Druhý stupeň - večerka o víkendu?

Anonymní
20.10.24 15:07

Druhý stupeň - večerka o víkendu?

Mají vaši druhostupňoví potomci nařízenou večerku před víkendovým dnem (když není naplánované brzké vstávání)? Naši ne, ale teď si dítko pozvalo na přespávačku kamarádku a já dostala od maminky instrukce, že v 9 zabavit mobil a poslat brzo spát. Trochu mě to zarazilo, tak se ptám, jak to je jinde.
P. S. Nehodnotím, která varianta správná, jen mě zajímá, jak to mají v jiných rodinách.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
20.10.24 15:15

Nmaj. Ani v týdnu, ani o víkendu. Mobil si má matka pořešit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
20.10.24 15:27

Nemají, ale po desáté je většinou můj 14 letý v posteli. Dcera je na střední, ta si chodí spát asi kolem půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
20.10.24 15:27

Moje dcera je ve čtvrté třídě a včera také přespávala u kamarádky. Spát šly prý v 11 :) A i starší dcera šla doma spát včera v půl jedenácté, protože koukala na Stardance. Ale běžně chodí tedy i o víkendu dřív, ale když druhý nemusí vstávat, tak nějaký dan čas nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.10.24 15:50

Chci, aby byl do 23:00 v posteli. Víc neomezuju a dokud funguje, neřeším ani v týdnu.

• Citovat
  • Upravit
919
20.10.24 15:54

Dceři je 15 a večerku nemá ani v týdnu natož o víkendu. Kdyby se courala po nocích venku, tak bych ji určitě nastavila, ale když je doma, tak mi to nepřijde nutné. Snažím se jí vést tak, aby si sama uvědomila, že je něco za něco. Ať si jde spát klidně o půlnoci, ale pak ať se nediví, ze je ráno unavená, když vstává do školy v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 15:54
@smile_xxx píše: Více

Požádala jsem holky, aby mobil po té deváté odložily, což udělaly a šly hrát deskovky. Ale přímo do postele jsem je neposílala. V deset se zavřely v pokoji, ale spát určitě nešly, protože ještě v půl dvanácté jsem slyšela spláchnout záchod. Ale abych tam za nimi chodila co půl hodiny a zakazovala jim kecat, to mi přišlo v jejch věku opravdu mimo.

• Citovat
  • Upravit
68952
20.10.24 16:02

Po deváté házím výhružné pohledy, po desáté už i výhružná slova :lol: Ale mám dítě, na které má dlouhé ponocování velmi často blbé zdravotní důsledky. Ale jasně, ono o víkendu bývá mnoho všelijakých situací „dnes je výjimka“, ať už ten Stardance, různé akce nebo přespávačky. U přespávaček neřeším, to je lehká anarchie. Ale přiznávám, že pokud je to návštěva (i přes den), kdy si každé dítě sedne do svého kouta a čučí do mobilu, tak jim říkám, že tímto stylem to taky může být návštěva poslední, protože tohle můžou provozovat každý ze svého obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
20.10.24 16:18

Nemají večerku, je mi to jedno, v kolik jdou spát. Žádné extrémy neprovozujou. Když je přespávačka, tak jo, zkoušejí vydržet třeba do čtyř do rána, beru to, ať si to užijou. Nevadí mi ani, jestli jsou na mobilu nebo co dělají…
V devět zabavit mobil a poslat spát mi přijde hustý. Zvlášť na návštěvě, když mají šanci si právě užít večer spolu? To mi přijde přímo škoda a nevím, jak bych reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.10.24 16:25

Muj dvanactiletej ma ve vsedni den pokyn ve 21:15 se jit umejt a cistit zuby. Protahuje to. Takze pred desatou jde do postele.
O vikendu chodi spat ve 23 hodin. Spi do pul desaty. On ma ale dysfazii, funguje si v hlave jinak. Musi mit vse jasne dane, na minuty a presne urcena mista, jinak nedokaze fungovat. I presne dane, kam ma davat boty, obleceni, v kolik snida. V tomhle to mame jinak. Ja bych mu dala vic volnosti, ale on to nezvlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8970
20.10.24 16:32

Naše mladší na druhém stupni a nejmladší na prvním stupni večerku nemají. Čerstvá středoškolačka samozřejmě taky ne, učí se kolikrát pozdě večer, když toho mají zadaného víc. Nebo má dlouho kroužek, tak teprve večer se dostane k učení. Včera tady měla od nějakých 14 h do 24 h kluka. V sobotu je necháváme, že tady může být dlouho, přes týden se nevidí. Teď šla doprovodit kamarádku na vlak a pak jde za klukem. Dneska jsem ji říkala, ať od něj vyjde nejpozději ve 21 h, protožw ráno vstává a jede do školy. V kolik jdou spát, tak to neřešíme. Mladší většinou kolem 22 h +-.
Kdyby někdo dával instrukce. Tak mu dám zpětné doporučení, ať si koupí psa, které může komandovat. My si poradíme i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
20.10.24 16:38

Dcera 12r nema uplne pevne danou vecerku, nicmene v tydnu ji cca ve 22 nezne upozornujeme, ze by si mohla jit pripravit tasku a cistit zuby - to ji zabere dalsich 45 minut a do 23 spi malokdy. O vikendu ji neupozornujeme, ale dela to podobne sama od sebe. Vstava v tydnu 6:30 a o vikendu (kdyz nevstavame) jen vyjimecne pred 9. Rekord ma 11:30 a to uz jsem ji pootevrela dvere :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
20.10.24 17:40

No tak asi je rozdíl, jestli je to šesťák nebo deváťák. U šesťáka bych ještě chápala, že někteří rodiče jsou úzkostnější a nechtějí, aby bylo dítě po deváté na mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.24 17:47
@bigl píše: Více

8. třída

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie