Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
„dovychovat“ například, a nechci dělat reklamu. Ale přesně pro lidi jako jsi ty jsou takové kurzy a lektoři. Vidíš chybu v dítěti a nové rodině otce, ale zapomínáš sama na sebe a svůj přístup, své chování. Jo a ze dne na den se nic nezmění a nevyřeší, je to delší proces. Jenže co je pár měsíců oproti zbytku života, že.
Ona sama se rozmazluje? Nebo její otec jí rozmazluje? A ty jsi na ní sama nebo máš také partnera? Nějak mi z toho čiší, že jí nechceš věnovat moc svého času. ![]()
Manžel má dceru z manželství, je ji taky 9 a někdy je zlatá a někdy je na zabiti. Schválně si k nám nebere úkoly co má udělat na pondělí a pak je zle, stěžuje si na mamku a jejího přítele, že se hádají, že se občas perou, že na ni je hnusný..pak přijede k mamce a tam si zase stěžuje na nás. Podle mě nevi kam přesně patří a má v hlavě guláš. Hlavně ji strašně štve to ježdění, mamka se s ní odstěhovala 90 km, dřív bydleli ve stejném městě a malá u nás byla třeba i v týdnu na odpoledne nebo na noc, teď ztezi jednou za 14 dni na víkend. Některé dny píše a volá každou chvíli, pak třeba týden neodepise ani nezvedne telefon ![]()
Další věc je, že mamka nemá problém o taťkovi mluvit vulgárně či před ní začít,,vysír*t..to té malé taky nepřidá že, ale já jim do toho nemluvím, to musí oni jako rodiče řešit spolu.
Nejlepší vztah má asi se mnou, mluvím s ní o všem, otevřeně, trpělivě, co řekne mě, rodičům v žádném případě, takže vidím chybu v jejich chování, ne v chování malé.
Prosím ponechat anonym, citlivé téma, nebo smazat
@paní Droběna píše: Více
Děkuji za tip, znám a řekla bych, že tohle aplikuju. Chybu v jejich rodině možná vidím proto, že máme střídavou a když se blíží konec týdne, dcera začíná fungovat a pak se vrátí a je to zase nanovo.
Přijede a žvatlá jak malé miminko, lže a vymýšlí si,…
Vážně biješ dítě a pak se divíš že se nechová dobře?
příšerný. ![]()
@Anonymní píše: Více
Manžel je taky dobrej odpad, že nemá stridavou péči. A o to spíš, že nechá vlastní dítě v domácnosti s domácím násilím!!! Zasloužil by přes držku
to je už fakt zrůda, vlastní dítě ![]()
@Fee-bee píše: Více
Rozmazluje, jako že šišlá jako malé dítě. Oba už máme nové partnery, asi 5 let. Máme střídavou. Ráda bych ji věnovala více času, ale vrátím se z práce a ona má za úkol, než přijdu: udělat úkoly, nachystat si tašku a tělocvik, cvičit na housle. Nic z toho neudělá a jde po škole ven. Řekne, že úkolům nerozumí(ani se na ně nepodívá) takže místo času spolu, večer děláme úkoly, kdy ona už je unavená a já všechno říkám x-krát
A jak to můžeš aplikovat, když po ní křičíš, nejsi trpělivá a ještě ji plácneš?
Já si myslím, že se musíš srovnat sama.
Vidím to na sobě, pokud jsem labilní, mám nervy z něčeho, jsem nervózní, mám pms a nevím co ještě, tak je moje dítě „na ránu“ a pokud jsem v klidu a přemýšlím a vyzařuju pohodu, tak je moje dítě zlaté, skvělé, dá se s ním domluvit a zdá se mi tak vyspělé.
Bohužel tvá dcera má ty vlivy z nové rodiny, tak to máš složitější, ale nevzdávej to. Je to práce, práce pro tebe a pořád dokola…jenže časem se ona může srovnat a budeš ji mít bezva, i když se vrátí od nich. Ale zkus to uchopit celé jinak, kam spěcháš? No tak se budete tři hodiny zabývat úkolem, zkus to jednou dát v klidu, bez nervozity. Je to přece váš společný čas, ne?
@Annonymní_007
Ono tam ale nic takového neprobíhá
, řešili jsme to s ospodem i psychologem a malá si to vymyslela, takže než začneš o někom psát že je odpad na přes držku, ptej se, zda to nějak resil
a střídačku může těžko chtít, když je doma jen na víkendy a jinak je v zahraničí, dle soudu to nemá význam když by trávila čas jen se mnou a ne s otcem. Druhá věc je že by musela navštěvovat dvě školy, což s její náturou by nedala, je to citlivá holka a při větším stresu se hroutí, takže toto psycholog nedoporučuje
Přes držku by jsi zasloužila ty. Proč ji bijes? Třeba tomu opravdu nerozumí. Chodíš s ní někam, psycholog, pedagogická poradna?
Tak to, že chodí ven za světla a úkoly nechává na večer asi není nic nenormálního, ne? Ale měla by mít už osvojený nějaký pud zodpovědnosti a dělat si je sama a tobě je dát maximálně zkontrolovat/podepsat a ne, že je bude dělat s tebou. Ale to je asi na rodičovské výchově a jak si to pak nastavíte. Pokud chcete být jejich otroky, proč ne… ![]()
@paní Droběna píše: Více
Jako taky bych si mohla říct, že přijdu z práce a poslední 3 hodiny volna, kdy píšeme úkoly je náš společný čas, ale když jsem právě klidná a všechno ji hezky vysvětluji, ona nic nechápe. Neví! A jak zakřičím, ona řekne - aha! Takto se to počítá!
Vyloženě mě zkouší. A mě to nebaví. Navíc, když se den předem domluvíme, co má splnit a ona to neudělá? Co mám pak dělat? Většinou dostane trest, např. že bude bez telefonu. Ona si ho pak ale najde a je na něm potají. To už ale je na facku, tady žádné vysvětlování nefunguje…
Tohle je jen výsledek vaší neschopnosti udržet ji funkční rodinu. Každý máte jiného partnera, se kterým ona musí žít, u otce mimino, pendluje sem a tam. Jak by se tohle líbilo tobě?
Už opravdu nevím jak dál. Vždycky jsme byly jako parťačky, rozchodem jsme prošly hladce. To jí byly 3 roky. Vždycky byla zlaté dítě, poslouchala, brzo mluvila, byla taková uvědomělá.
Teď má její taťka s novou partnerkou dítě a pokaždé, když se od nich vrací se chová hrozně. Strašně se rozmazluje, není na ni spoleh, lže do očí, zapomíná úkoly,… Když ji něco říkám, musím 2×, 3×, po 6 už mi opravdu buchnou saze a třeba ji plácnu. Ono je to náročné dělat pětiminutové úkoly třeba hodinu! (Běžně se s ní učím 3hodiny a vlastně nic neprobereme, protože vše říkám x-krát!!)
Mám pak pocit, že vlastně jen pořád křičím, jsem z ní na nervy. Prosím pomoc, je jí teď 9 let