Druhý příjem manžela na úkor společného času
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Druhý příjem
Ahoj všichni,
zajímají mě názory/postřehy na situaci, ve které jsem s manželem..
Oba chodíme do práce s tím, že on má ještě jednu další jako brigádu, nicméně tráví v práci většinu času, pro upřesnění doma bývá 1-2× za týden po práci. Já krom své práce zajišťuji vše okolo - dítě, nákupy, platby, úklid bytu no prostě vše. Podotýkám ještě, že manžel má opravdu těžkou práci jak první tak druhou.
Jeho výplata z první práce chodí na náš společný účet- z něho platím vše, bydlení, vč spoření pro nás, dovolených, společných akcí, večeří atd.
Příjem ze své druhé práce si manžel nechává pro sebe - platí z něho jen telefon pro sebe a syna a internet.
Mě osobně to v pořádku nepřijde, do druhé práce chodí na úkor času a i jsem pak na vše pořád sama nehledě na to, že bychom mohli ušetřit měsíčně vice, kdyby do společné kasy neco přidával.
Jak se na to díváte vy? Budu ráda i za odpovědi od mužů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud Vám ty peníze nechybi v rozpočtu a on si je chce nechávat jako kapesné trvala bych na tom že se bude polovinou podílet na chodu domácnosti a péči o dítě.
Ať si to stíhá a dělá jak chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako manželé byste měli mít vše společné, a to i vydělané finance.
- Citovat
- Upravit
Fascinující, další vztahový finanční problém… Teď se s nimi rozsypal pytel.
Ale abych odpověděla - manžel si ty peníze může klidně dávat k sobě na účet, ale měla bys vědět o tom, co s nimi má v úmyslu a jak s nimi nakládá, popřípadě k tomu mít co říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carpediem42 píše: Více
Tak to by se mi teda nelíbilo. Doma skoro není, vše je na tobě. Proč má tu druhou práci? A kde tedy je, když chodí domů tak málo. Nemá nějaké dluhy? Nebo někoho, do koho ty peníze sype? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co kdybys ty mu řekla, že si chceš taky vydělat, takže od pondělka do středy jeho brigáda, od čtvrtka do soboty tvoje a v neděli budete trávit čas spolu bez práce? Když je jeden na brigádě, druhý se stará o dítě, jak by se mu to líbilo?
Mně by teda mnohem víc než to, co dělá s penězi, vadilo, že nechá komplet chod domácnosti a společného potomka na hrbu ženské a sám se doma skoro nevyskytuje, i když by bez těch peněz hlady nepošli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
No a on ma plat z druhe prace jen pro sebe, a ona ma smulu. Musi se starat o vse okolo, a kdyz chlap skoro nechodi domu, tak si tezko muze najit takovou brigadu jako ma on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No víc než to, že má prachy bokem by mi teda dost vadilo, že je furt pryč. A asi bych se zajímala jestli opravdu chodí na nějakou brigádu případně proč. Jestli má dluhy o kterých jako jeho partnerka nevím a snaží se je umořit, utíká z domu a nebo jestli někde nežije třeba druhý život s jinou 😄 Každopádně kdyby to dělal jen proto svoje peníze, tak bych s ním měla promluvu jestli si všiml, že má taky rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
A to je napsáno kde? Kam ona posila výplatu? Chtít po me manzel ať se starám komplet o domácnost a deti, tak mě komplet bude živit. Pak by mi přišlo fér, ať si peníze z brigády nechá. Pokud ne, tak ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit