Devítiletá dcera mě neskutečně štve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3847
16.10.24 21:03
@Anonymní píše: Více

Biješ ji málo. Příště zkus ocelovou trubku, ať si to pořádně zapamatuje, že na úkoly se nesmí zapomínat.

Je totálně frustrovaná z vašeho rozchodu, nedává nové mimino a ty jsi na ní ještě hnusná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
16.10.24 21:06
@Tearsofthedragon píše: Více

Tvoje reakce absolutně nesouvisí s ničím, co jsem psala. Nikde jsem nepsala, ať dceři slíbí pohádku- v devíti letech :roll:

Psala jsem, ať vyhledá terapii. Pro sebe. To jsem psala, to je naprosto konkrétní rada, kterou z nějakého důvodu skvadra „opravte mi dítě snadno a rychle, já mám NÁROK na funkční dítě“ ignoruje.

To je moje poslední slovo tady, nehodlám házet perly…na zeď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
16.10.24 21:27

Níže kopíruji, co psala @Gituš
Myslím si, že i když je to vyčerpávající a otravné, tak pro tu holku to jsou 3 hodiny plné pozornosti. Kdyby to chápala a udělala hned, přece té pozornosti tolik mít nebude. Takže je to z její strany záměr, ale za mě docela pochopitelný (pakliže nemáte spolu aktivity, které by pro ni byly podobně hodnotné z hlediska intenzity a zájmu že tvé strany atd.).
Zamyslela bych se tedy nad tím, jestli když nebudete dělat 3 hodiny úkoly, jestli ji pak věnuješ pozornost ve stejné intenzitě a míře.

Nad tímto bych se zamyslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77377
16.10.24 21:31
@Liberalissima píše: Více

jenom - nemůžeš nechat úkol neudělaný, fakt ne, to je také výchova, necháš neudělaný jeden, druhý - dítě to vezme jako precedens a už to jede, už ho nedonutíš, pak tě volá učitelka, pak PPP, pak OSPOD a budoucnost dítěte je v troskách, třeba mělo potenciál se vzdělávat a když ho necháš vlastnímu osudu, tak skončí na pracáku nebo jako uklizečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.24 21:33

@Liberalissima Taky to nebyla reakce na Tvůj poslední příspěvek :roll: Ale že ji nemá bít, to jsi tu zopakovala víckrát. To ji samotnou asi nenapadlo.
Tak ono s tím psychologem/terapeutem to je tady taková univerzální rada na vše…Občas člověk potřebuje rychlou radu, jak na dítě, aniž by vstoupil na rok do terapie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
16.10.24 22:38
@Tearsofthedragon píše: Více

Ale tady nejde o žádnou pohádku, navíc u devítiletý holky, to spíše společně zkouknout nějaká videa na YT s popkornem a ne pohádku a hřiště, ale to je jedno. Podstatný je, že to není uplácení, ale že ty odměny jsou zmiňovaný kvůli tomu, aby spolu trávily čas, protože dost možná je právě v tomto zakopaný pes a trávit ho jinak, než v nervech nad úkoly, pozitivně. Protože nějaký „zlobení“ u učení je dost možná jen důsledek toho, že holka chce pozornost a lásku od mámy. Já neříkám, že jí zakladatelka nemá ráda, to jistě ano, ale i já tam vidím, že jí její dcera leze na nervy a to je prostě blbě, protože ona si to v devíti může tak vyložit, že jí má máma nemá ráda nebo že pro ní není dost dobrá, prostě něco takového. A může si tím buď říkat o pozornost nebo zlobit schválně, protože chce přesvědčit sama sebe, že ona je ta špatná. Zakladatelka prostě musí přestat hledat vinu v dceři, ať je to s ní náročné jak chce, protože jinak se to nemusí vyřešit, proto ty společné chvíle, které mohou sloužit jako motivace. Cím dříve to bude, tím bude víc času na to pěkné, na zábavu. Nikdo tady netvrdí, že si holka nemá psát úkoly nebo že se jí má takto ustoupit, to si tam dosazujete vy. Být to moje dítě, tak právě proto, že by to nešlo hladce, tak by musela denně se té škole věnovat, minimálně ve všední dny a to i tehdy, kdy by žádný úkol nebyl. Pěkně chvilku, dva příklady třeba, ale za to fakt pravidelně, právě proto, aby se z toho stala rutina a normální věc, když s tím teda je problém. My nemáme dítě ještě ve škole, ale to neznamená, že to taky nějak nezkouší. U nás jsou zas problém zuby. No tak právě o to víc se tomu musíme věnovat a fakt to důsledně dodržovat. Třeba situace, která se stala, nečekaně usnul, dříve, než měl vyčištěný zuby, no tak jako pro jednou se asi nic nestane, ale právě jen v případě, že to není problém. Jenže u nás to problém je a když jsme to jednou jedinkrát nechali, s tím, že ho nebudeme budit, tak to následující dny bylo ještě horší. Scény, že chce spinkat, je schopný utéct do postele a dělat, že spí, má to marný i za cenu odnesení do koupelny s doprovázejícím řevem, jenom to zkouší, jednou mu to totiž prošlo. Takže už prostě neexistuje i kdybychom ho měli vzbudit, prostě ráno a večer se čistí zuby, hotovo. To stejné platí i s těmi úkoly, ale musí to jít ruku v ruce s pochopením, s láskou a hlavně bez násilí.

Příspěvek upraven 16.10.24 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
16.10.24 22:43
@stinga píše: Více

Nepřeháníš trochu? Vždyť se tu furt řeší, že DÚ nejsou povinné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77377
16.10.24 22:44
@Matt 02 píše: Více

ano, s těmi zuby, dětičky jsou chytré, moc chytré,
a přesně, s těmi úkoly je to to samé, nelze nechat neudělané jeden den, to by byly scény každý další den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77377
16.10.24 22:45
@Hibou píše: Více

ne? tak k nám tahle demokracie asi ještě nepřišla,
takže je povinné jen do školy docházet, tam sedět jako plyšový medvěd, a pohoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
16.10.24 23:12
@stinga píše: Více

Já si to myslím taky, ale jen za předpokladu, že se rodič dokáže ovládat. O tom to totiž je hlavně. Zas než jí bít a tím jí znechutit ještě asi tak minimálně deset let školy, tak je snad lepší ten úkol pro jednou nenapsat, uklidnit se a příště už to nenechat zajít do takového stádia a důsledně trvat na napsání úkolů, ale v klidu. Ale jinak souhlasím, že důslednost je v těhle situacích důležitá, to jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.24 23:28

@Matt 02 No ano, pohádky a hřiště :roll: Já to devítileté dítě mám taky a chodíme na hřiště, hraje si a koukáme na pohádky. Fakt divný. Je ve třetí třídě, ne na vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí