro absenci důkazů jsme to uzavřely, že jinou ženou to asi nebude (je dost nepozorný a myslela jsem si, že by se prozradil - ovšem to mne opravdu nenapadlo, že je na sex na jednu noc, tam ty důkazy nezůstanou tak snadno).
Loni v dubnu jsem ho spoluvypravovala na společenskou akci, byl u toho. Ze saka obleku jsem vytáhla kondom, které spolu používáme jen sporadicky. Tenkrát jsem ho nepustila, dokud se nepřiznal, proč ho v saku měl. Po pro mne velmi nepříjemném svíjení se přiznal k jednorázové nevěře s 24 holkou.
V říjnu, když byly naší druhé dcerce 4 měsíce, náhodně jsem si všimla, že manželovi intimně píše jiná žena. Byla jsem absolutně v šoku, jelikož jsem si vzpomněla, že jsem její fotku už v minulosti zahlédla a ani by mne tehdá nenapadlo, že s takovou by něco mohl mít (má nadváhu, podbradky, je navíc o cca 10 let starší). Sám je pohledný, vysoký, štíhlý. Když jsem na tu jinou ženu přišla, na muže jsem uděřila. Nechtěl se přiznat, ale neměl jinou možnost. Z konverzace s tou ženou jsem pochopila, že muž o ni jako o člověka nejeví vůbec zájem, zato ona je z něj vedle. Je neplodná, věk 43 a vdaná, na jejího muže jsem si díky internetu dohledala vše - telefon, adresu, pracoviště. Ihned jsem jí na fb napsala, že pokud má o muže vážný zájem, ať si to s ním zařídí, v opačném případě, ať se neopovažuje se v budoucnu ozývat. Manžel o všem věděl. Byla natolik drzá, že mu poslala na mail PrtScr mé zprávy. Na to jsem jí odepsala, že žaluje marně.
Trochu to umím s tarotem a vzhledem k situaci jsem si na manžela začala vykládat karty. Díky nim jsem pochopila, že musím v nátlaku pokračovat. Během měsíce se nakonec přiznal k celkem 8 ženám během cca 6 let, se dvěma byl dvakrát. Prý vždy v opilosti.
Manžel a já jsme od té doby věnovali spoustu času práci na našem vztahu. Byli jsme zlomení cca 5 měsíců oba dva, po nocích situaci řešili, už jsem si i říkala, že nevyspáním padnu, protože děti dávají zabrat i v noci a ještě toto. Dala jsem rok na snahu a pak že se uvidí. Manžel že mne miluje, atd. Všechno se stabilizovalo, manžel mi dokonce řekl, že je rád, že to vím. Ale…
Cítím se často šťastná, protože mám veselou povahu, ale občas když to na mne dopadne, cítím se zneužitá a nevím, jestli s tím chci žít. Sama jsem si to postavila zatím tak, že odejít nemohu, protože finančně i po citové stránce by to bylo peklo a odnesly by to děti. Ale v hloubi duše jako by ve mně něco uhynulo. Mám ho pořád velice ráda, ale něco je zkrátka jinak. Občas bych mu to i nejraději oplatila, ale to bych nakonec stejně ublížila spíš sobě.
Co na to říkáte? Nevím, kolik sem chodí mužů, ale byla bych moc vděčná, když by i oni k tomu měli co říct. Předem všm moc děkuji!
Proste manzelstvi po 15 letech s obšournikem. Jdou po nem a on si dá rict, je to časté. Nemuze proste odolat.
Rekni mu je jen, uplne v klidu, ze to stacilo. Ze ti to ublizilo a pokud jeste na nejakou neveru prijdes, uz ho s tim nebudes konfrontovat, ale zacnes to delat taky. Nabidek mas dost, doted jsi je z ucty a lasky k nemu odmitala. Takze pokud jeste bude neverny, at se ti pak ani neopovazuje vycitat, ze jsi neverna i ty.
To by na tenhle druh chlapa melo zabrat.
Prý „Pochází z křesťanského prostředí, kde se rodina velmi cení.“ Hahaha. Čím větší věřící, tím větší pokrytec ![]()
A jestli si myslíš, že s tím přestane, tak jseš teda extrémně najivní.
8 zen behem 6-ti let je hnusarna. Bude to delat vzdy a neverim, ze prestal.
Ten s tím nikdy nepřestane. Hlavně si zarid dobrou antikoncepci, ať nemáš další dítě. Se dvěma se ti bude odcházet líp.
8 ženských, které PŘIZNAL. Kolik jich bude navíc? Pravděpodobně všechny ty ženy mají partnera/milence, partner/milenec má další milenku (nebo taky ne). Nejsem úplně machr na matiku, ale vychází mi celkem slušná množina zainteresovaných lidí, kteří si vzájemně mohou předávat pohlavní nemoci. Celkem nechutné v domácnosti, kde jsou malé děti. Tvá snaha udržet rodinu je obdivuhodná, ale obávám se, že tohle nikdy neskončí. Co pak? Budeš manželovi všechny zálety odpouštět, zavírat před nimi oči? Jak ti to vysvětlil? Že má slabost pro plnoštíhlé? Ztloustneš kvůli tomu? Asi ne, že? Nevidím to dobře.
Nevím, jestli s tím chci žít. Sama jsem si to postavila zatím tak, že odejít nemohu, protože finančně i po citové stránce by to bylo peklo a
Když má chlap love tak se může dokonce chovat jako idiot…
Hezky jste to shrnula
ale je fajn, že se priznate, že se o sebe nepostarate a raději nevěru, ale přísun peněz než lásku a chudobu
Nezlob se na mě, ale první půlku příspěvku jsem tě litovala, druhou už si ťákám na čelo. Vykládat tarot, vyhrožovat milenkám a takhle se před chlapem zesměšňovat? Co to je proboha? Máš nějakou hrdost? Manžel se nezmění, jen bude opatrnější. A ne, rodiny si necení. Postav se k tomu, jak chceš. Ale garantuji ti, že tě nepřestane podvádět jen proto, že ze sebe děláš megeru a stíhačku.
@Annonymní_007 kresťanstvo ako také s tým nič nemá a tá generalizácia je od veci. Skôr mal pán striktnú výchovu a zrazu sa v strednom veku odtrhol z reťaze a zachutilo mu.
Nejspíš v dospělosti zjistil, že když zhřeší, tak ho nejen Bůh nepotrestá, ale navíc si náramně užije. Dohání co zameškal ![]()
@Justin Case píše: Více
Já tedy nevím, nechce se mi obhajovat, ale peníze bych do toho netahala. Přísun… Jo tak kdybyste tu realitu znali… vždy jsem si vše platila sama a nikdy na něm finančně nevisela. Neměla jsem to tam psát. Já vlastním svůj byt a určitě bych to dala, takových bylo. Ale dovedu si představit, jak by se děti asi najednou cítily.
Myslím, že potřebuješ ještě čas, aby ti došlo, že se to nezmění. A chápu, že s malými dětmi se ti nechce odcházet. Tak si to v klidu promysli, já jsem typ, co by nedal ani jednu jednorázovou nevěru. Máme v širší rodině jednoho záletníka, jeho žena mu vždy uvěřila, že miluje jenom ji… no nakonec se po 30 letech dočkala, že si pořídil paralelní rodinu s nějakou hloupou mladou holkou, které ospod děti odebral. A hádej co, on se odmítnul rozvést a stále své manželce tvrdí, že miluje jenom ji. Ona má za sebou několik pokusů o sebevraždu…opravdu jsi typ ženy, která to vydrží a chce být celý život za blbku?
@LucieKLuc píše: Více
Osm je strašně moc. Nemohu tomu stále uvěřit. Chtěla bych to vyřešit, ale myslím, že si ze mne nic nedělá, to by k tomu nikdy nedošlo. Necítí ke mně žádnou úctu. Proč by ji měl začít cítit teď, že.
@safina píše: Více
Kdybych neměla děti, tak bych se pochopitelně chovala jinak. Na nic bych nečekala a ukončila to. S dětmi jsem v kleštích. Rozhodně jsme se nedomluvili na toleranci nevěry. Řekl, že to dělat nechce a nebude, přestal pít a snaží se. Bylo to v dobách, kdy hodně času trávil pracovně mimo domov a popíjel. Ale já si myslím, že je to stejně konec. Na pozitivní prognózy moc nevěřím. Děti budou separací pochopitelně trpět a nelze zčistajasna všechno převrátit vzhůru nohama. Proto jsem dala ten rok na rozhodnutí a jakž takž přípravu. Hlavně pro sebe. Někteří tady hned káravým tónem moralizují. Ale to je zbytečné. Kdybych byla stíhačka, věděla bych to o něm dávno a tarotu mohu být jen vděčná, že jsem se to vůbec dozvěděla. Mohla jsem žít v nevědomosti doteď.
vlastně ani nevím na co se ptáš.. je to obyčejny hovado
letěl by jak smradlavej buřt.