Držení lžičky, vidličky :-)

veselabaculka
27.10.11 10:34

Držení lžičky, vidličky:-)))

Ahojky, tak mám další dotaz. Přijde mi, že naše slečna (18 měsíců)nezvládá praktické věci:-))Od pití z flašky s cumlem, nic jiného za flašku nechce, tak teď i držení lžičky a vidličky. Drží je dvouma prstama úplně nahoře…Takže se prakticky nenají. Občas se jí vidličkou podaří napíchnout a i tímto držením se strefí do pusy, ale lžičkou vůbec ne- tu musím držet pod jejím držením a dávám jí to pusy vlastně já. Zkoušíme jí držet příbory správně, ale to ani náhodou.....Přijde mi, že za všema zaostáváme:-)))Je tu někdo s tak srarým dítkem, že to nezvládá?????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1751
27.10.11 10:47

Osmnáctiměsíční dítě drží špatně příbor? :-D To jste skutečně dost pozadu. 8-) Přijď se k nám někdy kouknout, jak dokáže příbor chytit můj tříletý syn. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
27.10.11 11:05

Tak malému je skoro 16měsíců a stále ho krmím já :D Lžicčkou to nedává vubec…to sice hezky nabere,ale drží to jak prase kost,ale vzápetí čapne druhou rukou v místě co nabral a strčí si rukojet do pusy :DDD Vidličkou je to drobet lepsi,to napichne a snazi se trefit,obcas mu pomuzu,ze snim napichni a pres jeho ruku drzim svou a smeruji do pusy…ale jak rikam…spís ho krmím já :D Radsi by delal blbinky a sam by se vubec nenajedl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veselabaculka
27.10.11 11:07

No ty si z toho děláš srandu:-)))Mých asi 5 kamarádek, co mají podobně staré děti se tím chlubí, jak děti krásně jí lžičkou a vidličkou, tak proto sem si připadala divně…Tak buď kecají nebo mají geniální děti.-))))Tak to jsi mě uklidnila:-))

• Citovat
  • Upravit
2673
27.10.11 11:08

Náš kluk se pořádně nenajedl ani skoro ve 3 letech,teď mu budou 4 a začal jíst příborem a drží ho pěkně.Myslím že každý dítě je jiný,a v 18.,měsících bych to neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.10.11 11:16

Mám dvoule´táka, vidlička OK, ale se lžičkou/lžící bojuje dodnes :mrgreen:
V 18m jsem stále krmila já a zvládal trochu tu vidličku…

Kámošky kecaj a honěj si trika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
27.10.11 11:31

tak u nas sice lzicky drzi jako lopatu oba, ale naji se v pohode, tak konecne neco v cem nejsou pozadu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
27.10.11 11:52

veselábaculko já ve Víťově roce a půl neměla nervy na to po každým jídle pucovat okolí stolu a vařit o půlovinu jídla navíc(protože většina b skončila všude možně jen ne v břiše, takže jsem ho ještě krmila. Samostatně jí až od 2 let, kdy jsem viděla, že to zvládá. Takže počkej a nestresuj se zbytečnostma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.10.11 11:58
veselabaculka píše:
No ty si z toho děláš srandu:-)))Mých asi 5 kamarádek, co mají podobně staré děti se tím chlubí, jak děti krásně jí lžičkou a vidličkou, tak proto sem si připadala divně…Tak buď kecají nebo mají geniální děti.-))))Tak to jsi mě uklidnila:-))

A viděla jsi ty jejich děti tou vidličkou jíst :lol: Nestresuj se, každé dítě je jiné a některé mámy se prostě jen rády chlubí :wink:

• Citovat
  • Upravit
260
27.10.11 12:56

Naše 19-ti měsíční to taky drží jak prase kost, lžička jakžtakž, že se třeba jogurtu nají, ale je to všude a vidlička jí moc nejde. Myslím, že je to ok, mají čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.10.11 13:00

takmalej drží lžičku i vidličku docela pěkně,ne v pěsti,nabírání lžičkou mu jde líp,než nabodávání vidličkou…
baculko,myslím,že v 18m se nemusíš tímto vůbec stresovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.10.11 13:06
veselabaculka píše:
Ahojky, tak mám další dotaz. Přijde mi, že naše slečna (18 měsíců)nezvládá praktické věci:-))Od pití z flašky s cumlem, nic jiného za flašku nechce, tak teď i držení lžičky a vidličky. Drží je dvouma prstama úplně nahoře…Takže se prakticky nenají. Občas se jí vidličkou podaří napíchnout a i tímto držením se strefí do pusy, ale lžičkou vůbec ne- tu musím držet pod jejím držením a dávám jí to pusy vlastně já. Zkoušíme jí držet příbory správně, ale to ani náhodou.....Přijde mi, že za všema zaostáváme:-)))Je tu někdo s tak srarým dítkem, že to nezvládá?????

Takhle přesně to držela Verunka taky, jen je to už nějaký pátek. Občas jsem jí nechala, občas jsem jí opravila, pokud se nechala (problém právě byl, že mermomocí chtěla sama). Pak najednou začla chytat lžičku správně, takže opakuj, opakuj do zblbnutí, nakonec to odkouká správně :wink: Jen si teď Veru plete vidličku se lžičkou, myslím tím, že ví, že když na vidličku nabodne, může jí cestou k puse otočit, ale lžičku ne, páč jídlo vypadne, žejo..no a tak se v tom někdy plácá a lžičku otáčí a vidličku zas úzkostlivě ne. Ale stejně, celou porci ještě dlouho nebude sama schopná sníst, ani to po ní nikdo nechce, hlavně, když se snaží, zbytek přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.10.11 13:16

Kdybys viděla ty děti tříletý co přijdou do školky a rodiče o nich v dotazníku tvrdí, že se zvládnou najíst lžicí sami :D:D Plno dětí se lžící nenají bez pomoci, vidlička je trochu lepší. Málokteré dítě umí ten příbor držet nějak smysluplně. Tak se neboj, ona na to přijde, zatím má dost času. Trénujte a ono se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.10.11 14:25
Klovasa píše:
Tak malému je skoro 16měsíců a stále ho krmím já :D Lžicčkou to nedává vubec…to sice hezky nabere,ale drží to jak prase kost,ale vzápetí čapne druhou rukou v místě co nabral a strčí si rukojet do pusy :DDD Vidličkou je to drobet lepsi,to napichne a snazi se trefit,obcas mu pomuzu,ze snim napichni a pres jeho ruku drzim svou a smeruji do pusy…ale jak rikam…spís ho krmím já :D Radsi by delal blbinky a sam by se vubec nenajedl :D

My máme 15,5m a stejně jako u vás =) až na tu vydličku, tu mu raději ani nedávám, bylo by to nebezpečné =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
28.10.11 20:29
Trolíci píše:
Klovasa píše:
Tak malému je skoro 16měsíců a stále ho krmím já :D Lžicčkou to nedává vubec…to sice hezky nabere,ale drží to jak prase kost,ale vzápetí čapne druhou rukou v místě co nabral a strčí si rukojet do pusy :DDD Vidličkou je to drobet lepsi,to napichne a snazi se trefit,obcas mu pomuzu,ze snim napichni a pres jeho ruku drzim svou a smeruji do pusy…ale jak rikam…spís ho krmím já :D Radsi by delal blbinky a sam by se vubec nenajedl :D
My máme 15,5m a stejně jako u vás =) až na tu vydličku, tu mu raději ani nedávám, bylo by to nebezpečné =)

My máme dětskou sadu s Františkem z kouzelné školky a je tam taková malá vidlička s kulatéma vidlicema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí