Otočná autosedačka do 36 kg

191
18.2.25 19:49

Otocna autosedacka do 36 kg

Ahoj holky, nemate nekdo zkusenost s dobrou otocnou autosedackou do 36 kg? Ted mame maxi cozy, ale dosluhuje. Zaroven bych chtela otocnou, protoze mame male auto a strasne zle se mi se synem manipuluje. Financni limit mam tak do tech 12 000 i se zakladnou. Divala jsem se na hodnoceni nebo recenze, ale vubec nevim. Nechapu, ze jedna znacka stoji skoro 20, dalsi sotva 3000 kc. Vsechny maji certifikaci i-size. Z toho usuzuju, ze jde proste o znacky a tak bych chtela zkusenost od uzivatelek. Ktera sedacka se jak ovlada, jak Vam prijde funkcni… A idelane oba smery, proti i po. Diky za vsechny zkusenosti a komenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.2.25 19:52

A na jaké jsi narazila. Já žádnou otočnou nenašla do 36kg. Jen posměrné co jdou do protisměru, ale to neznamená, že jdou otočit ke dveřím jak asi chceš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 19:58
@Anonymní píše: Více

Tak beru zpět. Jsou, ale poutáš 3 bodem, takže už musi sedět ve směru jízdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.25 20:13

Otáčet můžeš jen do 18kg, ostatní nejsou kvalitní, bezpečné…pak je druhá kategorie velkých protisměrných autosedaček, ale aby se Ti to vešlo do malého auta…od 5let máme pro dceru autosedačku Joie, je polohovatelná a už se dcera pouta pásem z auta plus je sedačka v isofixu.

• Citovat
  • Upravit
6626
18.2.25 20:14

Nevím, jak máš velký dítě, ale já jsem dost zapracovala na tom, aby děti uměly do auta a sedačky vlézt samy. Ne, že bych měla malý auto, ale obě měly dvacet kilo před druhými narozeninami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.25 20:25

@Janli u nas jde fakt o malicky auto. Strasne zle se mi tam manipuluje. Od te otocne si slibuju to, ze tam prave vyleze sam. Popredi nema sanci tam zatkm vylezt.

Koukala jsem se, ze asi pujdu zase do mc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
18.2.25 20:25

No, ono to dítě uz od něakeho 3 roku si tam vleze samo a šikovnější se pak tak ve 4 i zapne. Nebo minimálně rozepne. Takze otočná už nemá tak smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
18.2.25 20:27
@Janli píše: Více

Fíííha do jsou velké děti :D Dcera šla do první třídy s 19kg :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
18.2.25 20:28
@Veronica Pika píše: Více

co je mc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.25 20:33

@KKK85 maxi cosy spinel 360 plis je sedacka do 36 kg a da se otacet do bolu i po smeru, k kdyz je prichycena protismeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.25 20:36

@pikola musim koupit novou tak jako tak, a tahle funkce neni na skodu. Nasla jsem prave nodel 360 plis od maxi cosy, ktera se da otacet do bolu i kdyz je prichycena po k proti smeru… prijde mi to prakticke. Hlvne kdyz malejo vozi babicka nebo deda. Vidim, jak se s nim nadrou a malej tam teda fakt nevyleze. Jeste kdyz je treba vic obleceny ted v zime.. (bundu ani oombinezu samozrejme nema, ale i tak). Myslim, ze pri nejhorskm tu funkci nevyuzijeme. Ale podle diskuzi tady i na fb je to pro hodne lidi mega prakticke.. nereskm “jestli” ale “jakou”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
18.2.25 20:45

Otočná základna s autosedačkou se nepoutá „v protisměru“ - ta je prostě vždycky jedna s jedním způsobem instalace, nezáleží u ní na směru. Tohle umí úplně každá otočná autosedačka, že na základně otočíš dítě do posměru nebo proti němu. Točíš vždycky jen tělem autosedačky. Ta Maxi Cosi Spinel není žádný zázrak. Neupínej se na to, že musí být otočná, to je vlastnost, kterou už u čtyřletého dítěte určitě nevyužiješ.

A nenech se zmýlit - rozdíl mezi autosedačkou za tři tisíce a dvacet tisíc není rozhodně jen ve značce. Pokud najdeš otočnou sedačku za trojku, je to rozhodně šunt. Že mají všechny „i-Size“ je úplně vedlejší, jsou různé testy, které autosedačky splňují nebo nesplňují a ty levné šunty mají jen ty úplně základní. Uživatelské recenze nejsou to, čím by ses měla při výběru autosedačky primárně řídit - většina lidí s autosedačkou nebourala, ty ji potřebuješ k tomu, aby dítě bylo v bezpečí, když bouráš. Uživatel ti řekne jen to, že dítěti se v ní dobře sedí - což je sice důležité, ale rozhodně ne nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
18.2.25 20:59

@Veronica Pika kolik je dítěti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
18.2.25 21:05

@SlečnaDahlia ja nepotrebuju vysvetlit, co je otocna sedacka. Vhapu to a myslim tim tu, ktera se da jak umistena ve smeru ci protismeru vybocovat smerem do dveri (treba uz zmineny model od maxi cosy). Ted mam taky sedacku s izofixem, ktera se da k stalovat po i proti smeru. Ja nemam pomocnou skolu a chapu to. Tak teda jeste jednou:

Nedoporucil by mi nekdo autosedacku s otocnou zakladnou, ktera se da umistovat po k proti smeru, idelane do 36 kg? Dik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
18.2.25 21:06

takže chceš dítě až do 36kg vozit protisměrně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí