Druhé dítě - prosím radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
273
10.12.10 13:19

Druhé dítě - prosím radu

Maminky, prosím o radu jak to je…
Když synovi budou 3 roky v březnu a mně zkončí rodičovská a měla bych nastoupit do práce..
Pokud budu v tom březnu těhotná (např. 4 měsíc) musím nastoupit do práce nebo na rizikovku??? a mám potom nárok zase na mateřskou (ten půlrok) nebo jak se to počítá???Zaměstnaná jsem na dobu neurčitou. Jde mi o to když bych chtěla navazovat jak ej to potom s matřskou a rodičovskou.. díky MOC!
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
10.12.10 13:26

Ahoj, nevím stoprocentě. Ale rizikový těhu je dle domluvy s Dr pokud máš doktora se kterým se dá mluvit, neměl by být problém. A mateřská a spol by se měli počítat jako při prvním těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.12.10 13:28
Nainuva píše:
Ahoj, nevím stoprocentě. Ale rizikový těhu je dle domluvy s Dr pokud máš doktora se kterým se dá mluvit, neměl by být problém. A mateřská a spol by se měli počítat jako při prvním těhu.

takže bud jít do práce nebo se domluvit s dr na rizikovce a budu mít nemocenskou z platu před těhu a pak mateřskou?…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
10.12.10 13:29

Já to měla také tak. Když ti skončí rodičák, přijdeš o peníze. Pokud budeš těhotná, měla bys jít bud do práce, a nebo na neschopenku. Pak na neschpence budeš brát nemocenskou až do té doby než budeš mít nárok na další peněžitou pomoc v mateřství, placenou těch půl roku zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.12.10 13:30
verusle píše:
Nainuva píše:
Ahoj, nevím stoprocentě. Ale rizikový těhu je dle domluvy s Dr pokud máš doktora se kterým se dá mluvit, neměl by být problém. A mateřská a spol by se měli počítat jako při prvním těhu.
takže bud jít do práce nebo se domluvit s dr na rizikovce a budu mít nemocenskou z platu před těhu a pak mateřskou?…?
:palec: jo, řekla bych, že tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.12.10 13:32

Díky holky, to jsem chtěla slyšet :-)bála sem se, že pak už ta mateřská nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
10.12.10 13:33

Jinak mě to vycházelo tak, že jsem měla jít do práce asi na měsíc :roll: pak už jsem nastupovala na další mateřskou. Takže mi dr. tu neschpenku napsal, to by asi koukali v zaměstnání, kdybych tam po třech letech přišla s břichem na pár dní a pak zase nashledanou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.12.10 13:34
delice píše:
Jinak mě to vycházelo tak, že jsem měla jít do práce asi na měsíc :roll: pak už jsem nastupovala na další mateřskou. Takže mi dr. tu neschpenku napsal, to by asi koukali v zaměstnání, kdybych tam po třech letech přišla s břichem na pár dní a pak zase nashledanou :lol:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
10.12.10 13:42

Holky muzu se prosim pridat s dotazem, mozna naivnim, ale vubec nevim jak tyhle zalezitosti funguji. Materska mi bude koncit v lete, okamzite po dosazeni tri let veku ditete se nastupuje zpet do prace, jakoze treba hned druhy den po tech narozeninach? Mne ten navrat vychazi zrovna na prazdniny, takze skolka by byla az od zari a ja si to nejak v realu zatim vubec nedokazu predstavit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.12.10 13:47

clovek-jo jo,musi se nastoupit hned nasledujici den,jinak treba dohodu se zamestnavatelem o neplacene volno./ja mam taky dve prazdninove deti-prvni zamestnavatel v pohode,jenze mne to bylo malo :lol: a vymenila jsem ho za krutejsiho,takze jsem sama zvedava co bude s druhym../

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
10.12.10 13:55

Any dekuju, tak jsem docela zvedava jak to se mnou dopadne. Jak dlouho ti zamestnavatel poskytl neplacene volno? Ja ani nevim kdy to mam v zamestnani zacit resit, ted mi to prijde brzo a pak zas aby nebylo pozde, ach jo, ty tri roky tak rychle utekly :cry: . Teda otazka je, jestli mne jeste vubec budou chtit a kdyz vidim jak to dneska vsude vypada :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.12.10 14:19

clovek-tehda byla jeste jina situace a jinak rodicovska.Ja si zazadala o neplacene do 4let veku a bylo mi vyhoveno-ja si rikala,ze si sezenu neco lepsiho a kdyz ne,tak se vratim.Mela jsem k tomu cas ten 4rok delat jen na pul uvazku jinde na dohodu a jeste si hledat „lepsi“flek na stalo.Vybirala jsem az jsem prebrala…To bylo jeste pred ek.krizi..ted to bude horsi,no :zed:
Jinak tehda jsem tak dva mesice pred zasla s pisemnou zadosti za zamestnavatelem.Ted nevim co bude.Vubec nevim,jestli v tehle firme mi vyjdou vstrict alespon do toho zari..nastesti ja to mam jeste daleko,ale vim,ze to budu muset jednou resit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
10.12.10 14:46

Any prosim te a po dobu neplaceneho volna si si sama platila socialni/zdravotni pojisteni?

Verusle omlouvam se, ze jsem tvou diskuzi trochu vyuzila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.12.10 14:48

no tak kdyz mate prazdninove deti tak resite mesic, ja mam lednove, takze resim pul rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
10.12.10 14:51

Jizvikova tomu nejak nerozumim, proc by trilete dite nemohlo v lednu nastoupit do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí