Stitka sorry jsem tu zas

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.5.22 14:27

Stitka sorry jsem tu zas

Ahoj já se hrozně moc omlouvám ale trápí mě delší dobou moje stitka nebo můj mozek já už sama nevím od malička se léčím s vrozenou vadou štítné žlázy mám ji nefunkční beru od miminka hormony… Všechno byla v pořádku do letošních Vánoc, Dr mi únoru roku 2020 mi snížil dávku že 150mg byla jsem těhotná v 7 měsíci šla jsem na preventivní prohlídku k obvodnímu lékaři a tam mi zjistil tachykardii tak mi řekl že jsem predavkovana letroxem tak mi snížil tedy dávku na 75mg… Prý jsem byla predavkovana ale já si ničeho nevšimla… No tak beru tedy dva roky 75 4krat týdne. A 120 3,krát týdně prý mám hodnoty v pořádku, jenže od letošních Vánoc mě trápí depky kdy přišlo třetí těhotenství ale kvuly depkam jsem to musela dát pryč v ranném začátku úzkosti ustoupily na chvíli ale zase se vrátily… strach o své zdraví… Ráno jsem si dala cigaretu a tep se mi uvědomil na 125tepu za minutu a tlak 137/87…každé ráno vstávám jak zbytej pes… Bolí mě svaly hlavně na nohou, nic mě nebaví nemám do ničeho chuť, všichni si myslí že jsem líná ale já fakt mě nic nebaví jen bych se válela…trápí mě dušnost a bolest u srdce vysetreni srdce a plic v pořádku odpbey štítky v lednu a teď dubnu taky v pořádku, jsem fakt v háji z toho chci žít jako dřív…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
21.5.22 14:50

No - bude ptořeba znova zajít za endokrinologem a ideálně aby tě viděl i psychiatr, co rozumí endokrinologii (ideálně aby tvůj endokrinolog s někým spolupracoval)

a bude potřeba nějak ladit prášky a jak na štítnou, tak možná i na úzkostně depresivní stav (svaly, dušnost, svírání srdce, tepová frekvence), který může být jak od štítné, tak od toho co se ti děje, tak do vlastní psychiky. Hormony jsou mrchy a umí rozhazovat další a další věci.

Není to tvoje vina a nejsi líná, bohužel ti byla vylosována ne úplně příznivá genetická loterie a teď holt je to horší období.

přeju ať se to podaří srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.5.22 14:56

A ta AD, co ti doporucilo nekolik lekaru, uz beres? Internetove poplacavani a nekonecne zakladani diskusi na stejne tema ti nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.22 14:59

@Ou já byla na endu asi 3krat během jednoho roku Dr se sennou hada že to stitka nedělá 😭 😭 😭 psycholog mi řekl taky své já už nevím.kam.mam jít aby mě někdo vyléčil

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
21.5.22 15:00

@mroe zakladatelka už má AD, které nebere a diví se že se úzksoti a deprese prohlubují? Aha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.5.22 15:01
@Anonymní píše:
@Ou já byla na endu asi 3krat během jednoho roku Dr se sennou hada že to stitka nedělá 😭 😭 😭 psycholog mi řekl taky své já už nevím.kam.mam jít aby mě někdo vyléčil

no potřebuješ léky na štítnou žlázu zkombiunovat s antidepresivy. To je celkem běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.5.22 15:02
@Ou píše:
@mroe zakladatelka už má AD, které nebere a diví se že se úzksoti a deprese prohlubují? Aha…

Ano. Ma je doma a boji se je brat. Tohle je jeji sedma diskuse, kterou jsem v poslednich zhruba dvou trech tydnech zaregistrovala a to jsem ted tyden nebyla online…premyslim, jesli je to troll, nebo jen nechce pochopit…vysetrena je horem dolem a asi ceka nejake dalsi podnety, co by misto lecby jeste mohla nechat na sobe prozkoumat…

Příspěvek upraven 21.05.22 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.5.22 15:04

@Ou antidepresiva potlačují úzkost nikoliv léčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.5.22 15:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.5.22 15:08
@HedusH12 píše:

A jakou lecbu by sis tedy predstavovala? Kdyz to vezmes ze stejneho uhlu, tak by se taky dalo rict, ze Euthyrox neleci tvoji vrozene malo funkcni stitnici, ale jen potlacuje priznaky jeji hypofunkce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.22 15:13

@mroe tak třeba by mě zajímalo když já mám takový problém že mám vrozenou vadu štítné žlázy jestli mi to může dělat ty úzkosti, nebo jestli jsem výjimka která tyto problémy mít nemůže když beru jen hormony který mi to udržuje

• Citovat
  • Upravit
35323
21.5.22 15:15
@Anonymní píše:
@mroe tak třeba by mě zajímalo když já mám takový problém že mám vrozenou vadu štítné žlázy jestli mi to může dělat ty úzkosti, nebo jestli jsem výjimka která tyto problémy mít nemůže když beru jen hormony který mi to udržuje

Na to ti jiz odpovedel endokrinolog. Nikoho fundovanejsiho nez jeho, ktery zna tvuj stav, tady fakt nenajdes. Ptas se zbytecne furt dokola. Kdyby sis zasla k jinemu endokrinologovi pro druhy nazor, davalo by to snad vetsi smysl, ze zalozit desatou stejnou diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
21.5.22 15:18

Mmch, uzkosti mas ted a nefunkcni stitku od narozeni…co bys asi logicky cekala za odpoved?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
21.5.22 15:18

@mroe tak ona to bere tak že když měla extra vysokou dávku tak neměla depku, zřejmě byla předávkovaná, já v tomhle stavu byla jednou pár dní no musím říct že to nebylo špatný jako přišla jsem si jak fetka, byla jsem akční, štastná, hubla jsem a happy jak dva grepy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.22 15:21

@mroe a já myslela že jsi ty nejchytřejší, kdyby jsi dobře věděla tak lidi co se léčí s hypofunkce tak úzkost mají

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová