Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, syn má 4,5 let a asi před týdnem se mu začal kývat spodní zub, jezdí s našima na chalupu, když jsem v práci a tak jsem si myslela, že se do něj třeba praštil -on nevěděl, Po konzultaci s Dr. jsme jej šetřili, že se to „usadí“. Ale dneska mi volala babička, že mu vypadl, prý je celý…takže to vypadá spíše na druhé zuby
, chtěla jsem se zeptat zda vašim dětem také rosly zuby už ve 4,5letech, zdá se mi to moc brzo ![]()
Díky Marie.
ano, rostly … mala mela prvni zoubky v pulce 3. mesice .. proste ji rostly brzy, tak mozna i drive tim padem rostou i druhe … ale kazdopadne v toto veku potvrzuji druhe byt mohou …
v lednu nasi male bylo 6 a ma dole i nahore po 4 novych a dole se ji prave kyve 5.
Může být
. Dcerce je 5,5 roku a má 5 vytržených zoubků, vyrostlé má 2 spodní jedničky, na zbývající 3 zoubky čekáme, až vykouknou. Spodní jedničky se jí kývaly tedy docela dlouho, možná od 4 až 4,5 roku, všiml si toho zubař na prevetivní. Ty další si myslím „urychlila“ aktivním kýváním, když zjistila, že se začínají kývat. Taky na ně čekáme skoro 3m
. Přitom první zoubek se jí prořízl až kolem 9m.
Myslím, že je to individuální a neznepokojovala bych se, pokud je jinak v pohodě a nestěžuje si na bolest.
Petka ve středu nečekaně přišla o dvě spodní jedničky. Čistím jí zuby každý večer a vůbec jsem si nevšimla, že se jí kývaly.
Zubařka říkala, že je to průměrný věk.
A zase od kamarádky holčička má 6 roků a všechny svoje mléčné zuby.
Je to prostě individuální a ovlivnit to nejde.
Aha, neukázal se mi metřík, má 5,5 roku.
Mojí dceři vypadl první zub když jí byly 4 roky a 5 měsíců a hned jí rostl novej. Byla jsem z toho pěkně hotová. Říká se, že čím dřív ti narostou 1. zuby, tím dřív ti vypadnou a kazí se. Dcera měla 1. zub, když jí bylo 5 měsíců. A možná na tom něco bude. Syn měl 1. zub v 8 měsících a mléčný zuby mu vůbec nechtějí ven, zubařka je musí furt trhat, druhý zuby se mu klubou za prvníma. Dceři se mléčný zuby dost kazily, syn je měl zase jak perličky.....
Mají mezi sebou 2 letý věkový rozdíl, ale se zubama jsou na tom stejně, dcera ho dohonila. Takže druhý zuby ve 4,5 letech není nic nenormálního…
Zdravím ![]()
ahojky, mé dceři je 4,5 roku a kývou se jí oba dva přední zuby. Máme stejný problem z babičkou
takže nemám takový přehled, ale první se jí začal klubat ve třech měsících, tak také myslím že to budou druhé zuby
, ale Taky jsem z toho docela mimo ![]()