Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky, jsem podruhé těhotná nejspíš 9tt když jsem byla na 1 KO(8.12)dr. změřil plod na 16mm a teď když jsem byla na 2 KO(29.12)po třech týdnech tak dr. zase měřil a prý 7mm. Nic moc mi k tomu neřekl a pozval mě na další kontrolu za týden (5.1) Chci se zeptat zda je možné aby se plod zmenšil? Děkuji za odpovědi.
@Glorčaa píše:
Dobrý den maminky, jsem podruhé těhotná nejspíš 9tt když jsem byla na 1 KO(8.12)dr. změřil plod na 16mm a teď když jsem byla na 2 KO(29.12)po třech týdnech tak dr. zase měřil a prý 7mm. Nic moc mi k tomu neřekl a pozval mě na další kontrolu za týden (5.1) Chci se zeptat zda je možné aby se plod zmenšil? Děkuji za odpovědi.
nesekl se v čísle?
A jak tu kontrolu zhodnotil dr? Rikal, ze by se mu neco nezdalo? Co sedecbi akce? ta je? ![]()
No taky si myslím že by se mohl splést nebo blbě změřit, byla jsem tam ve čtvrtek ke konci ordinační doby, tak to svaluji na to že už byl unavený a těšil se domu
jinak nevím, jen jsem se chtěla optat zda je to možný.
Koukni na maminkam.cz tam jsou popsány týdny, jak velký je plod a co se vyvíjí
Dr. nic moc neřekl jen to že se mu to moc nelíbí a že tam je dutinka a má 7mm a minule naměřil 16mm a že mám přijít ještě za týden. Leží mi to v hlavě tak se ptám ![]()
@Glorčaa tak ona uz mela byt srdecni akce pokud jsi 9tyden. Tohle moc dobre nevypada.
No poslední MS jsem měla 24.10 tak pokud se to počítá od poslední MS tak vychází na 9týden, to mi dr. neřekl jestli je srdíčko nebo ne, každopádně jsem v pěkný nejistotě a každý den na to myslím a je mi z toho smutno ![]()
@Glorčaa je to zvláštní, podle termínu ms to není jisté, mohla být ovulace dýl, ale pokud se zmenšuje tak to divné je
A vlastně pokud už před dvěma týdny byla dutinka, tak už by to srdíčko asi být mělo ![]()
No nevím každopádně mě se při ZT přímo nezmenšoval, ale jakoby se bortil, nebyla to už kulička, ale taková nepravidelná splasklá bublina ![]()
@Hanka_S_V píše:
@Glorčaa je to zvláštní, podle termínu ms to není jisté, mohla být ovulace dýl, ale pokud se zmenšuje tak to divné jeA vlastně pokud už před dvěma týdny byla dutinka, tak už by to srdíčko asi být mělo
No nevím každopádně mě se při ZT přímo nezmenšoval, ale jakoby se bortil, nebyla to už kulička, ale taková nepravidelná splasklá bublina
já měla ZT v 10+0 a ten plod už byl o mnoho menší (odpovídal 7. týdnu), když není srdíčko tak se to pak zmenšuje
Jasně takže můžu byt i méně než 9t a srdíčko se podle internetu objevuje kolem 6-8tt. Tak uvidím co mi řekne ve čtvrtek. Děkuji za reakce
A neni mozne ze prvne meril cely vacek a podruhe jen mimiska? ![]()
Ahoj holky jsem v osmém týdnu a dr.mi naměřila vel. plodu 4cm.neni moc veliký? mám strach. kartu dostanu až příští týden po odberech
Ahoj, jsem 9+5 a máme 2,9 Cm a jsme v pořádku… buď v klidecku…1cm na ultrazvuku je nepatrny