Poradna duly
Jana Čurdová
Tak úspěšně dočítám dál.
Rosinko , to je zas názor, že věci z druhé ruky se na mimčo nemají kupovat… pěkná blbost. Se nedivím, že ses s kamarádkou rafla. Mimibazar je určitě v pohodě. Je dobré se podívat na hodnocení, jaké daly ostatní nakupující. Vyloženě podvodníci už se tam moc nevyskytují (aspoň jsem už dlouho nezaregistrovala), tak jenom ta kvalita - a to se z fotky většinou dá poznat.
Ještě hodím odkaz na svůj oblíbený sekáč:
www.brumla.cz
Vždy v pondělí a ve čtvrtek v 8 ráno mají nové zboží, já tam nakupuju moc ráda.
Jo a pro dvojčátka se myslím ta vel. 50 bude taky hodit.
Velikosti - jak psala Martinka, akorát ty větší už záleží na tom, jak rychle dítko roste. Martínek má velikost tak o půl roku až o rok menší, je to drobek. ![]()
Rifličky - nějaké na parádu, až půjdete mimčo předvést příbuzným nebo do práce, proč ne. Ale jinak jsou overálky, dupačky a bodyčka určitě pohodlnější, hlavně že nejsou do pasu, jsou volnější a z příjemnějšího materiálu.
Mně se u těch nejmenších velikostí osvědčilo zavinovací body. Nemusí se tahat přes hlavičku, což jsem v prvních dnech (možná i týdnech) opravdu ocenila, než jsem se s mrňouskem naučila manipulovat. ![]()
Jdu zase na chvíli padnout, tak zas asi večer něco dopíšu. ![]()
Tak nevím, jestli jsem to všechno udržela ![]()
Rosi, máš pravdu, že ty dvojčecí kočárky jsou kraksny - ale zase sporťák už tak mohutně nevypadá… A ber to tak, že bys taky mohla mít trojčata ![]()
Já jsem byla rozhodnutá vel. 50 nekupovat, když to všude píšou, ale jak Stanuska píše ty rozměry dětí a že jí v tom plavaly… Já jsem měla 48 cm a 3,1 kg a manžel 49 cm a 2,95 kg, tak jestli se to dědí… No, hlavně aby to nešlo ob generaci, můj taťka měl prý 4kg
Tak asi teda něco málo pořídím - pro klid duše, přikoupit se dá vždycky a drahý má dobrý vkus ![]()
Stejně s těma velikostma je to sranda, když měl kolega před rokem mimčo, tak jsem byla zrovna C&A a neodolala jsem těm bodýčkám po 65,–. Hleděla jsem na ty velikosti a u 56 jsem si řekla, že tak malý rozhodně nikdo není a koupila asi 86, což mi přišlo jako takové „standardní miminko“
Asi jsme vždycky navštěvovali miminka už větší nebo co…
S kosmetikou to asi nehodlám přehnat, já se taky ničím nepatlám… Asi koupím normálně zásyp, olejík na miminko už mám a mělo by to být i snad na opruzeniny a tak a pak ještě nějaký do koupele - je to odsud http://www.saloos.cz/sortiment.php?…, měly by to být bio olejíčky, přírodní a tak
Jo a asi ještě nějaký šampón a zaujal mě od té stejné firmy olejík na masáž bříška - ale to už je tak jakože navíc. Jo, a chci teploměr do ucha, už dlouho - i pro nás…
S lahvičkama fakt nevím, hodlám kojit, i když stát se může cokoli… No, kdyžtak asi dokoupím posléze.
Jestli můžu poradit, nehledejte už hlavně jiné seznámky s výbavičkou, já jsem tohle řešila před cca týdnem a skončila v těžké depce, protože v každém se píše něco jiného. Stačilo mi u bodýček - někde je 6-8 ks, někde 4 a jenom s dlouhým rukávem, protože mimča špatně udržují teplotu, jinde 4 s krátkým a 4 s dlouhým… Někdopíše velikost 50 třeba 2-4 ks, někdo že nejmenší 56 a i tak jenom třeba 2 ks a zbytek 62… Takže jsem z toho měla po chvíli hlavu 3× takovou a nedozvěděla se stejnak nic ![]()
Angua, torjcatka jsem fakt mit nemohla
u IVF se ted' dava max 2 vajicka
to ostatne si nedokazu stejne ani predstavit. Ale muzu vam poslat odkaz, jak by to mohlo vypadat
i u vetsiho poctu
aha, tak ten odkaz se neotevira spravne.....no na te strance, kdo ma zajem podivejte se na galerie dvojcat a trojcat a jsou tam i sestircata. To je fakt inspirace!
![]()
Kosmetika-myslím,čím méně tím lépe,ale když už tak dobrá je Seba med řada pro kojence,já jsem ani nemastila a ani nezasypávala,na řiťku jsem dávala buď rybilku a nebo Bepanthen.
Dobře se mi osvědčila i modrá indulona.
s velikostma-Rosinko-jj,jsou i velikosti menší než 50,třeba v Mothercaru mají řady new born baby a ty jsou úplně pidi.Ale je fakt,že mimča rychle rostou,jak rychle jsem ani nestačila zaznamenat,takže tušim 56 stačí,určitě to z mimča nespadne.
![]()
Rosi, ledaže by se třeba vajíčka rozdělily a ty měla třeba 1× dvojvaječné + jedno separé…? To by nešlo?
Jinak já nevěděla, že jsi po IVF a že dávají jen 2 vajíčka, to už vůbec ne… ![]()
Ty šesterčata jsou teda brutální
A to už 2 holčičky měli, tak to je mazec ![]()
S tím zasypáváním - mamka mi říkala, že klukům se zasypává pytlík
, jinak bych asi taky nekupovala…
Jo Rosinko,nám zavedli jedno a taky jsem čekala,jestli se nerozdělilo,to se stává…takže klidně jsi mohla mít trojčátka ![]()
Angua, clovece, to vis, ze se jedno anebo i oba dva vajicka se mohla rozdelit
me to ani nenapadalo…ale prave Eva, jak k nam nedavno prisla ma takovou cestou dvojcatka…davali ji jen jedno vajicko.
ufff ja jsem se normalne orosila ![]()
Ahojda, tak vy zase jedete.
Přidám ze svýho lékárnickýho soudku ![]()
Tj. o kosmetice. Dítě sice taky bude první, ale přesně jak píše Stanuška, není toho zezačátku moc potřeba a hlavně nevíte co bude miminu vyhovovat. Z mé zkušenosti v lékárně: koupit akorát líh na pupík (60%), nějaký olejíček nejlépe olivový nebo slunečnicový (navažovaný), po ruce je dobrý mít i sterilní čtverečky velikosti 5 cm (na pupík popř. na očička kdyby zlobily), Bepathen (hodí se jak na zadek tak na bolavý bradavky). Tygřík nebo kdo napsal správně, že v porodce dostanem vzorky od různých firem, takže nejlepší je ozkoušet a pak kdyžtak koupit. Mýdlo ani šampón mimi nepotřebuje (zezačátku). Kdo chce může koupit i rychloběžku na měření teploty.
Rosi kočárky vypadají dobře ![]()
Výbavičku taky radši asi nebudu moc řešit. Zavinovací body se mi zdají být suprový!!!
Už tak dost řeším ten kočár, už jsem úplně zmatená a nevím, co z toho bude ![]()
Jinak já taky dostala od svý mamky celou
u dětský kosmetiky - nějak jsem jí nestihla říct, že to kupovat nebudu a pokud pak jo, tak spíš něco z lékárny - dostala jsem Oriflame
. Ale radost jsem jí nekazila a projevila nadšení
. Třeba se to pak časem bude hodit
.
Suviku, a jak vypada zavinovaci body? to jsem jeste nevidela…
Suviku, a jak vypada zavinovaci body? to jsem jeste nevidela…
Rosi, to jsem ti nechtěla způsobit nějakou újmu z úleku ![]()
Mám taky dva úlovky z Mimibazaru, snad jsem to objednala správně, jsem paní radši napsala, že jsem začátečník
Tak se jdu pochlubit…
vel. 50
http://img.mimibazar.cz/…17325408.jpg
a vel. 56
Rosi neumím vkládat obrázky tak hážu např. google odkaz:
http://www.antony.mimishop.cz/aktualita.php?…
Nemusí se to přetahovat přes hlavičku, prostě dítě zavineš a na bříšku zapneš na cvočky nebo jsou i vázací ![]()