Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím zkušenosti.. Říká se, že s každým porodem je to horsi, bolestivejsi a delší. Jak dlouho to bylo u vás? Při kojení se teď bolesti fakt dají přirovnat k výživným kontrakcim a ráda bych věděla, jak dkouho ještě, popř co na to pomáhá
díky ![]()
Ja mam teda jenom 2 porody za sebou, u prvniho sem o to vubec nevedela. U druheho to bylo tak prvních 5 dni, pri kazdem kojeni jako dalsi porod, snad horsi bolest nez samotne kontrakce
po tech 5 dnech se to pomalu vytratilo.
@martina.se v prve rade gratuluji
u me to trvalo cca 2 dny, ale ja si srabacky chodila pro leky na bolest, chtela jsem se vyspat.
Po tretim porodu to bylo chvilku a pohoda.
Nejhorsi to bylo v mem pripade bylo po druhem porodu. Ze tam zustaly kousky a delalo to paseku. Davalii injekce, at se to vypudi. Hrozilo uspani a cisteni. Jeste doma po propusteni nekolik dni katastrofa, bolesti. To byla asi odmena za temer bezbolestny, rychly porod. Co jsem zazila po druhem porodu, tak se nastesti neopakovalo po tretim. Drzim place, at to brzo prejde
.
No, napotřetí to fakt bolelo jako hrom, to je pravda ![]()
kroutila jsem se bolestí, překvapilo mě to, bylo to mnohem drsnější než napodruhý…
chodila jsem si pro čípky na bolest, tuším to byl indometacin, ale ulevil…a jak
@martina.se Ahoj. Nejprve gratuluji!
Cca dva týdny, postupně to sláblo. Bolesti to byly šílené. Pomáhal mi čaj z maliniku. Klasicky sypaný, z lékárny.
Jinak me teda v porodnici nabizeli na bolest algifen, dost ženským na ty bolesti pomaha, ja uz predem mam vyzkouseno, ze na me nepůsobí, tak sem ho odmitla a pretrpela to, nez do sebe neco cpat zbytecne ![]()
Díky holky.. Mě nic nenabídli.. A musím říct, že ty bolesti jsou pekelné… I druhého jsem to nezažila
![]()
Jj bolelo to fest. Kousala jsem u kojení do polštáře a držela. Pak doma už to bylo lepší a nic jsem nebrala. Nejhorší to bylo asi v té porodnici
Se musis ozvat, ze to boli idealne, kdyz jde rano vizita, at to slysi doktor.
@Kelsey asi to prubnu.. Zítra to bude druhý den, tělo jinak v klidu ale toto? To je divočina ![]()
@martina.se píše:
@Kelsey asi to prubnu.. Zítra to bude druhý den, tělo jinak v klidu ale toto? To je divočina
Máš dalšího syna?
Gratuluju, rodila si KP nebo se malej otocil? Já po druhem porodu trpěla jak zvíře a měla jsem i zimnici. Teď to čekám stejný, možná horší.
Mám za sebou jen dva porody, ale po tom druhém jsem měla bolesti snad větší než porodní kontrakce. Střihla jsem si roli hysterky, že mám snad zánět, tak mi provedli uzt. Prý je to normální a s každým dalším porodem bolestivější. Drž se, za pár dnů bude určitě líp! ![]()