Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj kočenky,
nebyla jsem tu od štědrého dne a po dvou dnech dočítání jsem na konci
Taky jsem chtěla reagovat na milion věcí, ale těhu demence je nakažlivá, takže omlouvám se, že budu skákat jak kamzík!! ![]()
Silvestr: začátek hezký, byli jsme v Krkonoších(dám na rodinu fotky) ale pak se to moc nepovedlo…holt alkohol (ne ve mně) je sviňa..takže tak…
Kočárky: náš favorit je jasně peg perego, ale cenově nám to asi nevyjde, takže buď budeme mít štěstí a podaří se třeba aspoň část z něj z bazárku a zbytek dokoupíme, nebo zvolíme jiný kočár…taťkovi se líbí Chicco trio s3, ale nadávají na sporťák..ale zase je cenově líp (aspoň doprodej loňské kolekce)…
Výbavička: něco budeme mít po 6 měsíční sestřičce mojeho, něco málo koupila mamka a něco málo dokoupíme v březnu.
Chůvičky, monitory: monitor zatím shánět nebudu, kdybych chytla nějakou super schízu po porodu, tak se dokoupit dá kdykoliv. Jinak ani chůvičky jsem zatím řešit nechtěla, ale obul se do toho můj a vymyslel, že se koupí vysílačka, vypadá super, funkce a kvalita je mnohem lepší, cena je velmi přijatelná (asi jako lepší chůvičky) a dá se použít i později na cokoliv, na výlet, hory, místo mobilu do několika kilometrů. Máme zatím vyhlídnutý tento typ, ale třeba se to ještě pozmění:
http://www.ppelectronic.cz/…t5-par-cerne
Kyblík-vanička: u nás asi zkusíme kyblík (taky se mrknu v mmb nebo nějaký levnější v obchodě), pokud by s tím byl problém, budem koupat ve vaničce od sprcháče - schválně jsem trvala na hluboké vaničce, když se sprcháč kupoval ![]()
Odchod na MD už se pořešil, je to těch 8-6 týdnů před TP…no nevim, jsem taky na neschopence, tak ani neřeším, kdy půjdu..peněžně to vyjde na stejno..nevíte holky, co musím splnit, abych měla nárok vybrat si mezi 2,3 a 4 letou rodičovskou, která se nastupuje po ukončení MD?Je pravda, že ten, kdo měl hrubý příjem nižší 16 tis. tak si vybrat nemůže???
Nachcípaní jsme jinak s mojím oba…jenom pes je zdravý…nachládli jsme poslední den na horách, bo jsme hodinu čekali na rolbu se zavazadli a už to bylo..
Takže bylinky, lipákový čaj, paralen si beru,ale jen ráno a večer (nemám zatím teplotu) a přečetla jsem si, že je to jen na doporučení lékaře, ale snad ty dva denně můžu..no a kloktám slivovicí
Na rýmu můžu doporučit jen napařování, všechny kapky jsou „nedoporučované“ a dvakrát denně 15 minut napařování fakt zabírá.. ![]()
Ve středu mě čeká bumbání té mňamky půllitrové kvůli cukrovce a odběry..snad to dopadne dobře..nijak jsem se ve sladkém neomezovala
Břicho mi povyskočilo prej uplně znatelně za ten poslední týden, nabrala jsem 2 kg od poslední KO a v pase mám rovný metr…to se tu myslím taky řešilo ![]()
Jéééžiš..jsem se rozepsala…no ale ještě vám chci popřát hodně zdravíčka v novém roce a hlavně hoooodně štěstí!!!! jelikož na titaniku byli všichni zdraví a jak to s nima dopadlo!!
A samozřejmě ať nám ty poslední týdny utíkají a naši miláčkové nám pomáhají!!! ![]()
Nezahlédla jsem tu nikde Nicky…?Jak pokračuje rekonstrukce?Koupala jsi se teda na štěrý den v nové vaně?
My to nezvládli vůbec, takže na funkční sprchu stále čekám…no doufám, že to táta stihne do dubna…je toho ještě mraky a to ještě ani neřešíme pokoj pro malého…
už začínám schízovat..mám z toho náladu pod psa…nic, jdu popátrat po nějakém receptu na dobrý chlebík.dostali jsme pekárnu, tak ať se s ní naučím ![]()
Ahoj holky,
Majko,kamarádka má Chicco a je s ním moc spokojená,ted už jezdí ve sportáku a dobrý.Já mám taky Peg Perego ale ted jsem viděla chicco a tak je to hned druhá varianta…
Na Niky jsem myslela ráno,že tady dlouho nebyla.....
Jinak dnes je těhu cvíčo,tak nevím,jestli odhrabu auto a pojedu,rýma už je skoro pryč a já se těšila,že pojedu,ale v těch závějích nevím nevím…
tak jsem se vratila z vysledku. Zenska tam byla strasne neprijemna..hodila mne obalku s vysledkami, ja jsem se ji zeptala, jestli je teda mam nebo ne…tak nejdriv znicila me pohledem, pak rekla, ze to nevi, a ze to musim zjistit..a zabouchla dvere
tak zkoumala jsem papirek, je na nem vse odborne a hodnoty, ale dole je komentar: gestacni DM vyloucen. Tak jsem z toho usoudila, ze cukrovku nemam.
Jinak holky, je mi mizerne......celou dobu, co jsem byla venku (cca hodinu a neco malo) mne tvrdlo brisko…ted' uz doma lezim…a je mi proste divne…ted' uz nevim, bud' pokracuje v tvrdnuti anebo bobici se tam aktivne radi.....ach jo…bojim se, bojim, bojim
![]()
Jejda, tady je jakýchsi témat ![]()
Rosi, o tom těhotenském pásu jsem slyšela, že ti sice uleví, ale zase svaly zleniví, páč se nemusí snažit - takže ti pak prej víc ochabnou nebo co… Ale to jsem někde četla (nevím kde).
Majko, mám pocit, že kdo má hrubou mzdu pod nějakou částku (možná těch 16000???), tak si nemůže vybrat tu dvouletou rodičovskou, 3 a 4 roky jo a je to jenom na tobě…
Výborný je tento chlebík http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… a máme rádi i tady ten http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?….
Rosi - jen hezky odpočívej!! Bříško se zase uklidní, uvidíš. A mně výsledky taky neřekli, s tím papírem jsem šla ke svému Dr. a ten mi je zapsal do průkajdy.
Rosinko - odpočívej, kluci mají určo vážnou debatu, snad se neperou
, tfujtfuj at to tvrdnutí přestane, . Na cukrovku se bojím až půjdu, nevím mám špatného tucha. No uvidíme ještě na ni nejdu, tak na to prdím, už jsem si objednala nějaké věcičky z bazarku, ještě mi přijde pár foteček tak uvidíme, já už to nemohla vydržet
Teď jsem byla venku s naším hafanem a je to o h…, chodníky no žůžo super na rozbití h…, ještě že ten náš hafan je trpasličí a tolik neváží ![]()
Majko, paralen se může, prý se kvůli krvácení nedoporučuje acylpyrin. A do nosu se smí slaná voda - teda mořská
Byla jsem v lékárně, jak jsem chytla bacila, a stejně mám nakonec antibiotika. A kloktání slivovicí je dobrý nápad, ale já bych měla chutě ji spíš vypít ![]()
Krkonoše musely být super.. I když u nás to dneska taky vypadá spíš na hory ![]()
No vida, napařování, na to jsem si nevzpomněla - a hned jdu na to, mám dutiny zalehlé, tak ať z toho zas není nějaký zánět. Byla jsem venku, odhrabala tunu sněhu a chumelí dál… mokrý bílý svinstvo … vždycky si na Nohavicu vzpomenu.
Je to krásný takhle z okna, ale jenom než vezmu do ruky lopatu. ![]()
Kdybychom aspoň byli zdraví, tak se s Martínkem krásně vyřádíme, ale jsem nachcípaní oba, tak je to na nic. ![]()
Suviku , prosím, jak je to s tím Paralenem v těhotenství? Já mám zafixované, že by se spíš neměl, ale občas by se to hodilo… díky! ![]()
Holky, dik za podporu…je mi dneska fakt pod psa…jen doufam, ze to prejde…ani nemam dneska naladu surfovat na MMB…a planovat.....ach jo…
Evi, te cukrovky se neboj…ja jsem byla nejak v klidu…ikdybych ji mela, tak co…stejne po porodu prejde, a do porodu uz neni dlouho, tak bude mit clovek dietu, aspon se tak nebude cpat a bude stihlejsi…no ne? ![]()
Evi, jak pises o vlasech a kadernici…no…barvu nemam uz od zacatku tehu…a na strihu jsem byla jen jednou pred 2,5 mes…tak si predstav,co to je za zanedbanost.. ![]()
Tak já dnes volala své kadeřnici a nebere to,asi někde ještě prázdninuje......potřebuju jí jko sůl,moje odrosty už jsou teda obrovský ![]()
Nazdárek,
taky se hlásím do klubu „chcípáků“, jsme nemocní já i prcek, tomu to už asi končí, zato mě to dnes graduje, nemůžu dýchat a kašel mám už tři týdny, nic nepomáhá, hrůza
. V noci jsem už byla tak zoufalá, že jsem si kápla do nosu normální kapky, abych se vůbec vyspala… Jinak pro těhotné mi dali v lékárné Pinosol, který vůbec nefunguje a navíc strašně smrdí.
U nás sněží též celý den, dopoledne jsem šla s Fandisem na hodinku ven, protože jak byl nemocný, tak nemohl lítat, chudák, a asi mu to dost chybělo, protože nám včera běhal hodinu kolem stolu a nedal se zastavit, jen si pořád opakoval „utíkám okolo, kokolo“
. Tak jsme šli nejdřív bobovat a pak jsme asi půl hodiny hrabali sníh z chodníku a vjezdu. Před chvílí jsem vykoukla z okna, a vůbec není poznat, že tam někdo něco dělal, vypadá to u nás stejně jako u sousedů, kteří nehrabali vůbec. Takže zbytečná námaha! No alespoň se Fandík vyřádil a už dvě hodiny spí… ![]()
Ad nákupy, už jsem taky zabloudila do Nextu do slev, nicméně nevím, jestli můžu kupovat růžové kytičky nebo zase modré proužky
, tak jsem vzala jen nějaké neutrální dupačky a vlítnu tak až v dubnu nebo květnu pro letní výbavu! Na internetu jsem našla odkaz na www stránky, na kterých si můžete objednat z anglického katalogu a oni vám to dovezou, mají tam úžasné věci, úplně jiné, než tady, nicméně za libru si počítají 36,– Kč. Což je trochu více oproti aktuálnímu kursu (cca 28,– Kč), tak tím mě trochu zklamali… No uvidíme, jestli odolám.
Rosi , ten podpůrný pás má Nicky, dali jí ho na předpis, ale musela tuším jít za nějakým rehabilitačním pracovníkem, nevím přesně. Nicméně jestli ti to uleví, tak si ho pořiď, přes internet ho prodáš vždycky, takže to ve finále taková investice nebude
Nosit dvě mimča fakt není žádná sranda, i to jedno je pěkná makačka…
Já jdu příští týden na kontrolu, tak jsem dnes cvičně vlezla na váhu, a přibrala jsem za poslední měsíc 5 kilo
. Chybí mi pohyb, když musím s prckem kvůli té jeho nemoci sedět doma, naštěstí cukroví už došlo a zbytky jsem raději vyhodila. Ale pořád mám hlad, nechápu, kam se mi to jídlo v břiše vejde, když tam všude je mimino!!!
A jak tady šílíte z příprav, tak jste mě taky vyhecovaly, udělala jsem si seznam a zjistila jsem, že toho spoustu nemáme, hlavně jsem úplně zapomněla, že musíme vymalovat
. Původně jsem chtěla malovat podle toho, co se narodí, ale když si to nenecháme říct, tak to budě nějaká neutrální kombinace, jen nevím, kdo nám to udělá… Já bych to brala hned, ale už si netroufám dělat takové pohyby, posledně mě po mytí oken bolelo břicho dva dny, a manžel je k nepoužití, co se prací na domě týče. A tahat sem malíře kvůli 20 m2 se mi taky nechce, asi to padne na mého tátu…
Tak se mějte hezky, prcek se právě vzbudil, tak ho jdu obléc a znovu hrabat sníh, než tady zapadáme…
Titty a ostaní, Paralen se může. Naopak není vhodný Acylyprin a ani s Ibuprofenem bych to už teď v posledním trimestru (už skoro jsme co?
) moc nezkoušela. Mě včera bolela hlava, ale vydržela jsem, protože by mi ten Paralen stejně nepomohl. Zítra jdu na gyndu, protože se mi před týdnem udělala taková zduřeninka v podpaží, tak mám trochu obavy co to je. Snad to bude souviset s těma prsama, že se připravují na kojení, jsem ale nervoň a moc doufám, že to nic nebude…
Angu dík za návod na vkládání fotek. Už mě jednou instruoval Tygřík, ale nešlo mi to. Tak třeba se to už naučím
. Ale teď se mi nechce
.
Mě cukrovka taky ještě čeká, blé ![]()
Tak cvičit nejedu,sype se to a sype,tak nebudu riskovat a pak za tmy domů,raději budu v teple doma ![]()