Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podívejte, já to nemohu vlastně ani nikomu říct. Nechci s tím otravovat druhé, doma to vůbec nemohu říct, to by mi omlátili o hlavu. Tak jsem se včera svěřila zde. Ve většině případu jsem se setkala spis s útočnými reakcemi, ale za rozumné připomínky moc děkuju. Člověk si to potřebuje ujasnit. Abych ještě dodala, tak jsem do nej byla vždycky proste zamilovaná a to taky pochopitelně hraje roli.
@Lydia Délectorskaya píše: Více
Co by ti doma omlátili o hlavu? Že je ti tvůj manžel opakovaně nevěrný?? To snad ne!
Btw, píšeš, že nechceš dětem bourat rodinu, ale měla by sis uvědomit, že to on jí rozbil, ne ty, ať teď uděláš cokoli. Nepasuj se do role viníka!
@unuděná píše: Více
Už zase. Vytahuje na mne neustále něco. Podívejte, jestli vás provokují, běžte jinam, nebo mne nahlašte adminovi. Třeba mne zlikviduje za vás. Pro váš vnitřní klid.
Já jsem ti jen slušně v nějakém ze starších příspěvků napsala, že tady si tykáme. A nyní reaguji na úplně jinou uživatelku, která sem přišla jen vykřiknout, že netykáme, takže nechápu, co se zase čertíš.
@unuděná píše: Více
No on rozbil náš vztah. Rodinu bych zrušila navždy já.
Já nevím, jestli s tím dovedu žít. Mý mámě tenkrát táta nevěrnej nebyl, jaký měla důvody nevím, ale tohle to nebylo. Odešla a všechno se mnohem víc zhoršilo, zkomplikovalo a byla to doslova zkáza. Vždycky jsem si říkala, že já se nikdy rozvádět nebudu. A teď to musím řešit. Zvažovat, jestli by to nebylo v mé situaci lepší. ![]()
Hele, co na tom nrozumis? Povazuje te za vhodnou manželku, chce mit s tebou rodinu. Vyhovujes mu, ale obcas sobecky chce neco jineho.
Tohle jsou dve rozdilne veci, jedna druhou nevylucuje
To je tvůj uhel pohledu. To on svými nezodpovědnými činy způsobil rozvrat vaší rodiny. Narušil tvou důvěru natolik, že to dlouhodobě nedáš, vím, o čem mluvím. Budeš se teď rok trápit, pozorovat, hlidat a vyhodnocovat… Nestojí to za to, protože on nepřestane, jen si bude dávat většího majzla.
Otrávil váš vztah nedůvěrou, podle mě to nestojí za ty krušný chvíle, kdy budeš přemýšlet, s kým zase je, když se nečekaně zdrží. Dala bych šanci nekomu jinýmu, nezkaženýmu, někomu, kdo si tvou důvěru zaslouží. Tenhle to není.
Vidim to takhle: ty se snazis delat vrci tak jak je povazujes za spravne, jak se ma. Tudiz premyslis nad tim, ze pokud mu nebudes tolerovat milenky, tak rozbijis rodinu.
Nicmene on rozbil vas vzrah, protoze byl hloupej a nechal se nachytat. (Moralku ted nechme stranou.) Proste sobecky premyslel jen nad tim, co chce on, ignoroval rizika (beztak si mysli, ze od nej neodejdes, protože bys detem prece nebrala tatu). Opet- sobeckost a arogance.
@Lydia Délectorskaya
musel to být šok. Bohužel to má v sobě, jen teď to už víš. On se nezmění, možná to bude víc tajit. teď je to jen na Tobě co uděláš.
Byla jsem dítětem v rozvrácené rodině, mám s tím tu zkušenost a nikdy jsem to dětem nechtěla udělat. A ano, omlátila by by mi to o hlavu, jelikož je to můj ztroskotaný vztah. Podle mne bych to měla navždy na talíři-ve smyslu podívej s kým sis udělala hned dvě děti, apod. Sama je mamka chytrá jako rádio, udělala plno chyb, viz její vztahy, ale jakmile někdo jiný udělá chybu, tak si smlsne. A ano, byla to chyba, protože jsem neznala všechna fakta.
A co ti je po tom, co si o tobě myslí tvoje matka? To je její problém, ne tvůj
Příspěvek upraven 03.04.24 v 12:45
Víte co, já mám asi taky problém přiznat si naplno, že jsem s ním prostě udělala chybu. Dlouho jsem váhala, jestli sem mám napsat. Ale včera jsem si řekla, že mne to třeba posune vpřed. Že mám nějaký skrytý bloky a třeba to tu vyplyne. A tady je jeden. Chci to popřít. To, že jsem vybrala špatně.
@Lydia Délectorskaya tak tu chybu naprav a snaž se neudělat stejnou.