Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahojte, taky bych chtela druhy, mala ma 14mesicu ale problem je v tom ze mi je 20. A ve 21letech 2 deti? To bych ve 24 letech sla do prace a materstvimela zasebou
To sice jo, ale ve 25 das deti na prazdniny babicce a s manzelem si budete uzivat dovcu a budete porad mladi. Me je 23 a cekam druhy.
Anonymní, Evča to píše za mě ![]()
mě je 26, čekám druhé a jsem ráda, že si to „odbydu“ takhle brzy po sobě ![]()
Gabi, tak to tě obdivuju, ještě učení do toho. Máš kliku, že tě Matyášek nechá. To u nás musím být pořád Adélce na blízku, je to mazlík no
Ale zase si říkám, mazlí se teď a chce být se mnou - to v pubertě už takový nebude, tak si to užívám ![]()
Holky, mě je 25 a čekáme teda to druhé. Matyáše jsem rodila ve 24 letech a jsem ráda, že to tak je. Jako fakt nic proti starším maminám, ale většinou kamarádek mám s dětma kolem 30 a je poznat ten rozdíl - je hned všechno vytočí - řvoucí děcko, neposlouchající děcko, jsou strašně utahané, některé radši zdrhly už na částečný úvazek do práce… jako jsou prostě starší, mají méně energie na všechno, to dá rozum. Taky jsem ráda, že budu mít obě dvě děti takhle, dokud jsem opravdu relativně mladá a plná energie. Přiznám se, že mít další třeba za 5 let bych už nedala. Dětičky si odbudeme, budou mít blízko věkově k sobě a jak odrostou, tak to bude paráda, protože nám život rozhodně ještě nekončí.
@gabi.design píše:
Holky, mě je 25 a čekáme teda to druhé. Matyáše jsem rodila ve 24 letech a jsem ráda, že to tak je. Jako fakt nic proti starším maminám, ale většinou kamarádek mám s dětma kolem 30 a je poznat ten rozdíl - je hned všechno vytočí - řvoucí děcko, neposlouchající děcko, jsou strašně utahané, některé radši zdrhly už na částečný úvazek do práce… jako jsou prostě starší, mají méně energie na všechno, to dá rozum. Taky jsem ráda, že budu mít obě dvě děti takhle, dokud jsem opravdu relativně mladá a plná energie. Přiznám se, že mít další třeba za 5 let bych už nedala. Dětičky si odbudeme, budou mít blízko věkově k sobě a jak odrostou, tak to bude paráda, protože nám život rozhodně ještě nekončí.
Gabi, přesně tak, souhlasím
![]()
Ty jo, holky, tak já jsem mezi váma stařena
mně je 33… ale je fakt, že jsme se o první začali snažit, když nám bylo 26 let - načekali jsme se hafo, a asi i tím, že první byl vymodlený, tak nejsem až taková nervóza, jak ženský v mým věku asi už bývají
každopádně si taky myslím, že je velká výhoda mít mimčo kolem těch 25, protože těch sil bude asi fakt víc - i bude mít mrně mladší rodiče a tak celkově - ale někteří si holt nevybírají…
@Anonymní píše:
Ahojte, taky bych chtela druhy, mala ma 14mesicu ale problem je v tom ze mi je 20. A ve 21letech 2 deti? To bych ve 24 letech sla do prace a materstvimela zasebou
a k tomu, že mateřsví budeš mít za sebou, já až ty dvě děti vyrostou cca za 10 let, bych chtěla ještě 3. mimčo, starší už budou pomáhat, tak to bude fajn ![]()
@gabi.design máš recht, já si vlastně nemám nač stěžovat, aspoň už jsem „mírně“ ošlehaná životem ![]()
@lucie1111 prej stařena
ale prd!
ale je hezký, jak jsme tady plus mínus stejně staré
![]()
@Šáriii tak jo, tak jste mě uklidnily ![]()
Jinak já už se nemůžu dočkat, až půjdu k doktorovi na potvzení, že bije
a vše je jak má být. Jdu až 6.12. - to bude teď douhých pár dnů…
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahojte, taky bych chtela druhy, mala ma 14mesicu ale problem je v tom ze mi je 20. A ve 21letech 2 deti? To bych ve 24 letech sla do prace a materstvi
mela zasebou