Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosim vas od kolika mesicu si vase mimi drzelo samo lahev? Mama rika ze by uz mela ted, me se to zda brzo a drzet ji stejne nechce. Neni opozdena?
Alili, s tím si vůbec nelam hlavu. Koukám, že Melanka má 3 měsíce, opožděná určitě není, plná lahvička je docela těžká do tak malých ručiček. Navíc krmit bys měla v náruči a lahvičku držet, pro mimčo je to moc důležité z hledisky psychiky. Měj se krásně a netrap se, beruška ti už za chvíli ukáže, jak se dokáže sápat po všem okolo, budeš pak ráda vzpomínat na klidné chvíle při krmení:)) Pa, Ola
Hihi,vyřiď mamce,že Melanka není vůbec opožděná.Obě moje holky si samy drží hrnek s pitím od roka.A mlíčko z lahve držím Ajce ještě dnes,Klárka pila mlíko sama asi od roka a půl.
Buď v klidu a užívej si krmení miminka v náručí.Na maminku moc nedej,mě se třeba mamča i tchýňka snažily přesvědčit,že mám holky dávat na nočník od půl roku ![]()
Ahoj,
Tvoje holčička určitě není opožděná, náš malej si sice drží lahvičku od cca 4,5m kdy jí vůbec poprvé na test dostal a ta s ušima se mu pak drží ještě líp, brzy pochopil i systém naklonění, ale ujišťuju tě, že všechny moje kamarádky-maminky okolo nás mi říkají, že jejich děti s držením začly až mezi 7-11měsíci. Takže klíííííííd!!!!!!
Claudie a Matyáš
Ahoj,
Viki si začala držet flašku kolem 7-8 měsíce v době kdy už nechtěla krmit na klíně nebo v náručí, takže klid. Do té doby jsme v podstatě provozovaly polohu jako při kojení. Ale to spíš proto, že jsem jí ještě i kojila, tak aby to nebylo moc odlišné. A v těch 8m mi to bylo i líto - protože krmení byla jediná chvilka kdy dokázala klidně u mě na klíně ležet a byla ještě miminko. Jinak byla a pořád je malý Ďáblík. ![]()
Užívej si nesamostatnosti, pak budeš vzpomínat. ![]()
Ahoj,
to by náš Mates musel být totální retarďáček
Přikrmujeme od 4,5 měsíce stále u mě na klíně, asi v 6 měsících ji jednou chytil a celou vysosal - manža to stihnul natočit … a od té doby nic. Asi týden si sám chytá Avent hrneček se šťávičkou, ale na lahev ani nechytne.
Hlavně klid, rady maminek a babiček ber s rezervou.
Monika