Dudlík 3 roky - spánkový teror

291
20.2.25 22:56

Dudlik 3 roky - spankovy teror

Ahoj, prosim zadne odsuzovani apod.
Dceri budou za par tydnu tri roky. Od 1,5 ma dudlik jen na spani. Po spani mi ho vzdycky hned poda, uklidi se a cely den o nem ani zminka, ma ho proste spojeny jen se spanim. Usne s nim, obcas ho vyplivne a v noci si ho dava, kdyz ji vypadne. Spala krasne celou noc 20-7 a pres den dala 1,5h.

Je to tyden, co jsme sly vecer spat (povidame si uz rok urcite, ze ho budeme muset dat miminku atd)a ja ji rikala, ze pujde k zubari a ten bude asi koukat, ze ma dudlik a ona, ze ho tedy nechce. No koukala jsem, ze to slo tak lehce. Vubec neplakala, usnula teda az za 2 hodiny, v noci se jednou vzbudila a po 45 min zase usnula. Na odpo spani se ptala, kde je, rikam ze uz ho ma miminko a dobry usnula. Vecer taky ok a dokonce prospala celou noc.
Pak nastal zlom. Vubec o nem nemluvi, neplace po nem, jakoby neexistoval. Ale prestala usinat po obede, kdyz se stane, ze usne tak usne hned, ale za 30 min se probudi s revem a uz neusne. Cely den je pak uplne hotova. Nesmeje se, moc nemluvi (jinak mluvi porad normalne jako dospely, velka slovni zasoba, ve vetach), nema silu, je litostiva, precitlivela, byla vzdy jak adhd rozlitane dite, ted jen prevazne sedi a je klidna. Vecer usne okamzite uz v 7 hodin a porad place ze spani, ale co deset minut a spi dal nebo place dele tak ji pohladim a za chvili usne, ale opravdu kazdou chvili. Do toho porad neco rika ze spani. O dudliku ani zminka a rano vstane po 5 hodine a je uplne hotova. Trva to tyden.
Do roka a pul jsem s ni zazivala spankovy teror a ted je to tu znovu.Byla jsem proto rada, ze spala tak krasne a klidne celou noc. Jsem ted zase uplne hotova.
Popravde, nevadi mi, ze ten dudlik na spani mela, kdyz s nim spala klidne. Kdo nezazil spankovy teror tak nepochopi!
Chodi do skolky od dvou let a jeste tam nespala, prave kvuli dudliku, takze se to hodi, ze sama rekla, ze ho nechce. Ja budu muset uz do prace a ona tam spát, ale popravde je mi ji hrozne lito. Myslite, ze si to sedne? Za jak dlouho si to sedlo u vas?
Dekuji za rady a mile komentare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2831
21.2.25 05:32

Kdyz uz si ji ho sebrala, tak bych zase nevracela a neodlozila tento proces za par tydnu/mesicu. Urcite to ted bude lepsi a lepsi. Co ji nabidnout nejake odstupne, plysaka na spani, ktereho si sama vybere? Spani s dudlikem mela luxusni, tak ted vitej mezi nami, co maji spankovy teroristy :mrgreen:
Btw dudlik je zlaty. Kamaradciny deti se zacaly uklidňovat palcem a ten jen tak nezahodis. Ortodontisti uz si chystaji naradi, jen co je vidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85353
21.2.25 06:04

Zkusenost nemam, ale tyden je kratka doba, pokud s nim usinala tri roky, musi si zvyknout a to muze trvat, dle me se to uplne srovnat nemusi, ze bude spat porad tak dlouho - spala opravdu dlouho. Ale dudlik bych uz nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
21.2.25 06:39

Pote, co jsem sebrala starsimu synovi dudlik na spani, tak uz nikdy normalne neusnul po obede, prestoze byl strasne unaveny. Pozdeji odpoledne pak byl silene pretazeny a stejne neusnul. Jen to s nim bylo desny. Trvalo to tak rok nez zvladl byt bez odpoledniho spanku a pak nebyt pretazeny nez se slo vecer spat. Zpetne bych se na to vyprdla a dudlik nechala. Stejne ho mel jen na usinani a pak mu vypadl. On se dudlik hodne pomlouva, ale ty problemy se zuby a patrem jsou hlavne u cucani palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
21.2.25 07:00

Tak jsou jí tři, tak bych nějakou lítost potlačila a těšila se, že bude moci spát ve školce a ty jít zpět do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
21.2.25 07:53

Koupila bych jí třeba nějaké krásné noční světýlko do ručičky, které může mít u sebe v posteli. To světýlko u nás pomáhalo dítěti, že když se v noci vzbudil, tak uviděl světýlko, kouknul a spal dál. Tak vysvětlit, že jí přišel dárek za ten dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 07:57

Nic si z toho nedělej, tři roky, to je ještě v pohodě. Náš s ním chodil spát ještě v pěti letech. Odrbaný dudlík, ze kterého už moc nezbývalo, ale i ten zbytek žmoulal když ne v puse, tak pak aspoň v ruce. Prostě to měl místo medvídka. Ve školce to, naštěstí, po obědě nepotřeboval, ale večer by bez něj neusnul. A nechtěl žádný nový, právě jen ten starý rozbitý. Asi měl k němu silný citový vztah :D Takže já bych dala přednost dudlu než probdělé noci. Pokud teda to nemá zdravotní dopad na zoubky, což u nás taky nebylo. Nakonec jaký je rozdíl, jestli bude cumlat roh peřinky, palec, plyšáka nebo dudlík? Hele, myslím, že ono je možná i víc dětí, které ten dudl mají i v tomhle věku, jenomže se to přece nemá a je to ostuda, tak se o tom nemluví. A každé dítě bylo bez plenek a dudlu nejpozději v roce :lol:

• Citovat
  • Upravit
903
21.2.25 10:45

Můj syn měl dudlík do 3,5 let a pak sme řekli dost a vzali sme mu ho..syn ma PAS takže nebylo jednoduché najít ten čas kdy už je na to dostatečně zralý ale zároveň vychytat to aby si nás jen nevodil za nos ….museli sme to udělat rázným krokem protože domluva nebyla možná syn nechápe věci typu ze se paní doktorka bude zlobit nebo ze mu to děla ošklivé zoubky tohle na nej nefunguje ….prvnich 14 dnu bylo jak z hororu celou noc vzhůru porad hledal a bylo to těžké ale rozhodla sem se ze už neustoupíme když pres den už ho nepotřebuje ze zlomíme i tu noc …je to asi 1/3 roku a porad ty noci nejsou úplná pohádka ale oproti začátku o dost lepší ….za me když už se vydrželo nějakou dobu tak se určitě nevracet protože pak se to odnaučuje mnohem hůř ….jinak syn má špatné spaní od narození a sme taky jak zombie 🙈 ale asi sme si už zvykli 😁 …držím palce ať se to brzo zlomí 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
21.2.25 10:50
@Oriseka píše: Více

Muj syn mel dudan taky jenom na spani a s konecnou platnosti jsem mu ho vzala na 3 letech, zacalo mu to totiz deformovat zkus. To se nastesti spravilo po nekolika mesicich bez nej.

Moje deti spi spaly obe v tomto veku spatne a muj syn dodnes pobrekava ze spani, nebo ma nejakou nocni muru. Ne kazde dite spi jako kamen. Bohuzel.

Dudan bych uz nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
21.2.25 20:26

@smile_xxx nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
21.2.25 20:27

@Janee19 byly jsme v hrackarne misto toho vybrat neco jineho, ale nezajima ji to. Najednou nechce svoji decku, plysaka, ani byt prikryta, pohadku na spinkani jako vzdy, proste nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
21.2.25 20:37

Tak noc byla silena. Kazdych 10 min brecela ze spani a rikala nesmysly, spala v silenych pozicich, nechce uz ani sveho plysaka, decku, byt prikryta, chytit za ruku proste nic. A vstala po 4 hodine!!! Pak uz neusnula. Byla uplne hotova, odpoledne usnula nekdy v 11h na 30 min a vzbudila se se silenym revem a uz neusnula. Takze z 12 h kvalitniho spanku, spi ted 6-7 h. Cely den hotova, nesmeje se, nevytahla ani jednu hracku, nebeha, skoro zase nemluvila, nejedla, jen sedi a je uplne hotova. V hrackarne si za dudlik vybrala novou hracku, prinesla domu a nezajima ji. O dudliku vubec nemluvi tak ja uz nevim :nevim: mela jsem doma dite, ktere krasne spalo bylo vesele, hrave, zvidave a ted mam doma fakt trosku, o sobe radsi ani nemluvim. Nechci tu fnukat. Jen bych chtela slyset, ze to mel nekdo stejne a srovnalo se to. Uvidim dalsi noci, jestli to takhle bude probihat dal tak… na jednu stranu bych ho klodnr vratila, je dost chytra s tim, ze pres den bude odpocivat a mit ho ve skolce nesmi a bude proste doma na vecer. Na druhou stranu nechci udelat chybu, kdyz mi ho ted dobrovolne dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
22.2.25 10:50
@Anonymní píše: Více

A jak jste se ho nakomec zbavili? Dal ho sam az byl pripraveny? A v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
22.2.25 10:57
@Anonymní píše: Více

Proto si anonymní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...