Mám strach z druhého porodu

4
1.9.26 16:30

Druhý porod a strach

Ahoj maminky, jsem po 5 ti letech tehotná a mam velký strach z porodu, protoze ten první byl pro me opravdu strasne tezky a bolestivý, tak jsem se chtela zeptat jak jste to meli vy s druhym porodem? Jestli byl rychlejsi nebo jak skte to meli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37184
1.9.26 16:33

Byl rychlejší cca o polovinu, líp už sem se soustředila na dýchání atd.
Co epidurál nezkoušela jsi? Mě to pomohlo u prvního i druhého porodu kdyz uz sem byla hodne unavena a bolesti byly fakt velké. Treti sem dala už bez. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.9.26 17:00

@JancaS84 epidural jsem nezkousela mam z tohi prave strach, taky jsem uz byla hodne vyčerpana a kdyz uz jsem porodila nevedelea jsem ani jak se bude jmenovat dcera absultne mi vyplo myslela jsem ze jsem se zblaznila dceru mi dali az druhy den.. mam ted z toho velky trauma, peotoze jsem mela hodne velky bolesti do zad do bricha a taky jsem mela do toho hodne silnou migrenu.. no proste to bylo peklo bolesti mi zacali 24.1 rano tak kolem 10hodin ale byly slaby rozjeli si mi az v 11 vecer v 6 rani na druhy den jsem jela do porodnice s velkyma bolestma a porodila jsem az v 7 vecer.. nechapu jak jsem to zvladla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5557
1.9.26 17:21
@dokin píše: Více

B :think: bolesti mi začali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
1.9.26 17:24

Druhý byl kratší a řekla bych o dost snesitelnější, neměla jsem ty hnusný křížový bolesti jako poprvé a dokázala jsem nějak odhadnout, v jaké jsem fázi, že to postupuje a pak že už se blíží konec. Druhé dítě bylo skoro o kilo těžší než první a v tom jsem neviděla žádný extra rozdíl. Kamarádka rodila 5× a nejhorší byl prý až čtvrtý, popisovala ho dost podobně jako vy a byl jediný, kde si nechala píchnout epidurál a rozhodně nelitovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
1.9.26 17:29
@884135 píše: Více

Ale no tááák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5557
1.9.26 17:31
@Markéta188 píše: Více

Mě to taky bolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
1.9.26 17:31

Mě PA v porodnici uklidňovala, že statisticky je prý 2. porod nejlepší :mrgreen:
Tak tomu věř. Už víš, do čeho jdeš. U prvního porodu ta bolest prostě překvapí.
Navíc křížové bolesti jsou fakt horší, ale u druhého porodu je mít už nemusíš :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
1.9.26 17:33
@884135 píše: Více

Mě taky :mrgreen:
Ale tohle je zrovna fakt vážný upřímný dotaz, tak není třeba otravovat s gramatikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 21:01

Z prvního jsem měla šok ještě kolik měsíců po porodu. Co se týče druhého - v šest ráno jsem se vzbudila, v devět ráno měla dítě v ruce. Dítě 4,3 kg. Ošklivých bylo jen posledních 15 minut, jinak to bylo jako náročný, ale úplně normálně zvládnutelný. Ale absolvovala jsem dva dlouhodobější kurzy a fakt hodně to řešila.

• Citovat
  • Upravit
3626
2.9.26 09:23

Druhý nebyl ani lepší ani horší. Ale co mi hodně pomohlo, že už jsem přesně věděla do čeho jdu a co mě čeká. Byla jsem i lépe připravena prakticky a věděla, co dělat, abych se co nejdříve dala dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
2.9.26 09:43

A proc jsi nemela epidural? Zkousela jsi ruzne polohy? Co porodni bazenek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.26 07:11

A která z nás ten strach před porodem nemá? Za mně s každým nastávajícím porodem, bylo jich šest, tak ten strach byl větší. Myslím, že je to přirozené pro ženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
6.9.26 09:23
@pětistovka500 píše: Více

K tomu mě napadlo, že se asi zvýší adrenalin - něco jako " uteč, nebo bojuj". Jsi v očekávání, nervózní, připravená vlastně bojovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5982
6.9.26 10:10

Já bych doporučila entonox, strašně mi pomohl, dcera 4 500 g a v pohodě vystartovala jak blesk, litovala jsem že nebyl už dříve ušetřila bych si hromadu bolesti. Používá se jen u kontrakcí takže probíhájí skoro bezbolestně a člověk uvolní svaly takže to jde rychleji. Odmítla jsem ho pak až ve finále, blbě se pak tlačí když to člověk necítí. Při posledním porodu mi ho PA furt vymlouvala že to zvládnu, po porodu přišla ještě se blbě usmívala že jsem ušetřila 2000, kdybych měla sílu tak ji něčím praštím. Trauma jsem měla hodně dlouho tak hrozný porod jsem nikdy nezažila i bez léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí