Druhé dítě je úplně jiné

4998
5.2.15 20:23

druhé dítě je úplně jiné

Ahoj maminy,
Já vím, že děti se nemají srovnavat, ale přesto pojďme probrat jestli jsou vaše děti povahově stejné nebo jiné. Já mám 4letou holku a 7m kluka a zatím jsem nenašla jediný stejný jev. Už těhotenství bylo úplně jiné, porod taky, ona byla blinkací, on vůbec, on trpěl na prdiky, ona vůbec, ona byla a je pohybově akční, on je zatím lenoch…ale vzhledově jsou si docela podobní.
Jak to máte vy? Děti přes kopírák nebo nebe a dudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
5.2.15 20:25

@lennel nebe a dudy a to jsou od sebe narození jen o týden a termín porodu byl u obou na stejný den. nakonec se oba narodili dřív, jeden ve znamení Panny, druhý Lva a odpovídá to tedy přesně jejich povaze. Krom toho, že jsou si celkem podobní, tak jsou úplně jiní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
5.2.15 20:26

Těhotenství a porod hodně podobné, kojenecké období taky, motorický vývoj též. Fyzicky si podobní jsou, ale povahově ne.
Navíc u 7m myslím že je ještě brzy tohleto srovnávat, je malinkej. Moji už jsou větší (3 a 5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.15 20:26

Moje jsou dokonce každá jiná i vzhledově :mrgreen: jediné, co mají společné je, že jsou blicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
5.2.15 20:27

@lennel mám čtyři děti a každé je naprosto jedinečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438

Moje děti jsou vzhledově jak přes kopírák, povahově každé jiné a těhotenství bylo taky každé jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725

Dvě holky, věkově hodně blízko u sebe (aktuálně téměř 3 roky a 4,5 let) a každá jiná - a to ve všem - odplenkování, mluvení, chování, kreslení, sporty, prostě každá jiná.

Vzhledově prý jsou jak dvojčata, což si myslí všichni kromě mě :mrgreen:, těhotenství stejné, bez rozdílu.

Příspěvek upraven 05.02.15 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
@lennel píše:
Ahoj maminy,
Já vím, že děti se nemají srovnavat, ale přesto pojďme probrat jestli jsou vaše děti povahově stejné nebo jiné. Já mám 4letou holku a 7m kluka a zatím jsem nenašla jediný stejný jev. Už těhotenství bylo úplně jiné, porod taky, ona byla blinkací, on vůbec, on trpěl na prdiky, ona vůbec, ona byla a je pohybově akční, on je zatím lenoch…ale vzhledově jsou si docela podobní.
Jak to máte vy? Děti přes kopírák nebo nebe a dudy?

Krásné téma. Píšu v rychlosti…jak jinak při dětech, ještě nespí :cert: i to je znak odlišnosti - první (nyní 6 let) spával celou noc a chodíval brzy, druhá (15m) chodí později, ale zůstala jim stejná věc - spí moc rádi a až do rána v kuse. Jinak ano, jsou odlišní. Druhá je taková vymazlená, ve všem rychlejší. Ale obě děti jsou moc šikovné a bystré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
5.2.15 20:29

@lennel děti mám 4 a každé je úplně jiné nejenom povahově i schopnostmi. Každé dítě, i když jsou to sourozenci, je naprostý originál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.2.15 20:29

A predstav si, ze i treti je uplne jiny nez ty predchozi dva :mrgreen:

Me treti syn v dobrem sokuje, na rozdil od tech dvou predchozich ve 2 letech mluvi ve vetach, nestacim zirat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
5.2.15 20:30

Mam dcerku 4 roky a syna 3 roky.
Oba dva jsou uplne jiny. Dcerka je vice temperamentni, syn absolutni flegmous :-)

• Citovat
  • Upravit
4132
5.2.15 20:31

A co teprve třetí :mrgreen: Všechny tři děti mám vzhledově dost podobné, ale povahově jsou ty pověstné nebe a dudy. První citlivka, opatrná, druhé věčný optimista a nezávislák, třetí zatím nejvíc akční, povaha něco mezi těma dvěma. Jsou to vodnář, štír a rak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
5.2.15 20:34

@andelka83 já vím, že je ještě malej na porovnávání, ale třeba v tom pohybu to vidím už teď. Ona byla hodně akční, brzo začala lézt, sedět, vše ji zajímalo. On je takový lenoch, nejraději leží na zádech, pozoruje, pohoda, klidek… Otáčet se umí, ale nemá potřebu, to jsem u ni nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
5.2.15 20:35

@lennel no, každé dítě může být opravdu jiné. Proto se nedají srovnávat ani cizí děti, když je to jiné i u vlastních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.2.15 20:45

Každé dítě je originál ;)
mám dvojčata, jsou od sebe 1 minutu, jsou vychováváni ve stejném čase ve stejném prostředí, stejnými rodiči a jsou naprosto rozdílní - povahou, zájmy, chutě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí