Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naprosto v ničem, jen si načti něco o přetahování a rozhodni se. To má každý jinak. Jinak má ty samé potřeby. Jinak je dobré mít doma sáček na moč(kdyby byla potřeba). To u holčiček nejde.
Na začátku je to jedno. Horší je to s klukama když jsou větší, tak od těch tří let jsou úplně jiní, než holky. Holky jsou klidnější, snaží se zavděčit, jsou snaživé, mluvné. Kluci jsou střely. Doporučuju podcasty pana Studničky o výchově chlapců.
@baracudas píše:
Na začátku je to jedno. Horší je to s klukama když jsou větší, tak od těch tří let jsou úplně jiní, než holky. Holky jsou klidnější, snaží se zavděčit, jsou snaživé, mluvné. Kluci jsou střely. Doporučuju podcasty pana Studničky o výchově chlapců.
Tak to asi nemám holku, ta moje je největší střela domácnosti.
@Fiveone diky moc, o pretahovani jsem neco cetla a jelikoz dam vzdy na naseho pediatra, tak u tohoto take, diky za tip na sacek!!
@baracudas tak to mame doma kluka s pipinkou 😂ja se naopak tesim, ze kluk snad bude klidnejsi😂
Holky, zdání klame. Já si to taky nedokázala představit. A teď s odstupem času si říkám, že kdyby byl první syn, tak do druhého asi ani nejdu
. Ten mě teda vyléčil ![]()
Bacha kluci čurají všude, ten náš mě pokropil hned v porodnici.
O pindíka se nijak extra starat nemusíš. Hlavně nepřetahovat.
@baracudas píše:
To píšeš o První republice nebo jakém období? Dítko mělo na prvním stupni ve třídě nejdivočejší holky a kluci byli takoví rozvážní rozumbradové ![]()
Mám dva kluky a pindíky jim teda neřeším, nepřetahuju. Problémy nemají.
Když jsem přebalovala miminko-holčičku, bylo to horší v tom, že se ji to dostalo všude. Dost jsem z toho byla nervózní, ještě si pamatuju, jak jsem kamarádce s pláčem předávala mimčo, že určitě dostane infekci. Teď už bych se tak nehroutila, ale tehdy mi bylo 20 a byl rok 97.
U kluků tedy po hygienické stránce neshledávám problém.
Povahově je to ovšem horší, jsou divočejší, hlasitější, strašně spolu soutěží. Naopak v sebeobsluze jsou takový línější. Nemají moc snahu, radši se nechají obskakovat.
Rozdil jsem viděla pouze v tom, že syn je od miminka hodnejsi a klidnější dítě, než dcery, ty jsou hysterky od narození. A taky v tom, že všude všechno pocural a to vidím i dodnes, když jde čůrat ve stoje
Jinak nevidím zásadní rozdíly v ničem.
@Dollorres jj taky jsem se bala, aby dvera neco nechytla, tak to bude fajne. Jinak divoce jsi snad ne, v tomhle dcera v celem svem okoli jednohnacne vede ![]()
@weyky no nocnik bylo neco na moje nervy, ale zkusim se na tk psychicky pripravit 😂
Ahoj, jen jsem tak premyslela, mame dvouletou dceru a v kvetnu pribude braska, tak me napadlo, co se tam u kluka lisi, vecne (v orvnich letech)? Jelikoz bude pro ostatni pohlavi prekvapko, nechci se ptat kamaradek. Oc mi jde- v cem se lisi prebalovani, myti, starost o pindika? Kkoupit neco, co u holcicek typicky chybi (krom obleceni)? Nic me nijak nenapada. Moc diky za tipy!