dTest opalovacích krémů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2950
11.7.12 19:18
@Kačenka 30 píše:
Nanáší se výborně, nastříkám a rozetřu. Oba moji kluci trpí na ekzém a tomu staršímu to zhoršoval i ten Deylong. Tu biodermu si nemůžu vynachválit. Taky je syn ředitelem vápenky. :)

A to myslím není dětský, že? Já jsem viděla skoro půllitrové balení tak jsem si říkala, že bych to koupila pro všechny. To je furt tahání několika opalováků, takhle bych vzala jeden a je to 8)

@Vera111 píše:
@Semisek já jsem to právě myslela na to miminko v kočárku. Čekám teď koncem července, tak řeším co a jak a moc se mi nelíbí varianta mazat novorozeně když je v kočárku

No to je blbý, no, naštěstí nad tímhle já moc uvažovat nemusím, ale asi je lepší namazat než by se spálilo. Většinou bývá ve stínu, jediné co by mohlo vykukovat jsou nožky, takže kdyby to hrozilo tak já osobně bych asi namazala :nevim: Zvlášť tady ty čerstvý miminka mají přece hodně citlivou kůžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
12.7.12 09:01
@Semisek píše:
No to je blbý, no, naštěstí nad tímhle já moc uvažovat nemusím, ale asi je lepší namazat než by se spálilo. Většinou bývá ve stínu, jediné co by mohlo vykukovat jsou nožky, takže kdyby to hrozilo tak já osobně bych asi namazala :nevim: Zvlášť tady ty čerstvý miminka mají přece hodně citlivou kůžičku.

Já jsem koupila Photoderm Kid sprej 50- Bioderma a mažu i devítiměsíčního syna a spokojenost. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3815
21.7.14 23:38

Zdravím, obnovuji tuto diskuzi, protože jsem nedávno shlédla video dTestu „A DOST!“ Dětské opalovací přípravky, kde propadly drahé krémy Avene a Daylong a naopak nejlepší byl nejlevnější Cien z Lidlu… No tak jsem se vydala do Lidlu, ale krémy byly vyprodané… Pak tedy do lékárny s tím, že koupím ten druhý nejlépe hodnocený LADIVAL a tu značku nikde neměli, ale když jsem se zmínila o dTestu, tak mě lékarnice odbyly, že ty krémy Daylong atd. jsou dobrý, že je chtěl dTest poškodit a že dostali od těch farm. firem dopisy, že ty krémy testovali špatně a že jsou vlastně v pořádku atd. No tak teď nevím, co si o tom myslet. Koupila jsem dceři minulý rok z DM Sundance 50 a teď taky a teď tu čtu, že měly asi před dvěma lety dobré hodnocení :-) Tak už nic shánět nebudu, ale jen mě zajímá názor, čemu věříte vy? Koupily byste si třeba drahý Avene nebo Daylong po shlédnutí tohoto videa? Pořád mi to vrtá hlavou :think:
Tady je to video:
 http://www.stream.cz/…vky-pro-deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
21.7.14 23:49

Já používám Daylong už léta a jsem max spokojená, mám holky obě atopičky. Letos jsem vyzkoušela Ladival a malinká se mi osypala, takže na dovolenou vezu zase Daylog. Ne teda kids, ale baby 30SPF. A pak normál 15SPF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 00:01

@wona dTestu už nevěřím delší dobu! Skoro na každé téma se po publikování strhává lavina stížností a pochybností, takže už se jím raději neřídím vůbec.
A dost! mi nakonec přijde serioznější, ale ze své podstaty bych se na něj taky úplně neodvolávala. :mrgreen:
U opalovacích krémů je to ale asi celkem fuk. Myslím, že je to zmíněné i v tom videu - lidé se stejně mažou málo. Na jedné přednášce jsem k tomu slyšela, že by se člověk za jeden den u moře, kde se opaluje, koupe, otírá,… měl namazat tolikrát, že vyplácá celé balení krému. :lol:
Já mám z lékárny Biodermu - hezky mi voní, ale je předražená. Kdybych ji nedostala k micelárce v akci, tak bych si asi nekoupila žádný. S krémy pro děti ale bohužel neporadím. Akorát že je třeba koukat na ochranu proti UVA i UVB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.7.14 00:05

@wona jsem lékárnice momentálně na MD. Ano Daylong byl bezvadný, když s ním začali, byl fakt bezkonkurenčně nejlepší co do ochrany i voděodolnosti. Ale časem jsem zjistila, že lidé se po něm sice opravdu nespálí (celodenní sluníčko na vodě, bez potřeby přemezávat a na rozdíl od odstatních připeklých byli lidé s daylongem spíš neopálení ;) ), ale že tak nějak víc trpí na takové ty sluneční dermatitidy. Svědivá vyrážka ze sluníčka. Taky jsem na to začala trpět, hlavně na dekoltu.. No a časem jsem při práci zjistila, že na to trpí i jiní lidé a že to mají po Daylongu. Přestala jsem Daylong používat a světe div se, sluneční exem se neobjevil.. Takže jejich tvrzení o jakési látce OMC, používané jako filtr a která poškozuje hormonální systém mi jen osvětlilo, čím to tedy asi možná je. Já sama Daylong už x let nedoporučuju, pokud se někdo přijde poradit. Ostatní výrobci tento OMC filtr přestávají používat. Četla jsem i ohrazení daylongu, že je to látka povolená a že splňují normy a blabla a reakci Dtestu, že ano, že nikdo netvrdil, že ne, ale že tato látka je prostě známá svými vedlejšími účinky a že i když je povolená, přesto před ní varují. Takže asi tolik. Celkem bych jim věřila.. Jen ta voděodolnost mi nesedí, daylong je hodně dobře voděodolný. Člověk to musí brát s rozumem, ne jako dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69130
22.7.14 00:06

Vyjadreni D-testu k tomu testu opalovaku:
http://www.dtest.cz/…ch-pripravku?…
Jinak ale tuto instituci beru (zvlast po minulem testu klokanek) s hooodne velkou rezervou.
Ladival krem mam moc rada, ale loni jsem ho chtela koupit v cervenci (stary dosel) a v lekarne na me koukali jako na magora, proc proboha kupuju opalovak v cervenci, kdyz je spravne je kupovat v dubnu :zed: Ze pry Ladival vyrobi zjara megadavku a ta kdyz se vyproda, novy zas az za rok. Nevim, co je na tom pravdy, ale loni jsem v peti lekarnach v cervenci Ladival nesehnala, tak jsem taky skoncila u detskeho opalovaku z DM a nemohu si stezovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
22.7.14 00:08

U nás v lékárně Dr. Max v Praze Ladival normálně mají, stejně tak mi ho před časem prodali v Příbrami v lékárně u Tesca.

Pokud jde o dopis od Daylongu, jasně že firma, která vyrábí superdrahý krémy, má peníze na píáristy, který jim sepíšou dopis pro lékárny…

Pro mě je spíš relevantní toto: ano, ty drahé krémy neobsahují nic nezákonného, ale pokud můžu mít krém, kde ty látky ovlivňující hormonální hladinu nejsou (a navíc stojí zlomek toho, co ty drahé), tak nebudu blbá a koupím si ty levnější a šetrnější. Což se samozřejmě výrobcům těch exkluzivních nelíbí.
 http://www.dtest.cz/…ch-pripravku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.7.14 00:10
@Litta píše:
S krémy pro děti ale bohužel neporadím. Akorát že je třeba koukat na ochranu proti UVA i UVB.

Není potřeba na to koukat, dnes povinně ze zákona MUSÍ mít každý ochranný krém UVA faktor alespoň na 1/3 hodnoty UVB ochrany. Takže stačí sledovat ten UVB faktor.. 20, 30, 50 atp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 00:11
@lekarnicka28 píše:
Není potřeba na to koukat, dnes povinně ze zákona MUSÍ mít každý ochranný krém UVA faktor alespoň na 1/3 hodnoty UVB ochrany. Takže stačí sledovat ten UVB faktor.. 20, 30, 50 atp

Díky, já se na to nikdy nezaměřila, jen jsem teď slepě přetlumočila drobnost, kterou jsem se tehdy dozvěděla. :oops: :mrgreen: Tak tím líp. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 00:16

@lekarnicka28 A když už Tě tu máme. Mámě v Sephoře vrazili opalovák, který má v sobě 15, 30 a 50 a nahoře je takové posuvné kolečko se snad 11 polohami. :mrgreen: Dá se tam u každého čísla dát buď víc, nebo o něco míň, asi se to tedy mezi sebou míchá. Že je to blbost? Nebo se to fakt může takhle kombinovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 00:18

@lekarnicka28 Taky je koukám na dTestu: http://www.dtest.cz/…screen/23334 - ale já nemám účet. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.7.14 00:37

@Litta jojo, ono je to nová povinnost od 2012 tuším..dřív to tak bylo, že si to člověk musel ohlídat a kolikrát to UVA ochranu nemělo třeba žádnou. Byl v tom celkem bordel, který evropská unie pro jednou celkem rozumě sjednotila ;)
Ta Sephora, slyším to prvně..ale přijde mi to takové pochybné..spíš ze skupiny tahačky na kačky. Já účet mám, testovali jen tu 50tku, jestli to dobře chápu a vyšla celkově dostatečně, faktor B 67%, A 39%, potenciálně rizikové látky 39%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.7.14 00:41

@lekarnicka28 Jé díky! Tak to je docela propadák. :mrgreen: Škoda že tam není i ta obyč Bioderma 30. Docela by mě zajímalo, jestli je teda lepší. :think: Měla jsem ji v Egyptě, mazala se víc než kdy, stejně se mi sloupaly kusy paží a kousek stehýnka. :mrgreen: Ale jinak nic, takže u mě velký úspěch a asi se prostě jen neumím mazat rovnoměrně. :dance: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.7.14 00:47

@Litta Já mám Biodermu ráda, obecně jako kosmetiku, věřím jí. Používám jí na děti. On se člověk musí mazat jednak dostatečně a slaná voda ten faktor smývá, takže po koupání přemazávat. A Egypt je na nás v sezoně hodně pichlavé sluníčko, nemělo by se celý den opalovat ani s 50tkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí