Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Stalo se vam nekomu, ze jste mela miminko uz temer plne na UM a porad usinalo na prsu? Mala je dokrmovana v postate od zacatku, ale jeste pred mesicem jsem dokazala odsat treba 60ml. Citila jsem, ze je mleka min a min a v podstate uz jsem davala UM a pak prso vicemene na uspani. Posledni dny uz se krouti u leveho a chce jen prave. Ted jsem to zkusila odsat a z leveho ani kapka, z praveho fakt par kapek. Mam ocekavat, ze zacne brzo odmitat i to druhe a bude to vyreseno nebo se nekomu stalo, ze mel dite na prazdnem prsu misto dudliku jeste dlouhodobe?
Podotykam, ze nemam ambice se pokouset rozjet zase kojeni.
@Berenikee Pokud miminkko predtim salo z obou v pohode a ted jedno nechce a chce jen druhe, tak asi citi, ze v tom jednom jeste par kapek je. Rekla bych ze to pujde samo, ze se odstavi i od druheho. Zkus s nim treba pak jen lezet jak uz nebude mleko vubec a treba dat mu dudlik, pokud chces a pouzivate ho
. Dej mu cas ![]()
Ahoj, mám takové podezření, že už nemám mléko, ale dcera(2roky) se stále dožaduje prsa na spaní.. z prsa nic neodsaju, nevymáčknu, a přesto chce nakojit.. už klasicky nehýbe sanicí, nepolyká, jen dudla a natahuje mi bradavky
jsem v 15tt a dost mě to už bolí, tudíž váhám zda to kojení ukončit. Máte někdo radu jak zjistit zda mám mléko? Prsa se mi logicky už nenalévají jako dříve ![]()
Děkuji za postřehy
Já myslím, že už nemáš, nebo tomu nic nenasvědčuje, podle toho, co píšeš, za to dcera má dobrej zlozvyk..
Odstavila bych hned a zkusila bych náhražku ( kousací korále, dudlík, atd.). Přece si nenecháš dobrovolně huntovat bradavky ![]()
Tak to prostě ukonči, řekni, že není, že to bolí a konec. Taky jsem skončila ve dvou letech ze dne na den, uspavala jsem u prsa.
Jestli duda na prazdno, tak bych to utla. Ses snad chodici dudlik?
kdybych věděla, že to mléko už fakt nemám, tak bych ji v tom samozřejmě nepodporovala. Ale ono poznej v této fázi, věku kdy už to je víceméně vždy tak trochu zlozvyk, že už fakt dudla na prázdno.. já ji právě podezírám už nějaký pátek, že nepije, ale minulý týden jsem si ihned po kojení zmackla bradavku a kapka mléka vytekla.. jinak nic.. ale znejistilo mě, že prostě nevidím, že by polykala
No každopádně už mi to bolí, takze zalepim náplastí bradavky a uspavat jde tatínek..
V tehotenstve sa skutočne môže stať, že sa kojí nasucho. Ak je ti to nepríjemné, bez výčitiek kojenie ukonči ![]()
Ahoj, mela jsem to podobne. Byla jsem v 18.tt a dcerce bylo uz teda 31 mesicu. Jednou mi rekla, ze mlicko neni. Ja zkusila odsat a taky nic. Nevim, jak dlouho to teda trvalo, jak dlouho se kojila „na sucho“. Nicmene si myslim, ze moje telo vyhodnotilo, ze uz nezvlada vyzivovat plod a jeste krmit prerostle batole, tak laktaci ukoncilo. Nakonec to dopadlo tak, ze jsem musela byt hospitalizovana se starsi dcerkou, takze se mladsi musela odstavit. Po navratu z nemocnice (byly jsme tam necely tyden) prvni vecer chtela zase kojit, ale rekla jsem ji ze uz mlicko neni, vzala to v pohode a uz se nedozadovala. Myslim si, ze jestli nic neodstrikas, ani zadne zbytkove mleko hned po kojeni, ze tvoje telo radeji samo ukoncilo laktaci. Je mozne, ze se ti zase zacne tvorit ke konci tehu. Mne se tedy spustilo az behem porodu. Asi i diky tomu maly hned pekne sal a pri propousteni z porodnice mel ubytek jen 10 g ![]()
Moc děkuji za poznatky..
Ano už jsem si dohledala na netu info o kojeni v těhotenství "na sucho " a bohužel je to nevratny konec laktace vlivem tehu hormonů.
Všem hezký večer ![]()