Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, tak to mám taky, akorát teda s patentkama na břiše a je to overal - nebo dupačky??? Jaký je v tom vlastně rozdíl? Dupačky jsou na šráky a overal s rukávama? Kdo se v tom má vyznat ![]()
Jinak vkládání obrázků je prosté
Jestli máš Internet Explorer, klikneš si na obrázek, který tu chceš vložit pravým tlačítkem, vybereš Vlastnosti a z okna, které ti vyskočí zkopíruješ to, co je napsané vedle Adresa (URL). Bude to http:// a nějaká prostě adresa.
Jinak třeba v Mozille nebo v Opeře klikneš pravým a je tam přímo možnost Kopírovat adresu obrázku, v Google Chrome je Kopírovat adresu URL obrázku.
Jak budeš psát odpověď, klikneš na tlačítko Img, dáš vložit (vloží se ta zkopírovaná adresa obrázku) a znovu klikneš na tlačítko Img. Text bude pak vypadat třeba takto [img]http://www.mimishop.cz/antony/images/foto295148.jpg[/img] (akorát to teda nebude zeleně, že jo…
) a v příspěvku se to potom zobrazí jako obrázek ![]()
presne tak Angua, dupacky jsou jen na ramena a overal je s rukavem ![]()
S kosmetikou,přesně ,jak píše Suvik,líh a olejíček(já měla olivový),rybilka a Bepanthen a modrá indulona na syna,staršně se loupal po těle ata mu to nádherně vyhladila.Já jsem ani davidovi kouličky nazasypávala,chce to všechno nejprve opatrně vyzkoušet.
Rosinko-tušim,že je to 6 až 8 týdnů před TP.Ale už staršně dlouho nepracuju,tak nevim zodpovědně. ![]()
Je to tak, 6-8 týdnů před TP, čili 32. - 34. týden, záleží na tobě. Já jsem zvažovala, jestli tak či tak a PC u doktora mi vypočetl nástup 17.2., což je 8 týdnů před porodem a usoudila jsem, že se tomu nebudu bránit
Já mám ty výdělky takové, že 14 dní mě určitě nevytrhne
a vzhledem k tomu, že je to posledních 8 týdnů klidu, které si tak na 10-15 let můžu užít, jdu do toho směle ![]()
az tak pozde, tak ja se toho ani mozna nedockam, v 34.tt uz bych urcite mohla v klidu rodit ![]()
No jo, to je fakt… Ale zase by se to možná po konzultaci s doktorem dalo nějak zohlednit - dvojčata se prostě rodí dřív, tak že by ti to dr. napsal(a)… Ale to nevím, jestli jde - ale za zeptání nic nedáš, ne? ![]()
V každém případě na svých 37 týdnů mateřské budeš mít nárok, i kdybys odešla do porodnice přímo z kanclu (v případě, že bys teda rodila dřív jak těch 6 týdnů před termínem) - akorát si je vybereš všechny až po porodu.
Když v práci „přesluhuješ“ a jdeš na mateřskou až třeba 2 týdny před TP, tak se ti ta doba o to krátí. Ale jsou lidi, kterým se to finančně bohatě vyplatí (já k nim teda rozhodně nepatřím
)
Angua, ja uz mesic a pul domA na neschopence…takze do prace uz nechodim, ani si to nedokazu predstavit, ze bych jeste chodila…a jak jsem se branila te neschopence ze zacatku…ale dr. vi, co dela ![]()
No jo, vlastně jsi psala, že tě obouvá manžel a jsi na rizikovém, tak nevím, jak mě napadlo, že chodíš do práce… Já to říkám furt, že 70 % mých mozkových buněk dostal mrňous
- snad mi časem dorostou zpátky ![]()
Kočárek - ještě je možnost koupit nejdřív hluboký, pak ho prodat (případně někde uskladnit, pokud chcete na druhé dítko a pokud je kde skladovat) a pak koupit jen sporťák. Někdy to může zjednodušit rozhodování. ![]()
A červený kočárek mám na kluka a ani mi to nepřijde. Růžovou bych nebrala, ale červená je v pohodě.
Mám francouzský Red Castle Sport, ale ten náš typ už ani nevyrábí a mám proti němu některé výhrady, takže bych ho až tak úplně nedoporučovala (hlavně sporťák nejde úplně do lehu a nedají se zvedat nohy - docela blbý, když mi v tom Martínek téměř denně spí
). Ale zato má obrovský kola, jako mají ty vozíky za kolo a dobře se s tím jezdí v závějích. ![]()
A je dost neskladný do auta, nedá se s ním moc dobře jezdit na eskalátorech… no ale to u nás na vsi nevadí a do města máme golfky. ![]()
Ještě k tématu blbé poznámky okolí - jak jste psaly, byly, jsou a budou, nejlepší je se proti tomu obrnit a pouštět je druhým uchem ven. Protože ono to hned tak nepřestane… těhotenství, denodenní dotazy měsíc před termínem: „Tak co, pořád nic?“ (obzvláště fajn, když pak přenášíte…) a pak to pokračuje: „A on se ještě nepřetáčí/ nesedí / nechodí / nemluví / ještě nosí plíny......?“ Případně: „A ty ještě pořád kojíš?“ Nebo: „A jak to, že už nekojíš?“
Prostě jsme snadné terče všech radilů a chytrolínů, protože těhotenství, porodům a výchově dětí každý strááášně rozumí!
![]()
Stani , Next je moje nejoblíbenější značka dětského oblečení, ale nové si (ehm, tedy Marťovi
) dopřávám jen občas, jinak sekáčové, ty ceny jsou dost hrozný.
Anguo , zas abys to pak znovu nemusela všechno prát, já povléct dneska postýlku, tak je do dubna zaprášená. A věcičky taky budu prát a žehlit někdy koncem března. Tašku do porodnice jsem balila asi dva týdny před termínem, ale je fakt, že to může přijít dřív.
Lucinko , podle mě oblečky do vel. 68 zatím úplně stačí. Hlavně takové ty sezónní, na hodně teplé a hodně studené počasí by ses nemusela trefit.
Rosi , tak to jo, to je lepší mít pokojíček takhle připravený. A jak jsi psala, že už byste se do ložnice nemuseli vejít, to je taky silný argument.
Já reaguju postupně, jak dočítám, takže lehce se zpožděním. ![]()
S „likvidací“ čistých oblečků tě nechci děsit, u nás to občas bylo, protože Marťas dost ublinkával a pak vždycky přišlo období protékání plínek… ale v případě nouze není problém vzít větší velikost, než doschne další várka z pračky. A taky člověk brzy přestane mimčo převlékat po každém ublinknutí. ![]()
Dvojčecí kočárek - nenarazila jsi už na novozélandský Phil&Teds? Já od nich možná budu mít sourozenecký kočárek, kamarádka si ho nemůže vynachválit, tak jestli nemají i něco pěkného a šikovného pro dvojčata.
Separačky někdo používá i do jednorázovek, když je jenom bobek, vyhodí se a plínka se ještě může nechat. Já to níkdy nezkoušela.
Kosmetika - souhlasím, že čím míň, tím líp, aspoň ze začátku. Po narození mají mimča ještě prodyšnou pokožku a všechna ta chemie se jim dostává do tělíčka. Podle mého názoru naprosto stačí čistá voda, pokud se po ní vysušuje pokožka, tak nějaký olejíček a Rybilka nebo Bepanthen na zadeček. To je takový základ, pak se dá dokupovat - i po internetu. Pak ještě líh na pupík, ale ten až blíž před porodem, má celkem krátkou expiraci a já ho pak ještě na něco využila, možná na jizvičku po očkování? Jé, ta paměť… a bude hůř.
![]()