Poradna duly
Jana Čurdová
Jdu spát, ten blbý časový posun mě okrade o hodinu spánku, sice zítra vstává s prckem manžel, ale stejně mi ta hodina bude chybět. Dobrou noc a pokud možno žádné bláznivé sny o rození.
Angu, ja ctu vsechno mozne, protoze citim se (citila jsem se) uplne stejne jako ty, nikdy v zivote jsem neprebalovala dite, ani tak male jsem nebrala do naruce…co s tim pocit jsem take nevedela, takze hltala jsem vsechno, co mi padlo do ruky. A take jsem na jednu stranu rada, ze na te Bulovce jsem byla ne 3 dni, jak je normalne po porodu, ale tech 10, fakt jsem se tam hodne veci naucila, jsou tam fakt moc hodne sestricky na sestinedeli, ja uz jsem tam chodila jak domu, a vzdy se vsem pomohly a vysvetlily, ve dne a v noci. A opravdu trva jen nekolik dni, a budes profik v takovych vecich jako prebalovani, oblekani, krmeni. Koupani zatim se bojim, ale asi to take prijde, prece nebudu mit cuniky ![]()
Gabu, dyť jo
To je třeba jedna z věcí, které taky nevím, jestli v porodnici počítají, že už něco vím (dyť jsem ženská, proboha) nebo jestli počítají s čistým, nepopsaným listem
Tak, jak když jdeš dělat řidičák a ptají se tě, jestli už jsi někdy řídila auto
Taky bys řekla - kde a jak, proboha, ale přesto se počítá s tím, že už o tom malinko víš ![]()
Když já mám vždycky radost, když se ponořím do nějakého problému a pak o tom moc vím - i když je fakt, že jsou to většinou technické problémy na PC a miminko je trošku jiný případ
![]()
U nás taky jede fotbal
Fakt jsem na ně zvědavá, před každým zápasem a turnajem je děsně vychvalujou, favorizujou, oni to pak projedou a všichni se tomu strašně diví
Ale drahý to nerad slyší, když to říkám
![]()
No jo, zítra se posunuje čas… Zatím je mi to naštěstí fuk
![]()
Rosi, to jsem se právě chtěla zeptat, jestli už jste testovali kyblík a co prcci na to
Takže ještě ne?
Jinak ještě k mojí „profesionální deformaci“ - ona to není ani tak deformace, jako vlastnost, trpím od dětství přehnanou zvídavostí
- argument „to se naučíš až ve škole“ pro mě žádný argument nikdy nebyl, naši ze mě byli na mrtvici, jak jsem chtěla furt všecko vědět
![]()
Jestli bude Samík (a koneckonců i případné další dítě/děti) po mně, tak si užijem
Zatím mám předsevzetí, že mu/jim vysvětlím všecko, co budou chtít vědět a nikdy je neodbudu, protože vím, jak mě to žralo, když jsem něco chtěla vědět a nikdo mi to nechtěl říct, abych se pak za 2 roky ve škole náááhodou nenudila
![]()
No na Bulovce bylo tak, ze se myslelo, ze ikdyz rodis poprve, ale aspon nejake mimco clovek v rukou mel a umi prebalit. Byla tam jedna mamina, co propousteli 3.den po porodu, a ta byla v takovem soku, ze jim zoufale rikala, ze nevi, co s tim ditetem doma bude delat…tak se z ni delali srandu…a pak rikali, ze by zakazali rodit po 30
mne to bylo fuk, co si o me mysli, chodila jsem otravovat, nejdriv se me snazili odbyt, a pak jek pochopili, ze se proste chci naucit, jak se postarat o sve ddeti co nejlip, tak uz pak byli vstricne a hodne. Musis kdyz tak otravovat a ptat se na vsechno, co nevis/neumis.
Kyblik zatim nebyl
vykoupali jsme jednou ve vanicce ( a to mamka, my jsme se divali a delali pomocnou silu)
ale asi zitra jdeme na to…
Koukala jsem na rodinu, Ibri uz byla na 1.prochajde!!!!!!!!
a to jste sli kolikaty den po navratu domu? my premyslime, ze by zitra, pokud by bylo hezke..aspon jak je jeste manzel doma, tak vyzkousime, jak se vyhrabat s tim kocarem z baraku. Ibri, a ty jsi to zvladla sama?a jake to bylo?dlouho jste byli venku?A holciciky jsou fakt kouzelne ![]()
Holky, můj aktuální pupík 37 tt.
Doufejme že víc už neporoste, připadám si jako nafouklý balon! ![]()
Navíc teda v obličeji jsem nějaká divná.
![]()
http://rodina.cz/…xxttxxxu.jpg
Fotečky dvojčecích kluků aholek, jsou úplně senzační!!!
Ibri, teda ty s tím kočárem vypádaš taky hubeně! Jak to děláte holky?
Už se těším až taky vyjedeme na prochajdu!
Angu - neboooooooooj se vlka nic! Ani Samíka!
Však to zvládneš! Třeba u nás v porodnici, ukazují sestry každou maličkost jak dělat, a rady ti to ukážou znovu když to nepochopíš. Více rodiček se ptají jestli potřebují pomoc, a když řeknou že ano tak pomáhají i jim! Bez problémů! Bude to ok! ![]()
Jak vidíte zase nemůžu spát. Jdu čučet na Vetřelce, vskříšení! ![]()
Ody, mamko, neblazni, vzdyt' ti ten pupik ohrome slusi
a mne se teda nezda nejak obrovitansky, podle me uz se zastavil v rustu.
my chceme zkusit dneska prochajdu, doufam,ze nam pocasi bude prat ![]()
Maminky, kdo mel nastrih u porodu, ona ta jizva kdyz se hoji muze svedet?ja od vcerejska nejak pozoruju nejake neprijemne svedeni na „podvozku“
a trochu mi palilo i pri curani(nebo je to jen po tom cevkovani?), no teda doufam, ze se mi tam nevznikla nejaka infekce.....porad menim vlozky…lestim to tam pod vodou xkrat denne, tak uz nevim, co to je…
fakt by mne ted na kozu nechtelo…a navic na Bulovku…pry cokoliv se bude dit se spodkem nebo prsama behem sestinedeli, tak se chodi do porodnici…nebo jestli nevite, co se da na to davat, aby se hojilo lip.....
Ahojda holky, tak jsem se po včerejší oslavě probrala, šla jsem spát o půlnoci, a dneska doufám, že bude klidnější režim, včera toho na mě bylo moc..Manžel to včera přepísk a je mu strááášně špatně a já strouhám mrkvičku, patří mu to
Včera jsem mu řikala, už se kroť bude ti špatně, tak to ne… no radši jsem šla spát a takhle to dopadlo
![]()
Ibri na fotečky jsem koukala, holčičky jsou v tý růžový tak sladký
a Kubík jak velký bráška nemá chybu, máte doma veselo ![]()
Já už se taky těším na první vyjíždku s kočárkem atd. ![]()
Angu, já mám stejné obavy jako ty, ale myslím si, že nám to naskočí automaticky+co nám poradí a naučí v porodnici, já jsem sice mimi přebalovala, ale už je to tááák dlouho… ale nekoupala jsem a toho se asi bojím nejvíc, abych tomu drobečkovi malýmu neublížila, ale paradoxně se na to těším ![]()
Ody co blázníš, náhodou ti to sluší a pupík máš větší, to jo, ale jen víc dopředu ![]()
Já musím říct, že už mi je konečně ťuk ťuk lépe a doufám, že se to během dne nevrátí, mě hlavně děsily ty bolesti, už na to nejsem zvyklá ![]()
Rosi tak já taky nepokrytě zááávidím, já se do svých kalhot taky jen tak po porodu nadostanu, ty kila ze mě sami jen tak neodpadnou, hlavně je jich fakt hodně
a hlavně, že už to máš za sebou a prcky máš u sebe, to je taková paráda ![]()
Ahojky,
tak já teď vylezla z pelechu. Včera ( nebo spíš dneska) jsem čumákovala do 3:30
už jsem byla úplně zoufalá, navíc mi bylo nějak celkově divně! Ale snad jsem se z toho vyspala!
Rosi - svědění je v pořádku! Naopak je to dobře, že to svědí! To znamená, že se to hojí!!! Ale je to nepříjemné co?
Vydrž!
Jéééé, holky vy jste milé! Já když ty fotky viděla co včera miláček blejsknul, tak jsem myslela, že to nejsem já, jsem nějaká bledá a flekatá a divná!
Asi jsem těhotná, že?
![]()
Ody, nevim, na e fotce bledost a flekatost fakt neni videt…ja to vim, uz se asi necitis sama, tak se ti zda, ze vypadas divne,ale to je dobre znameni, uz se to blizi ![]()
SPodek mi dneska opravdu trapi.........kroutim se na gauci jako zizala…uz nevim, co na to......to je asi trest za vcerejsi kino…jak jsem si toho uzila.. ![]()
Nazdárek, tak já jsem vylezla před chvílí, ještě jsem v pyžamu
, taky jsme dlouho čuměli, pro změnu na dvd
Ale to je určitě tou změnou času ![]()
Ody, náhodou, sluší ti to moc, pupík je v pohodě ![]()
Luci, to já nemám ani tak strach, že bych mu něco ulomila nebo ublížila (zatím)
Ale tak mě to občas přepadne, abych to všecko dobře zvládla… To jsou takové chvilkové stavy. Možná kdybych nikdy neslyšela okolí, jak drbe jiné novopečené matky, jak dělají to a zase nedělají tamto a jak jsou možné či nemožné, tak by mě to tak nenapadalo. Moc nechápu, kde se to ve mně bere, mně je většinou úplně ukradené, co si kdo myslí
Asi to budou zas nějaké hormony nebo vysoká společenská prestiž role matky
To jsou takové ty hlášky - panebože, ona to děcko ani… (doplňte cokoli)
Jenže panebože, jak to má asi vědět ![]()
No co, zdrbnou mě stejně - když budu mít spokojené miminko, bude pozdě sedět. Když bude brzo sedět, začne pozdě chodit na nočník. Když… No, prostě je to předem prohraný boj, tak je asi nejlepší se na všecko vykašlat, ať si o mně myslí kdo chce co chce
![]()
Nezačaly vám taky někomu padat těhu kalhoty? Mně padají jedny rifle - počítám, že je to tím, že břicho přerostlo doporučené konstrukční rozměry a ten pružný pás už se tam prostě neudrží
![]()
Angu mě padají jen ty co mám na fotce, cojsou pod pupík!
Ty co mám nad pupek, tak mám ten pás hodně vysoký (asi 10 cm nad pupík) takže nepadají! Ale po sundání mám od gumky proužekna břiše
![]()
Holky já se včera zase hrabala v oblečkách! Předělávala jsem si systém, z různách velikostí, na hromádky stejných věcí (body kr.r. , body dl. r., dupky, overaly ..... atd.) a to ještě od nejmenších nahoře po ty největší dole!
![]()
Připadám si jako blázen
![]()
Chtělo by to asi vymyslet nějaké jiné aktivity co se dají dělat taky v sedě, a co by mě tak mooooc bavily, jako hrabání se v oblečcích. ![]()