Druhé dítko - druhé pohlaví - rozdíl?

Anonymní
17.1.24 13:22

Druhe ditko- druhe pohlavi- rozdil?

Ahoj, jen jsem tak premyslela, mame dvouletou dceru a v kvetnu pribude braska, tak me napadlo, co se tam u kluka lisi, vecne (v orvnich letech)? Jelikoz bude pro ostatni pohlavi prekvapko, nechci se ptat kamaradek. Oc mi jde- v cem se lisi prebalovani, myti, starost o pindika? Kkoupit neco, co u holcicek typicky chybi (krom obleceni)? Nic me nijak nenapada. Moc diky za tipy!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
17.1.24 13:25

Naprosto v ničem, jen si načti něco o přetahování a rozhodni se. To má každý jinak. Jinak má ty samé potřeby. Jinak je dobré mít doma sáček na moč(kdyby byla potřeba). To u holčiček nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
17.1.24 13:26

Na začátku je to jedno. Horší je to s klukama když jsou větší, tak od těch tří let jsou úplně jiní, než holky. Holky jsou klidnější, snaží se zavděčit, jsou snaživé, mluvné. Kluci jsou střely. Doporučuju podcasty pana Studničky o výchově chlapců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
17.1.24 13:28
@baracudas píše:
Na začátku je to jedno. Horší je to s klukama když jsou větší, tak od těch tří let jsou úplně jiní, než holky. Holky jsou klidnější, snaží se zavděčit, jsou snaživé, mluvné. Kluci jsou střely. Doporučuju podcasty pana Studničky o výchově chlapců.

Tak to asi nemám holku, ta moje je největší střela domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.24 13:34

@Fiveone diky moc, o pretahovani jsem neco cetla a jelikoz dam vzdy na naseho pediatra, tak u tohoto take, diky za tip na sacek!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.24 13:34

@baracudas tak to mame doma kluka s pipinkou 😂ja se naopak tesim, ze kluk snad bude klidnejsi😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
17.1.24 13:35

U nas je taky kluk klidnejsi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
17.1.24 13:36

Holky, zdání klame. Já si to taky nedokázala představit. A teď s odstupem času si říkám, že kdyby byl první syn, tak do druhého asi ani nejdu 8o :lol:. Ten mě teda vyléčil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
17.1.24 13:36

Bacha kluci čurají všude, ten náš mě pokropil hned v porodnici.
O pindíka se nijak extra starat nemusíš. Hlavně nepřetahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
17.1.24 13:37
@baracudas píše:

To píšeš o První republice nebo jakém období? Dítko mělo na prvním stupni ve třídě nejdivočejší holky a kluci byli takoví rozvážní rozumbradové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.24 13:43

@JancaS84 a jo to je pravda, dekuji!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.1.24 13:46

Mám dva kluky a pindíky jim teda neřeším, nepřetahuju. Problémy nemají.
Když jsem přebalovala miminko-holčičku, bylo to horší v tom, že se ji to dostalo všude. Dost jsem z toho byla nervózní, ještě si pamatuju, jak jsem kamarádce s pláčem předávala mimčo, že určitě dostane infekci. Teď už bych se tak nehroutila, ale tehdy mi bylo 20 a byl rok 97.
U kluků tedy po hygienické stránce neshledávám problém.
Povahově je to ovšem horší, jsou divočejší, hlasitější, strašně spolu soutěží. Naopak v sebeobsluze jsou takový línější. Nemají moc snahu, radši se nechají obskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
17.1.24 13:48

Rozdil jsem viděla pouze v tom, že syn je od miminka hodnejsi a klidnější dítě, než dcery, ty jsou hysterky od narození. A taky v tom, že všude všechno pocural a to vidím i dodnes, když jde čůrat ve stoje :zed: Jinak nevidím zásadní rozdíly v ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.24 14:00

@Dollorres jj taky jsem se bala, aby dvera neco nechytla, tak to bude fajne. Jinak divoce jsi snad ne, v tomhle dcera v celem svem okoli jednohnacne vede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.1.24 14:01

@weyky no nocnik bylo neco na moje nervy, ale zkusim se na tk psychicky pripravit 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí