Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Rosso mně každý říkal jak druhé porodim dřív, když pořád tahám batole a nešetřím se
první porod 40+0, druhý 41+4 vyvolávaný
![]()
Druhý porod byl opět po termínu. Byl krásný, rychlý, už jsem věděla do čeho jdu, tak jsem se mohla uvolnit.
Oba moji synové se narodili 39+5 tt. Oba bez poslíčku. První za 4 hodiny, druhý za 2 hodiny, první měl 3100 g, druhý 3705 g. Druhý porod, rychlý hodně, ale takový, že potřetí už rodit určitě nebudu. ![]()
Dobrý den, jaký byl váš porod? Bojovaly jste se studem? Bály jste se bolesti? Dostaly jste od svého okolí nějaké dobré rady, nebo naopak jen ty „dobré“?
Pro Český rozhlas Radio Wave připravuju podcast o porodech. Ráda bych si vaše zkušenosti vyslechla a anonymně nahrála. Pokud byste se chtěly natáčení zúčastnit, ozvěte se mi prosím. Díky!
První porod byl příšerný, hrozně dlouhý, dítě nedýchalo, separace, jednání personálu… Dostala jsem radu, abych si sjednala vlastní PA a neposlechla. Dobře mi tak.
Takže druhý porod pouze s vlastní PA, zkusila jsem i kurz hypnoporodu. Porod byl moc krásný, kromě obtížného závěru, kdy šlo miminko loktem do strany, tak můžu říct fakt pohoda. 12 hodin mi oproti prvnímu porodu připadalo jako fičák.
K bolesti - po první zkušenosti jsem se bála těch nejsilnějších bolestí i délky porodu. Hloupé rady mi většinou vymlouvaly vlastní pokoj a vlastní PA. A na stud teda netrpím, to poslední, co jsem při obou porodech řešila, byl stud.
První porod 38+4 a tři hodiny na sále, druhý 40+0 a na sál jsem to nestihla. ![]()
První porod přirozeně 39+4 - hlenová zátka odešla den před tím, v den porodu začaly kontrakce, ve 4.rano do porodnice a na oběd (ve 12:05) byl malý na světě.
Druhý porod (teď 8.11.) 40+4 císařským řezem kvůli zdravotním rizikům pro miminko. Do té doby žádné kontrakce, ani odchod hlenové zátky ani odtok vody… malé se u mě líbilo ![]()
Přeji hlavně hodně zdraví a nekomplikovaný průběh, ať už mimčo přijde na svět jakýmkoliv způsobem
![]()