Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vefka1986 píše:
Já myslím, že mít dvě děti je fajn, jak pro děti, tak pro rodičeNicméně manža si připadá v 35 starý??? Můj měl ve 43 a pohoda.
Můj měl 36 když se narodilo první dítě, 2.ve 40 a v 45 je v lepší kondici než já (skoro 40)
I když taky už semtam skuhra že ho něco bolí a že je už na něco starej, že jsme měli mít děti o něco dřív, ale přírodě neporučíš. O 2. jsme se cíleně začali snažit ve 2 letech prvního, po cca 9 měsících sledování (příliš krátkého) cyklu a litrech kontryhelu, folikulometriích, hormonál. rozborech jsem otěhotněla, a vzápětí potratila, než se zadařilo znovu, uběhlo dalších 8 měs., kdy jsem řešila vysoký tlak, návrat do práce po RD, stres jako prase…a ten rozdíl 4 roky je už na tom vztahu sourozenců znát, každý jinde… Ale jsem šťastná, že jsem se s 2. vešla do 35ti let, což byla taková moje meta, dokdy chci mít děti, ideálně 3, ale to jsme pak už vzdali, ani Dr mi další těhotenství nedoporučovali, s mýma zdr. komplikacema. A s nadsázkou říkám, že dalšího nespavce už bych taky nemusela ve zdraví přežít
Máme páreček, ideál;)
@Jahudka82 Já vzhledem k tomu, že malý byl pocat na první dobrou
a můj MS cyklus je pravidelný jako hodinky doufám, že i druhé půjde takto rychle ![]()
Moc gratuluji k dětem a že se nakonec zadařilo a máš 2 zdravé děti
No taky si říkám, že ten rozdíl už bude větší, ale já zase nechtěla 2 malé děti, chtela jsem i tak počkat, až bude malý samostatný, kdybych fakt potřebovala, ať si sám vezme jídlo, oblece, tak aby to zvládal. Což už je teď, tak za tu dobu, než by se malé narodilo, tak už to bude úplně samostatný chlap ![]()
@Anonymní píše:
@Jahudka82 Já vzhledem k tomu, že malý byl pocat na první dobroua můj MS cyklus je pravidelný jako hodinky doufám, že i druhé půjde takto rychle
Moc gratuluji k dětem a že se nakonec zadařilo a máš 2 zdravé dětiNo taky si říkám, že ten rozdíl už bude větší, ale já zase nechtěla 2 malé děti, chtela jsem i tak počkat, až bude malý samostatný, kdybych fakt potřebovala, ať si sám vezme jídlo, oblece, tak aby to zvládal. Což už je teď, tak za tu dobu, než by se malé narodilo, tak už to bude úplně samostatný chlap
@Anonymní píše:
@Jahudka82 Já vzhledem k tomu, že malý byl pocat na první dobroua můj MS cyklus je pravidelný jako hodinky doufám, že i druhé půjde takto rychle
Moc gratuluji k dětem a že se nakonec zadařilo a máš 2 zdravé dětiNo taky si říkám, že ten rozdíl už bude větší, ale já zase nechtěla 2 malé děti, chtela jsem i tak počkat, až bude malý samostatný, kdybych fakt potřebovala, ať si sám vezme jídlo, oblece, tak aby to zvládal. Což už je teď, tak za tu dobu, než by se malé narodilo, tak už to bude úplně samostatný chlap
Já myslím že to je rozumný přístup. Uvidíš jak ti malej už bude s miminkem pomáhat ![]()
@Anonymní píše:
Držím palce, ale snaž se na to příliš nespolehat. Měla jsem to stejně s prvním a teď se snažíme o druhé už třictvrte roku a mám za sebou zamlkle a revizi… Takže neupinej se na to. Nikdo neříká že to nevyjde hned, ale nemusí
@Vefka1986 Právě, že mě měl otec ve 40 a bylo to už pak dost znát, že měl kolem té 50ky už rád svůj klid, moc se mnou už nechtěl blbnout a tak (já jsem totiž jedináček),tak jsem vyrůstala jen mezi dospělými a jejich problémy a řekla bych, že se to na mě dost podepsalo, že řeším pořád všechno a tak