Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jejda, já čekala, že syn je batole. V 6 letech už bych se tím tak netrápila, že na něj nebudeš mit tolik casu. Mimino si uzijes, když bude ve skole a staršímu se zase povenujes odpoledne.
Pokud máte finance na to, pokud máte dost prostoru že budou mít děti každý svůj pokoj… šla bych do toho. A pokud ty a muž chcete druhé dítě. Hele syn má 6 let… za chvíli už bude mít své kamarády, koníčky… čím dál tím mín vás bude potřebovat. Než otěhotníš a porodíš druhé… klukovi bude 8. takže to nebude pro něj parták ale už ani aby žárlil…
Tak samozřejmě už na první dítě nebude tolik času, by ses musela rozkrajet, musíš pak ten svůj čas rozdělit mezi dvě děti no. Nicméně věnovat se na 100% tak velkému dítěti mi taky nepřijde zdravé, děti se musí umět i nudit, zabavit se sami, byt samostané. Já sem třeba za víc dětí rada, jenže mají menší věkový rozdíl a jsou to parťáci na hraní, kámoši. Ale tvému synovi bude tak 7-8 až dostane nového sourozence a ten už z mimina tolik nadšený být nemusi no, spis ho bude obtěžovat. Nicméně je zas ve věku, kdy už tebe bude potřebovat min, mému synovi je 8 a fakt nehrozí, ze bych ho mohla cely den muchlat
zajímají ho kamarádi, koníčky a za mnou přijde akorat, když má hlad
takže jestli si chceš dat ještě jedno kolo, tak do toho ![]()
Jeee, jako bych to psala já, jen s rozdílem, že doma dcera 3r. a ze stejného důvodu, jsem nechtěla druhé dítě, sobecky. Za měsíc rodím.. Každý večer brečím, jak to zvládnu rozdělit mezi oba stejně.. kdy jsme od narozeni dcery na sebe, napojené jak avataři 🤣
No co, zvládli ostatní, zvládneme taky.
No nejvyssi cas prestat mu venovat 100% pozornost a delat z nej obletovaneho mamanka.
Nejhorsi, co muzes synovi udelat, je byt maminka na pisknuti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už pár měsíců s manželem přemýšlíme, zda jít do druhého dítěte. Problém jen v tom, že vždycky, když manžel řekne, že do toho půjdeme, já cuknu. Mám najednou pocit, že syn bude odstrčený. Syn je moje všechno a mám strach, že s druhým dítětem na něj nebudu mít tolik času, že budu litovat, že jsem do druhého šla. Syna furt mazlím, snažím se mu věnovat na 100% a prostě mám strach, že tenhle náš krásný vztah druhé miminko naruší. Všechno se synem hrozně prožívám a nevím jestli to zvládnu i při druhým dítěti. Jsou to jen obavy nebo to tak vážně bude? A co když syn bude nešťastný, že k nám domů přišel někdo kdo mu sebral pozornost. Koncem března jdu na operaci, ale manžel to chce do té doby rozseknout, abysme se případně po operaci začli snažit. Syn už má 6 let a mě bude 32 takže dýl už taky čekat nechci.
Naučíš se ten čas dělit. 6 let už je ideální čas na to, pořídit druhé. První už je samostatný, se spoustou věcí pomůže a spoustu věcí pochopí.
Nechápu. Šestiletý fakt nepotřebuje maminku 100% času za zadkem. Pozor ať tu přecitlivělost na něho nepřeneseš. Bude z něj mamanek a ne chlap ![]()
Udělejte si to druhé děcko a staršího pošli s otcem na ryby ![]()
Chápu. Mela jsem to stejně, ale rozdíl mám necelé 3 roky. A ty negativní pocity byly nejvíc intenzivní po narození druhatka, cca 4 až 5 měsíců. Jak jsem přišla z porodnice, celá pod vlivem hormonů, normálně jsem musela zadržovat pláč, že dceři se z nemocnice vratila „jiná maminka“, že už nejsem jen její. Byl to pocit zrady a nevěry vůči tomu staršímu dítěti…fuj to bylo. Ale vše si sedlo. Ten váš kluk už má 6 let, už je velkej. A za chvíli to vaše vzájemné napojení bude spíš na škodu a dítě o něj nebude stát.
Ahoj holky, už pár měsíců s manželem přemýšlíme, zda jít do druhého dítěte. Problém jen v tom, že vždycky, když manžel řekne, že do toho půjdeme, já cuknu. Mám najednou pocit, že syn bude odstrčený. Syn je moje všechno a mám strach, že s druhým dítětem na něj nebudu mít tolik času, že budu litovat, že jsem do druhého šla. Syna furt mazlím, snažím se mu věnovat na 100% a prostě mám strach, že tenhle náš krásný vztah druhé miminko naruší. Všechno se synem hrozně prožívám a nevím jestli to zvládnu i při druhým dítěti. Jsou to jen obavy nebo to tak vážně bude? A co když syn bude nešťastný, že k nám domů přišel někdo kdo mu sebral pozornost. Koncem března jdu na operaci, ale manžel to chce do té doby rozseknout, abysme se případně po operaci začli snažit. Syn už má 6 let a mě bude 32 takže dýl už taky čekat nechci.