Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na školce, např. u nás přijímají děti pouze od začátku školního roku, od září. V té době samozřejmě už tříleté. Takže já to mám taky tak. Malému budou tři v prosinci a do školky může nastoupit až v září následujícího roku. Záleží na školce, jaké tam mají pravidla.
Záleží na školce, např. u nás přijímají děti pouze od začátku školního roku, od září. V té době samozřejmě už tříleté. Takže já to mám taky tak. Malému budou tři v prosinci a do školky může nastoupit až v září následujícího roku. Záleží na školce, jaké tam mají pravidla.
Delice diky za upresneni, to jsem vubec netusila, to je teda hodne neprijemne ![]()
delice-tak to je fakt neprijemne.U nas to tak vubec neni,deti nastupuji co jsou jim tri,i teda v lednu.Koncem roku a o prazdninach uz teda ne.Nebo co vim i z jinych skolek,tak treba nekde si plati skolkovne od zari,jako by tam bylo a dite tak nastoupi treba v tom prosinci..no to je fakt na kazde skolce.
Clovek-ono to bylo driv jinak s tou rodicovskou,tehda se jeste nevolila na jakou dobu chces byt doma.Mohla jsi byt tri nebo ctyri roky doma.(menilo se to za pochodu,ja treba prve brala rodicak 3,5-to bylo pro vsechny,pak se to v prubehu tretiho roku zvedlo,ale kdyz chtel nekdo zustat 4.rok,tak mohl,ale za tu nezvednutou sumu)Takze ja jsem vlastne jako zustala na RD dal..
Ted je to tak,ze(nechci kecat,ale myslim si to)ze socialni si platit nemusis,na zdravotni se nahlasis jako osoba pecujici o dite do sesti-sedmi?let-tohle fakt nemam praxi proverene,to me teprv bude cekat.
do skolek prijimaji v zari a ne v lednu, proste je nevezmou
Jsem ve stejné situaci jako zakladatelka a dnes jsme se na toto téma bavily s kamarádkou, která mi řekla, že došlo ke změně a pokud chci mít druhou mateřskou a pak si zvolit znovu délku rodičáku, musím druhé dítě porodit do 3 let věku prvního (pokud mám rodičák tříletý). Že prý už nestačí být pouze těhotná a jít na neschopenku. Tak by mě zajímalo, jak to tedy je. ![]()
No tak to by mě taky zajímalo.. ale kde se takové věci zjištují..? zkusila jsem napsat na sociálku,ale jsem zvědavá jestli se budou obtěžovat odepsat.
verusle píše:
http://aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
Díky moc, ale nepochopila jsem z toho, jestli si můžu znovu zvolit délku druhého rodičáku. Ale asi ano, když budu mít nárok na PPM na základě smlouvy na dobu neurčitou, je to tak?
lenajs píše:verusle píše:Díky moc, ale nepochopila jsem z toho, jestli si můžu znovu zvolit délku druhého rodičáku. Ale asi ano, když budu mít nárok na PPM na základě smlouvy na dobu neurčitou, je to tak?
http://aperio.cz/…/dotaz.shtml?…
to asi můžeš.. myslím, že by to mělo být snad stejné