Poradna duly
Jana Čurdová
Angu..........Pepa doma bude,ale jen proto,že se bude střídat s kolegou…ale pak to vše bude muset zase vrátit…takže taky nic moc.
Když se kolegovi narodil kluk,taky šel týden za něj,tak ted to udělají taky tak...........
No jo učitel
ale to stejně má na něco nárok ne????
My máme čtyřkolku na chajdě a na projíždku do lesa super ![]()
Angu - já zatím nevím, on manža chodí do práce co může, je to tam u nich taky divoký, tak každý den strach co bude, tak se snaží i přesčasy když jdou, navíc se mnou každých 14 dní jezdí do poradny , já sama bych to už nezvládla, tak nevím, byla bych ráda, jenže oni ho pořád otravují protože na stroji co děla umí jen on, tak dny kdy tam není to je pro něj za tres, pořád mu volají jak a co udělat, no děs, neumí si to zařídit a manža zase neodmítne, bo ví, že budou penízky, no uvidíme, zatím jsme o tom nemluvili, ale snad 2 - 3 dny volna by si mohl vzít, popkud do té doby ho nedostanou nedobrovolně, no snad ne. Byla bych i raději naše mám 30 km od nás bez auta, to by museli autobusem, tchynka s tchánem pracují do tří, no a babi manžovo je ráda že je ráda, spíš že ta by mi pomohla s vařením třeba, ona je moc starostlivá a má hrozný strach jak se to bude zvládat tak to raději at mi uvaří , babča jedna
, hm to jsem to nějak rozvedla tu otázku. Prostě neumím stručně a jasně.
Peti, já myslím, že nárok nemá na nic - chtěli zavést nějakou otcovskou dovolenou, ale bude to myslím až od roku 2010 - takže nic
Budu se ho muset ještě na to pořádně přeptat, ať to zjistí. Ale skoro mám obavu, že i kdyby mohl, tak si nic chtít vzít nebude - on nechce ani chybět když je nemocný nebo tak - asi má nějaký syndrom nepostradatelnosti nebo přehnané solidarity ke kolegům
![]()
Ale u vás taky nic moc, když to bude muset vracet, tak pak zase nebude doma potom
Aspoň ti pomůže, než najedete nějaký režim ![]()
Angu myslím, že to nejde, už jsem se taky těšila na otcovskou dovolenou, ale sklaplo mi, že to ještě tenhle rok nebude. No co se dá dělat…
Jinak moje mamka je taky úča a je to úplně stejnej případ. Jednou ji vezli ze školy přímo na pohotovost s tlakem 60/40, protože brala blbě ATB (dr. jí to nadávkovala dvakrát tolik než měla), ale ona prostě nemohla v tý škole chybět
. Když tam odcházela, tak jsem jí vynadalo, ale jí to bylo stejně jedno…
Evi, u nás sice taťka s bráchou mají dílnu ve vedlejším baráku, ale vzhledem k tomu, že jsou tam furt a jsou špinaví jak čerti, tak mi moc nepomůžou, mamka taky v práci (i když kdyby šlo do tuhého a padala bych na hubu, tak by si možná mohla navolit odpolední směny…)
No, nějak to dopadne ![]()
Péťa a Rosinka st ěma kapkama nevím, Suvík psala, že složení je stejné jako u těch co se prodávají tady, tak jsou asi stejný. Já mám zkušenost tam s těma a ty jsem si nechala přivézt
Angua s tím bych i souhlasila, že se stejně nedozvíme, jestli holky co sem nechodí porodily a je možná zbytečné, aby byly v seznámku…
Jinak já jezdit nemůžu, fatk se na tu motku nevejdu s břichem a jezdit jak na choperu by mi nebavilo
Čtyrkolku máme taky, ale taky bych na ní teď nevlezla, je to zbytečný, do konce už je jen kousek tak to vydržím
Moje drahá polovička coby účetní pracující doma se mnou doma bude… teda jestli neuteče. až to tu bude řvát
ale te´d mi napadlo, to to ještě neschválili tu týdenní dovolenou pro otce??
Koukám učitelé blázni
včetně mě
s chřipkou,rýmou…se vším jsem chodila do školy…asi taky proto,aby za mě nikdo nemusel…
Angu…jojo pak tady zase nebude..................hlavně jsem ho prosila at tady aspon 14 dní pak nejsou holky---to by mě asi piclo ![]()
Suvi, tak to ti učitelé mají asi jako nějakou „diagnózu“.
U drahého je trošku problém, že učí předměty, které nikdo jiný učit nemůže, páč to neumí (grafika, flash…) - možná ředitel by ho trošku nahradil… A na podzim dost dlouho chyběl, tak v těch předmětech asi děcka dost zameškaly… Ale zas kdyby jim to ještě jednou odpadlo, tak by jim to určitě nevadilo - mohli by třeba dostat nějaký domácí úkol nebo tak ![]()
Spíš to asi nejde „úředně“, max. neplacené volno a to je zas na houby, protože penízky jsou třeba ![]()
Ideální by bylo, kdybych rodila 6.4., to by mě pustili v pátek a pak by byl víkend a Velikonoční pondělí
Ale to je ještě brzy… ![]()
Nicky, to jo, aby ti pak nezdrhnul někam na motorku
Ta dovolená pro otce bude prý až příští rok - původně jsem myslela, že je to v tom novém „nemocenském zákoně“. Kraviny, ty se schvalujou rychle, ale užitečná věc… Co se dá dělat…
Peti, to by teda bylo s holkama náročné, to je jasan…
Ahojky,
tak koukám,žádný miminka na další cestě…
Holky vy jste mě teď zmátly,ta otcovská dovolená není???Já myslela,že jo
![]()
A nevíte někdo jak je to,když budu v porodnici a malej bude ve školce,může si manža vzít OČR????On má 12h služby,tak myslím,že to nebude problém......ne,????A to mu vydá dětská dr????
Děkuji za radu!!!!
Angua no dufám, že nezdrhne, on na silnici nejezdí vůbec, má strach a proto jsem i koupili ten karavan, aby jsme mohli s prckem jezdit taky. Já sem nikdy nebyla a asi už nebudu takový ten domácí typ
Hlavně se taky chci co nejrychlejš to půjde vrátit k výcviku psů, ležej mi tu jak lemry a tloustnou, jsou zvbyklý makat 3-4 týdně a teď s nima nejsem schopná jít ani na procházku. Taky mám v plánu obhájit ten mistrák… no uvidíme jak všechno dopadne, plánů mám hafo, takže se asi moc nudit nebudem
![]()
Kačkač já taky myslela, že už je, ale OČR může mít jen pokud je dítě nemocný ne? Takže si asi bude muset vzít dovču nebo neplacený volno
Nicky,právě si myslím,že OČR může mít,když bylo malýmu 2měsíce,musela jsem na operaci a to měl na prcka normálně OČR,to určo jde,ale teď mě trošku ta školka zaskočila.....ale zas když má 12h.služby.....
Nicky, já jsem zjistila, že asi ten domácí typ jsem
Ne, že bych neměla žádné koníčky nebo tak, ale hrozně mě baví být „žena v domácnosti“
Nechápu, že se někdo může nudit, když nechodí do práce… Já jsem strašně ráda, že mám čas třeba ušít prckovi ten kapsář, kamkoli si zajít, ale i třeba uklidit nebo trošku polenošit… Je to fajn, drahý by to prý taky bral ![]()
S tím OČR nemám teda zkušenosti, ale podle mě na to manžel nárok má, někde se to tu i na nějaké diskuzi řešilo, zkusím to nějak pohledat… Kdo by se jinak o prcka staral? Když budeš v nemocnici, tak ho někdo do té školky přece musí dovést a vyzvednout. Ale jak tě pustí, pošupajdí zpět do práce…
![]()
Ahoj holky, tak jsem zase po delší době dočetla… jste strašně ukecané! Stal se ze mě věčný „dočítatel“.
Takže - všem gratuluji k miminkům! Je to paráda! Už se na to naše taky moc těším. Hlavně at jsou mimísové i vy zdraví.
Já byla dnes na kontrole - monitory, vyšetření - jak řekl pan doktor stále bez nálezu, CS 3,… takže se mnou určitě do dubna počítejte!
Zajímalo by mě - budete někdo darovat pupečníkovou krev? Zapomněla jsem se na to dneska sestry zeptat, ale myslím, že to v Benešově jde, jen nevím, co pro to udělat…