Poradna duly
Jana Čurdová
Rosi - ano spousta lidí ti bude říkat, že to a to je nezdraví a já nevím co. Nechápu co je nezdraví na tom, že ohřeješ vodu v MW. Jinak ohřívačka lahví mi opravdu přijde zbytečná. Můžeš zkusit i termosku či když si necháš v hrnci opravdu málo vody, tak máš mlíčko ohřátý do 2 min, což nejrychlejší ohřívačky snad ohřívají do 2,5 min. Zkrátka dělej si to jak uznáš za nejlepší - každý si musí přijít na to své.
Já už se dnes zase těším do postele. Za půl hodky budou ale holky papat, tak musím ještě počkat. ![]()
Jo a co se týče personálu na Bulovce - tak koukám, že síla. Já v Motole byla celkem spokojená. Jediné co nás jedovalo byly některé sestry na šestinedělí, ale měla jsem tak supr spolumaminu na pokoji, že jsme z toho měli úžasnou bžundu a za chvíli protivné sestry na háku. Ty z nás pak nechápali. Jediné co mi tam vadilo, že tam strašně přetápěli. Bylo tam děsný horko a okno jsme kvůli mimčům nemohli otevřít- no děs běs.
Rosinko a Ibrisam - oba klučíci i obě holčiny - všichni jsou tak nádherní!! A Rosi, co popisuješ ten porod, tak to je hotový horor! Já jsem taky hrozný posera na bolest a jak se znám, budu jim tam kvílet jak postřelený hroch… Pravda je, že si asi člověk musí opakovat, že to jednou skončí a to mu snad dodá sílu to vydržet.
Jinak včera mě chytly večer asi na půl hodiny takový bolesti, že jsem si říkala, jestli už náhodou nepojedeme, ale naštěstí to po půl hodince přešlo. Přeci jen mám ještě 20 dní do termínu čas… ![]()
Dobré ránko,
tak hlásím,že jsme ještě 2v1,ale prý už ne moc dlouho!
Paní Dr. mě včera poslala hned na monitor(na který mě chtěla poslat až příští týden) a tam na mě koukali jako jestli fakt na monitor,zda si to nepletu s kardiem
Pak když jsme jim řekla TP,tak už jim to bylo jasný!Když mě tam Dr. posílala,tak jsem si vzpomněla,jak jste tu psali,že je dobré dát si něco sladkého před tím…Ale byla jsem tak vyplašená z toho všeho,že jsem si nic ani nekoupila.Nejdřív se malá mlela tolik,že jsme snad čtvrt hodiny hledali polohu,ve které by byla klidná,tak pak nakonec se umoudřila a už to bylo OK ![]()
Dr. mi řekla,že mám přijít příští týden na kontrolu,teda když neporodím
(strašně mě tím uklidnila
).Ani mi pořádně neřekla co to je,prý je to asi nejspíš to,že už ze mě malá chce ven(takže mám počítat tak ještě týden) a nebo ze stresu z porodu.Ale já vestresu teda zatím jako nejsem,tak nevím no…
Ale hlavně že mi to dopadlo tak dobře… ![]()
Jééé asi vás to nezajímá,ale já prostě neodolala ![]()
OMLUVUJU SE
![]()
Ahojky,
Zuzi, zajímá
Tak to je fajn, že je všecko OK. S tím rozením uvidíš, třeba to nakonec tak honem nebude…
Mně se dneska zdálo, že jsem porodila a kojila jsem. Ale ne jenom prcka, i naše psy!
![]()
Teď jsem mlsala Nutellu a to jsou vlny… Tak jestli vydrží do čtvrtka, tak před monitorem sázím na jistotu
Taky jsem zjistila, že našeho mrňouse vytáčí šicí stroj. Je to sranda, rockový koncert mu neva a u šití se bouří
No, má to blbé, už mu ten kapsář došiju, bude to muset nějak přežít…
Angu,tak sny o tom že jsem porodila,atd…už mám delší dobu…
Ale že jsem kojila psy,tak to fááákt nee
![]()
Ale zajímavé bylo,že když jsme ještě nevědeli co to bude,tak se mi vždy zdálo,že už mám miminko u sebe,ale nikdy jsem se z toho snu nedozvěděla jestli holčičku nebo chlapečka…To až když jsme to věděli…
Drahý se mě pořád ptal,zda už jsem zjistila co to bude a ono furt nic…
Jednu dobu mi z toho snění i hrabalo-pořád jsem se budila zda máme všechny plínky,věcičky,atd…A to jsem si říkala,že jsem teprve v 6-7měsíci..Co budu dělat až budu v 9měsíci…to se uplně zblázním
Ale naštěstí je to v pohodě,je to dokonce lepší než předtím ![]()
Jo a naše berina bude mít určitě ráda čokoládu…na té jsem totiž tak závislá poseldní dobou…Tolik čokolády co jsem snědla teď, jsem nesnědla za celý svůj život..Tak buď ji bude milovat a nebo ji bude tak znechucená,že ji nebude mít ráda
Čokoládové období jsem taky měla, naštěstí ne moc dlouho… Taky kečupové, to bylo delší
Jestli bude Samík po taťkovi, tak to bude čoko maniak
![]()
U nás je dneska tak náááádherně… A teplo… Dala jsem prádlo ven, tak snad se to nepokazí
![]()
Ahojík holky..........
Zuzulendo..na monitor až ted???Já chodím od 36.týdne…
a taky mi říkal KO za týden pokud nepraskne voda nebo neporodím…neboj,poučit tě nějak musí ![]()
Sice hlavička naléhá ale stále tak nějak zavřeno
tak s tím ještě nepočítám ![]()
Jinak od rána u nás leje a leje ![]()
Ahojky v sobotu ![]()
Mě se včera zase zdálo, že jsem rodila krávu. Byla u nás doma v obýváku a já pořád čekala, kdy to tele vyleze. Pak jsem musela provést císařský řez
, prostě jsem krávu otevřela a tele vylezlo. Pak jsem zjistila, že to není živá kráva, ale hrací deka z Dráčka, taková ta kráva, jak se to dásvázat do polštáře, jestli znáte.
No už mi taky hrabe
.
Včera jsem si psala porodní plán. Vezmu ho s sebou, ale myslím, že nakonec budu fakt ráda, že budu ráda. A to mi dnes psala známá z porodky, že mají volno, jestli prý nechci přijít porodit
. Odepsala jsem, že i jo, protože jdu dnes na povinnou návštěvu a tohle by nebyla špatná omluva (no to je humor co…
). Uvidíme, kdo se bude smát naposled (já to asi nebudu
)
Suvi porodní plán???
![]()
Já nevím co bych tam napsala! ![]()
Asi jen to,aby to bylo rychlý a bezbolestný… ![]()
to asi nebude ono,viď?! ![]()
Zuzu nic zvláštního… ![]()
V podstatě věci, které bývají samozřejmé. A taky, aby mi říkali co se mnou budou dělat a proč.
Některý porodní asistentky jsou i raději, protože ví, co ta která rodička asi tak chce. Že třeba jednou dali mamince děťátko na bříško hned po vytažení a oni (tatínek hlavně) se začli rozčilovat, proč jim ho nejdřív neomyjí (jenže jak to má ta PA vědět že?)
Suvik krávu??????????
![]()
no tak to prcek bude brnkačka ![]()
a porodní úlán já nemám a nebudu mít
Angu, Suviku
tak rodite zverinec
Pobavily jste me.
Ted' jak uz jsem druhou noc doma s klukami,tak fakt uz ten horror porodu se mi zda tak daleko, a clovek kdyz se diva na svoje drobecky, tak prichazi k zaveru, ze to za to stoji, takze se nebojte, na to spatne se opravdu rychle zapomina, a porod je vec, ktere se neda vyhnout a myslite jen na to, ze se to driv nebo pozdeji skonci a budete mit prcky v naruci ![]()
Ibri, tak asi fakt na ten ohrivac vyprdnu. A sterilizujes jak?
Jeste mam dotaz pro klucici maminky. Ja mam takovy problem, kluci mi procurali celou svoji vybavicku od ctvrtka odpoledne do dnesniho rana
,jak mile je chci prebalit, sundam plinku a zacnu otirat ubrouskem, tak spusti curani
no a u kluku, vite jak to je…do vsech smeru…takze je pocurany od hlavy az po paty a ja take a okolni predmety take......nevite, jak tomu zabranit? ![]()
Suviku, jsem zvedava, jak by fungoval porodni plan na Bulovce
jestli by to tam pomohlo k tomu, aby se chovali k cloveku slusne.......mne ani nerikali, co se mnou delaji, na vsechno jsem se ptala, co je za lek v te kapacce, co mne pichaji za injekce, a tvarili se u toho otravene, ze co to babu zajima… ![]()
Rosi nám na kurzu říkali, že jak kluka vysvlíknu, tak na něj rozložit látkovou plínku jako poslední záchranu právě před počůráním… Náš synoveček si takhle počůral i obliček
![]()