Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda některá máte stejné zkušenosti jako já.
První porod byl přenášený maximální dobu co to šlo, jelikož malá se narodila l den před vyvolávačkou.
Tak se chci zeptat, jaký jste měli druhý porod a jestli jste také přenášeli, nebo jestli to bylo před termínem.
Porody jsou od sebe cca dva roky.
![]()
První v termínu, druhý 11 dni po. Já věřím, že porod spouští miminko, ne těhotenská kalkulačka.
Můžeš porodit stejně jako minule, můžeš porodit přesně v termínu, nebo taky dřív. Tady neplatí žádné zákonitosti.
První porod 41+3 vyvolávaně. Druhý 41+2 samovolně. Při druhym mi od 37tt tvrdili, že do termínu určitě proodim ![]()
Prvni 40+1, druha 39+3. U obou dva dny neustavajicich poslicku, prvni vyvolavany, druhy prirozeny, prvni 8 hodin, druhy 3,5 hodky
První jsem rodila 41 + 0, u druhého mě doktor stále plašil, že to bude dřív, vše se krásně chystalo a nakonec po hamiltnovu hmatu se rozjel 40 + 1, ale bylo to rychle. Ale to byl celkem i ten první ![]()
Oba pred, prvni 36+2, druhy 38+6. U nas v rodine se do terminu nedonasi ![]()
První porod týden po termínu, druhý 39+6.
Myslím, že po přečtení odpovědí máš naprosto jasno ![]()
Všechny mé porody byly po termínu, i dva týdny. Měla jsem dlouhý cyklus, věděla jsem to. S termínem jsem nikdy nepočítala. Spíš ten čtvrtý porod mě překvapil, že jen 40 +1 ![]()
Děkuji holky, uklidnili jste mě.
Protože si furt říkám, že u prvního jsem se mohla válet a žrát a skoro nic nedělat a ted u druhého člověk kmitá právě kvůli malý a to se nezastavim, tak si říkám, tu námahu, tu energii, to zvedání nemůžu přece vydržet
![]()