Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@gabi.design to je super, gratuluju!! u nás jsme se na první taky načekali… po pěti letech na 3. pokus IVF… malýmu je teď 16 měsíců, takže minulý měsíc jsem byla u doktora a ptala jsem se, jestli myslí, že by to mohlo klapnout přirozeně, tak se moc netvářil, ale podle ultrazvuku mi řekl, že sliznici mám narostlou pěkně, tak že to za 2-3 dny máme prubnout…že to klapne hned napoprvé, nevěřil ani on sám ![]()
@eevcca cetla jsem tvuji predchozi diskuzi a jsem rada, ze jsi se rozhodlal podle mne, spravne
a vidis, nejsi a nebudes na to sama.
U nas to vychazi na zacatek cervence a prckove budou od sebe 27 mesicu. A jelikoz nasemu malemu rikame Čaky, tak si asi umis predstavit, jak je zivi a co vse dokaze vymyslet. Ale na sourozence se moc tesime. To bude teprve vzruso. ![]()
@kotaska91 @lucie1111 Holky, děkuju. ![]()
No, byl to šok. Pro oba.
Ale hodně rychle jsme to vstřebali a fakt se těšíme, tak snad se mimčo bude dál pěkně vyvíjet. Já si říkám, že když k nám přišlo tak nečekaně, tak že to nevzdá. A příroda je teda fakt někdy nevyzpytatelná. ![]()
Příspěvek upraven 09.05.16 v 20:57
To máte pravdu, je to zázrak… a to když to vyjde hned na poprve jak nám (neplánovaně) tak to miminko chce jasně na svět. Tak se držte a piště jak se cítíte… já popravdě doufám, že nevolnosti mě tentokrát obejdou
a holky? jak se teď stravujete? Já při prvním jedla všechno co se mi dostalo pod ruku, ale zato sem přibrala 20kg a 10 mám ještě nahoře. Tak tentokrat budu jen na zelenině, ovoci a masu!!! A hlavně se budu rvát abych kojila, prostě ty bolesti musím vytrpět!!
Já teda taky jedla všechno, co mi přišlo pod ruku, ale naštěstí jsem přibrala jen 11 a od porodu jsem zhubla 20kg -takže ještě 9 kg pod výchozí váhu.
a kojení byl taky boj, ale zvládli jsme to a já si myslím, že díky kojení jsem tolik zhubla… i když každý den jsem měla sladkost
![]()
Ahoj holky, můžu se přidat?
já jsem // objevila 6.11, jsem v 7tt a termín mi vychází na 9.7. Máme už 14. měsíční holčičku Adélku a rozdíl by byl 22 měsíců ![]()
Já jsem taky přibrala necelých 20kg, ale naštěstí jsem většinu nechala v porodnici a ten zbytek asi taky zmizelo díky kojení…ale taky jsem jedla všechno, co mi přišlo pod ruku, tak jsem si říkala, že bych se tentokrát mohla trochu víc krotit…
@paja2110 ahoj, gratuluji! tak to budeme mít naprosto stejný věkový rozdíl
![]()
Tak s nevolnostma jsem na tom stejně, jak u předchozího. Zatím je to nic moc, nemůžu nic moc pozřít… Minulý týden jsem dělala smažený květák a jak se vařil, tak jsem myslela, že už to nedodělám, jak mi to dělalo zle..
@paja2110 Ahoj, taky gratuluju!!! Super, kolik nás je na tom hoooodně podobně ![]()
Holky, děkuji za přijetí ![]()
jojo, je nás tu dost a to je dobře, navíc z podobnýma zkušenostma (druhé dítě) tak je to fajn.
My jsme teda druhé plánovali, prášky jsem vysadila cca v červenci, 2 měsíce jsme to nechali být a 3.10. byla poslední MS.
Ahoj holky,
tak já nabrala při Matyášovi 20kg. Byla jsem jak koule, děsný pupek, ale je fakt, že jsem byla taky hodně nateklá. 10kg jsem nechala v porodce a těch dalších deset bylo do tří měsíců fuč. A pak jsem hubla pořád dál - takže před těhotenstvím jsem měla 56kg, rodit jsem šla se 76kg a teď 46kg. Děs, kost a kůže. Na jednu stranu jsem ráda, že přiberu.
Jinak stravuji se tak nějak normálně, nasadila jsem listovku, tím, že to nebylo plánované, tak jsem ji nebrala. A mám pořád šílenou chuť na ryby. Al fakt hroznou. Zrovna jsme doobědvali zase lososa.
Jinak zatím nic moc. U prvního jsem tláskala kdeco a teď se zatím držím. Největší mám hlad mám večer, to nevím, co bych sežrala. Nevolnosti zatím dobrý. Jako pár dnů mi bylo taky hrozně - slabo, na blití, pocity jak po opici, ale teď poslední tři dny je to v pohodě. Při Matym jsem tohle nezažila vůbec.
Jinak já kojila jen částečně asi měsíc, už z porodnice jsme šli s UM a to druhé bych teda ráda kojila, tak uvidíme. Už vím, co bylo za problémy u prvního, tak se tomu budu snažit teď předejít a jít teď na to jinak.
@paja2110 Vítej, taky se přidávám s gratulací. ![]()
Příspěvek upraven 09.05.16 v 20:58
Gabi, taky gratuluju a dík za přijetí.
No já jsem u Adélky přibrala 11kg, a kupodivu začínám stejnou váhou, v 5tt cca 60. kg, teď už 59. Jedu naprosto stejně jak u Adélky, což je zajímavý.
A to jsem ještě před 2 měsícema vážila 64, jak se to všechno převrátilo.
No já taky kojila málo, jen 3 měsíce, pak prostě přišla MS a mlíko bylo fuč. Teď se ale budu snažit, abych kojila co nejvíce.
Já mám teda zatím nechutenství k jídlu a jak píšeš, taky mám největší hlad večer, to bych doslova vyžrala ledničku.
Já právě začala milovat Hermelíny atd. a v zápětí zákaz, pač se to první trimestr nesmí a v těhu se to moc nedoporučuje no ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.