Druhý příjem manžela na úkor společného času
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@smile_xxx
Chtěla jsem znát názory, pohledy z venčí..jemu to přijde normální a já už si připadám jak hyena, která se akorát každý měsíc doprošuje..možná po něm chci vážně moc, nevím.
Já mám prostor, realizuji se, v tom mě podporuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx
Měli, proto si myslím, že nemá potřebu dávat do společné kasy více..
Ne společný čas už je velmi zřídka kdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carpediem42 to je opravdu těžko radit…chápu, co te štve, že se nevěnuje dětem, ani tobě a na tobě je celá péče o domácnost a děti a on zřejmě nechce slyšet a chápat tvoje pocity.
Jestli tě zajímá nazor, jestli je to takhle v pohode, tak jestli ty peníze z brigády nepotřebujete, přijde mi zvláštní, že nechce trávit čas s rodinou a raději chodi do prace. Mě by to od něj spíš mrzelo hlavně kvůli detem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712
To mě samozřejmě mrzí, jen mi přijde, že už jsme si se synem zvykly a on to bere tak, že " co mám dělat mám prostě hodně práce." Je schopný i říct, že dře pro nás, ale my z toho prakticky nemáme nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carpediem42 píše: Více
Já neříkám, že to máš udělat, ale že mu to máš takhle navrhnout. Protože pokud jemu přijde normální, že má práci, co ho uživí, druhou práci jako koníčka a zdroj příjmu jen sám pro sebe, po tom všem ještě chudáček potřebuje vypnout a odpočinout si a jde do hospody… zatímco ženuška doma zcela zdarma kmitá, výhradně pečuje o společné dítě a stará se o společnou domácnost, pak je to poněkud nevyrovnané, nepřijde ti? A pokud ty nemáš nárok na stejné množství volna jako on a zároveň se předpokládá, že když dorazí domů, je tam uklizeno, vypráno, navařeno, tak jsi prostě doma služka a nic víc. Neplacená služka. Řekni mi, jaký by byl rozdíl, kdybyste spolu nežili a on ti na syna platil alimenty? Kmitala bys stejně, o dítě pečovala stejně (možná méně, pokud by měl aspoň trochu rozumu a pečoval i on), společného času byste spolu trávili taky stejně.
Pokud by ti situace vyhovovala, no tak dobrá, ale pokud nevyhovuje a on přesto jede stále po vlastní ose - já chci, já potřebuju, já musím odpočívat, já, já, já… a odmítá slyšet, co chce či potřebuje jeho žena a syn… tak je to sobec a otec na baterky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kde mas prostor ty? Vzdyt jsi na vse sama a on domu skoro nechodi. Kdy ma cas na rodinu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, nikdy si neměla začít starat se komplet o domácnost a dite a zároveň dávat peníze do společného. Proč ty máš pro rodinu 2 prace a on jednu? Vždyť je to tady denně. Ženský sluzky nikdy nikdo neocení a takové vztahy konci spatne. Nechápu, co si si myslela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ale chyba v komunikaci mezi vámi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych tohle nesnesla, nesnesla bych workoholika, nesnesla bych chlapa, co se nestará o vlastní děti a nechce se mnou trávit čas, nesnesla bych někoho, kdo mi zamlčuje, kam cpe peníze a nesnesla bych nemít osobní čas. Ty to snášíš, tak si nestěžuj. Nebo něco změň. Dát nůž na krk a stanovit kompromisní pravidla fungování, tři večery má na svou práci navíc, ty budeš mít tři na sebe a neděli společnou. A chtěla bych vidět, kolik vydělá a kam to dává. Bála bych se dluhů, přemýšlela i nad milenkou a taky nad tím, že ho prostě nebavím ani tolik, jako práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Tak, on ji jistě na začátku neříkal, že to bude takto stejně dalších x let a peníze budou jeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sandra277 píše: Více
Promiň, ale fakt si myslíš, že před dítětem dělal půlku domácích prací? Navíc nejenom před dítětem, i s prvním dítětem jistě fungoval na 100 % a až s tím druhým se komplet změnil. Určitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sandra277
Dřív mi peníze z druhého příjmu dával- tedy část, což bylo za mě v pořádku. Cca rok už si je nechává pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen
Nemá žádné jiné dítě, jen jedno naše společné. A fungoval víc - v domácnosti i společný čas jsme měli.
Příspěvek upraven 22.05.25 v 07:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit